夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

除非另一半有病,否則不能接受

侯爵府

陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:無性生活等唔等如無愛?

性愛 性愛,
有性先有愛
無性就無愛

哈哈,純粹搞笑下

珍珠宮

唔係唔愛,

只係性需要會穩出面解決啫.

男人可以性同愛分開處理.

如果對方係20歲既,我相信你老公仍有心有力.

大宅

呢排好多呢類po,看來sexual life都是幸福婚姻的其中重要一件事。
我覺得兩公婆感情好,自然就會有性,而開心滿足的性一定會增進感情。
我不相信無性婚姻,除非身體或心理有問題。
如果雙方身體正常,壯年,應該保持性生活。
樓主,我沒有看你其他po,不清楚你其他問題,不過既然你好想有幸福安樂的家庭生活,你做下主動又何妨?閨房之樂無分彼此高低,放下身段吧,幸福是靠自己爭取的。

大宅

性生活係婚姻既一部份,其實完全無真係只能做同屋主關係

複式洋房

次次都係我主動而且次次都話m到,聽多幾次都厭倦。

大宅

引用:香港地行步路都要快生活繁忙,个个都會返工

原帖由 tommy715 於 16-03-28 發表
香港地行步路都要快生活繁忙,个个都會返工生活忙碌,但都有假日休息,都要食飯娛樂輕鬆吓,夫妻性生活不能 ...
我大部份姊妹, 都係情生活好少的, 但係都好恩愛的

子爵府

我同我老公都40+, 唔會咁樣喎,我哋好恩愛,就會成日都想做,到衣家仍然日日或隔日咁,因為男人都係有需要嫁,對你完全冇慾念好大機會佢外面有得開餐,先唔需要你。好少有男人會冇需要成咁,係唔正常。

子爵府

我有朋友自從個女出世後,
就冇再同老婆愛愛,個女而家都14歲!
問個朋友點解? 佢都話唔知點解~
情願去揼邪骨都唔肯同老婆。
但見佢同老婆成日出黎都好恩愛!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+tommy715+於+16-03-28+發表香

珍珠宮

我同老公都一樣覺得,性生活好重要~
因為尼個係一個好親密嘅表現!

大宅

引用:我同老公都一樣覺得,性生活好重要~因為尼

原帖由 做個靚太 於 16-04-13 發表
我同老公都一樣覺得,性生活好重要~
因為尼個係一個好親密嘅表現!
你咁樣算係好難得, 我識好少人可以成日都親密

洋房

可以暗示你的情感比佢知道

珍珠宮

男人"性"同"愛"可以分開,
無性唔等於唔愛你,
佢係出面搞掂啫,

但話你知, 如果佢可以克制自己性慾,自己解決,唔需要你,唔需要出面,
咁佢真係愛你without sex.
但如果佢要出面搞掂,咁佢愛你有限,
但sad but true 一樣,你兩個會好易有第3者, 遲定早問題.

38-40歲, 仲好後生,無sex 生活絕對唔健康

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 16-04-13 發表我

原帖由 vivianwesty 於 16-04-13 發表
你咁樣算係好難得, 我識好少人可以成日都親密
都係嘅~其實好簡單,拖下手,錫下嘴或面,已經可以增進感情,尼啲都算親密嘅行為,何況係性?!
但好可惜,依加好多夫妻,結婚耐左,可能連拖手都少,咁樣好易疏淡感情,令大家只係變成同屋住咁,就算有乜問題,都唔好意思攤開傾咁...
我都會擔心生完bb後,我同老公會唔會有變,希望可以時刻提醒自己啦!

侯爵府

其實咁樓主愛唔愛老公呀?如果你愛佢,你應該會想佢錫下你,攬下你,跟住自自然然會有衝動架,除非你地之前有發生過問題,令到大家都唔想接觸到對方啦

洋房

無性=有小三

大宅

女人唔好呃自己 「就算無性同老公都好恩愛」...
佢地天性就要有SEX, 你無俾佢就去出面搞掂, 食完野番屋企未同你恩愛咯!
咩準時回家,晚晚有番屋企,好好先生?我見唔少偷食男人都有做足,搞野唔一定要夜晚,偷食唔洗過夜~

男爵府

我果個肯定佢冇係出面有女人!三年前反對我生下二胎仔仔,自此連手都未拖過,佢話以後會做和尚!本身以前我地已經少做,佢一切正常,只是我們不再談性,我主動過,佢拒絕,我驚一路落去,我地會玩完,因為我感覺到了自己好大壓力,好唔開心,想喊,但我吾知同邊個講。朋友眼中,我們是幸福的一家。我日日都在諗呢d問題,傷心果時,我會發信息俾自己,自己同自己講出想講的說話,我覺得佢已經吾愛我了係唔係?我都好想放棄,我應該點做!其實我們從未吵過架,平時都算ok!

複式洋房

吓,甘都得。

首頁

尾頁

跳至