夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

樓主, 呢啲人你真係唔駛等, 講真, 就算佢同你講對唔住, 你都唔好再理佢, 一次不忠, 百次不庸, 況且佢都唔係第一次, 你將啲時間俾兩個囡好過, 你要好好生活, 加油, 我哋會支持你

洋房

你唔等, 係佢要等幾時折墮, 幾時同個女人散.
你應該比機會自己, 可能有一個更惜你的人出現

複式洋房

唔好等~ 就算比你等到佢返轉頭, 話唔定佢幾時又黎多次!! 講真, 同你結婚0個陣佢就應該知道要對你一心一意, 一生一世, 竟然佢依家變左心其實你都清楚係覆水難收! 世界上有幾多個人真係會「知錯能改」?
計我話, 你依家要好好裝備自己, 千萬唔好比佢見到你個唔開心樣, 等佢仲以為自己既決定好岩!! 放長雙眼睇佢幾時比lee個女人飛
你要加油呀~~

侯爵府

為兩個心肝寶貝努力..支持你呀...

複式洋房

努力, 加油呀!
你有個咁乖咁聽話既女女, 對你係一個好大的推動力。

每個媽咪都想盡辦法維繫一個完整家庭比仔女, 但無左感情既婚姻, 勉強都無用, 而且你先生可以完全放低兩個女不顧, 只掛住另一方面。 講真佢一定唔會係一個好爸爸好老公。 你等和再比機會都係晒時間。 相反可能會比左一些錯誤的觀念給小朋友。 倒不如好好裝備自己, 好好生活, 要一天比一天好, 有返自己的尊嚴。

我相信你兩個女女會明白你和一定會好錫你架。

Take Care and Best Wishes For You!

民房

多謝大家關心! 我會努力學習面對現實。不果..............果心好重。 我信時間可以忘記..........是長或是短..???
原帖由 natnat_tsang 於 09-6-12 16:33 發表
為兩個心肝寶貝努力..支持你呀...

別墅

等咩?等他回頭再傷你3母女的心呀?唔值得為這種"賤男人"浪廢時間和精神!!!!專心一致湊大2位千金比這樣傷心還重要,況且你細囡咁董事,但我覺得你要留意大囡的心理狀況囉~~~~~加油!!!!!!

複式洋房

原帖由 yisum 於 09-6-12 12:38 發表
等待只不過是給自己一個時間,能夠慢慢去接受已改變的事實。

你明白就好了

複式洋房

問題係你等
佢都唔會番轉頭
其實佢地o係邊度做
做緊乜
已經唔重要喇!
忘記佢...
開始過新生活喇

複式洋房

ED咁嘅男人唔值得你去等簡值人X 唔好想佢話知佢
BBILOVEYOU333

大宅

畀面勳章

[quote]原帖由 yisum 於 09-6-12 13:04 發表
我會現在我已改了新髮型(好多同事都贊我靚左年輕左),打扮得年輕的不再是黃面婆。 [/quote
..........................................................................................................................................................
恭喜晒!!改變下形象係好事,好運就會繼步來臨,賤男人遇著賤女人,不只在專業學院中,男人要變都無辨法....我信你同兩個女將來一定會活得比佢地更好!!!

伯爵府

畀面勳章

原帖由 yisum 於 09-6-12 11:49 AM 發表
多謝你!只是我個心都未能放下,我同佢都十幾年感情不能一下只是放下便放下,我現在都好生他的氣,但又掛住佢。 之前我個細女(5歲多一點)同我說個以下的一句話 "媽咪不利之後有幾多個新媽媽或是你死了,在我心中你都是我的 ...

你女女好生性

禁止訪問

大宅

人在做﹔天在看﹔樓主加油﹔嗰對賤人將來一定有報應﹔你自己一定要同2個女好好生活落去!

別墅

原帖由 yisum 於 09-6-12 11:58 發表
我沒有分佢身家,分佢身家都沒有用我都沒有我一個深愛的人。當時佢同我講離婚前已同這個女人一起幾個月,只不個我隻眼開隻眼閉,沒有想到佢會這樣,當時我只想到我兩個女兒要有一個完整的家,我個大女兒好不開心,他沒有說出口眼 ...

點解唔分佢身家,告佢通姦?冇深愛嘅人?佢值得你愛嗎?你有兩個寶貝女兒,佢地都好生性,你要為佢地打算,講錢係好現實o架,不過錢可以幫你解決好多現實嘅問題。

大宅

好媽媽勳章

其實要忘記應該是沒可能的事,只可以睇化,有時平心靜氣D想,你這個EX可以這樣對待你,你又可必為他留戀呢,或者可能有朝一日佢同呢個女人玩完想返你身邊,但你都唔好要啦,唔保證佢唔會有第2次,以前聽我媽講男人靠得住,豬乸會上樹,我都當係笑話聽,但當我結左婚,我就覺得呢個係事實,可能係有姊妹搵到個可靠既男人,但我相信唔多囉,做女人又好,做人又好,有時自私D比較好,因為當你跌得很痛既時候,分分鐘冇人可以幫到你,所以你就要學識保護自己同保護你兩個可愛既女兒,活在當下,呢個世界冇話冇左邊個唔得既,路係可以俾你自己選,只不過睇你自己係選一條死路還是選一條通向美好既世界~祝你幸福

民房

多謝你哋!
我個大女星期六下午4點左右開始發燒到星期日下午5點幾先退燒,我好擔心,正晚陪伴在身邊退不到燒。
原帖由 deeann 於 09-6-13 13:55 發表
其實要忘記應該是沒可能的事,只可以睇化,有時平心靜氣D想,你這個EX可以這樣對待你,你又可必為他留戀呢,或者可能有朝一日佢同呢個女人玩完想返你身邊,但你都唔好要啦,唔保證佢唔會有第2次,以前聽我媽講男人靠得住,豬乸會上樹,我都當 ...

複式洋房

yisum,

你不要那麼傻了,現在最重要是你二個女兒,你身邊有很多人都支持你的(你的家人,朋友) ,我好明白做單親媽媽絶對不容易,也感受到你一次再一次給你前夫的背叛,你二個女兒會感受到你唔開心的,她們也會不開心的,你要為自己和你二個寶貝努力,加油呀!! bk 所有的媽媽都會支持你的!

(給一個愛你的人更多的機會,而不是想著那個你愛的,而又不愛你的人而不能自拔 。

原帖由 yisum 於 09-6-12 11:21 發表
點解佢要這樣。我老公(S.P)(已離婚)為什麼在公司攪女人,已不是第一次之前我都可以原諒佢,不個今次佢要同我離婚,我都做到(兩個女跟我)-在佢同我講離婚、簽紙及迫我搬走,都只是用了3個星期做了,是不是好急,個女人是不是急住 ...

民房

多謝你的支持! 但在我心中的一份傷痛是未能夠一時之間"好"。我現在只要2個女在我身邊我已好安慰,不論日後生活如可辛苦我都會努力。
不論佢是否不再愛我,但是我對他的愛永遠藏在心中,無論日後我是否找到一個對我十分好的人,我對他的情不變(現在)。 大家可能會說我傻,如果我傻得開心,不如一傻。 大家都努力吧!
原帖由 yuentanni 於 09-6-15 23:04 發表
yisum,

你不要那麼傻了,現在最重要是你二個女兒,你身邊有很多人都支持你的(你的家人,朋友) ,我好明白做單親媽媽絶對不容易,也感受到你一次再一次給你前夫的背叛,你二個女兒會感受到你唔開心的,她們也會不開心的,你 ...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Yisum,

亦舒有本小說叫 " 我的前半生 " ...

一個三十幾歲的美麗女人子君,在家做全職家庭主婦。卻被一個平凡女人奪走丈夫,一段婚姻的失敗,讓女主角不得不堅強, 變得更美麗,有了事業,最終遇見一個更值得愛的男人……亦舒的故事敘述,重點在主人公應對生活裏事件的心理細節描寫和心路 蛻變的過程,讀者在她活靈活現的敘述中,跟隨故事的發展和小說人物的喜怒哀樂,同樣地也得到了一些對現實生活感悟和思考。

有時間可以睇睇.

首頁

尾頁

跳至