自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

民房

拍教育電視個阿嬌都會有床照事件啦,睇下你想教佢分辨是非同包容定係"其"視加悲觀囉,生活就是教導麻....寧願教到佢適應力強好過要個世界就佢啦....

男爵府

原文章由 嘉理子 於 08-9-23 09:12 發表
尋晚無記22:30-23:45播過兩次, 教壞細路, 簡直不知所謂!
我已向廣管局投訴o左。有得網上投訴, 請快行動!

廣告:
http://www.7-eleven.com.hk/web/videos/7-11_Breakup_20sec_09Sep08.mpg

廣管局投訴:
http://www.hkba. ...

點解要投訴? 做人有d humour嘛!

大宅

我覺得幾過隱喎

水晶宮

原文章由 Boaz_Dad 於 08-9-23 11:39 發表
拍教育電視個阿嬌都會有床照事件啦,睇下你想教佢分辨是非同包容定係"其"視加悲觀囉,生活就是教導麻....寧願教到佢適應力強好過要個世界就佢啦.... ...

同意您講法...查實我睇完樓主post嗰個廣告(我本身全家人都唔睇電視),我個人都覺得個廣告講野太粗魯,不過都幾有創意,實情呢D說話我地平時一出街成日都聽到架啦,但首要既唔係投訴人囉,反而最緊要同最首先要做既係自己從旁教番仔女,等佢地唔會跟住學電視呢堆野囉!

講起樓下講嗰個TEMPLE紙巾廣告...我都好唔鐘意架...都係嫌個男主角太過變態喇!有時我仔睇到(暑假有開電視睇),佢都會睇到R哂頭架!即刻同我講點解電視廣告裡面個哥哥咁傻既...我都附和佢囉!係呀,呢D係傻佬至會做既事,你千祈唔好跟住做呀,現實生活你咁樣分分鐘會俾警察拉架!同埋電視裡面D野唔係真實,佢地只係想引人笑,但現實生活唔做得,所以千祈唔好學呀(下刪幾十句....),要成日提醒個仔囉!始終小朋友最愛模仿!

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唉,,,,,,,,,,,又投訴, 仲要問"你投訴咗未"
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

我同我個仔睇到卡卡笑喎

大宅

好媽媽勳章

點解要投訴?我覺得好得意喎!!拍得好過OK便利店多多聲,重好有意思:「每個人都有自己既7-11」......有創意又講得中....

點解會教壞細路呢??每日身邊既資訊,老老實實好多都係反面教材,家長既功能就係將好好壞壞既野化為教材教導小朋友架啦....唔係由佢自己亂吸收....唔好扼殺創意唔好賴傳媒啦....
http://hk.myblog.yahoo.com/mickjunior318

大宅

我都覺得eleven個廣告無問題,反而我覺得有個敏感牙膏廣告,唔可以張開個口食雪糕果個,好得人驚
開心每一天

別墅

7-11新廣告, 您投訴o左未?

我都唔知要投訴d咩, 我覺得冇咩呀.

子爵府

我都唔明做咩下下都投訴果樣教壞小朋友,呢樣教壞小朋友

現今社會,根本大把野可以教壞小朋友GA啦!
如果要投訴...每日都有十萬9千樣野出現係可以教壞小朋友??? 咁咪投訴投唔停??好得閒咩?? ...

根本唔可以避免....除非帶個小朋友隱居深山啦!!...之但係隱居深山可能又話要驚個小朋友學D 馬騮爬樹.....係咪要投訴D 馬騮?

大宅

原文章由 sa_gill 於 08-9-23 09:57 發表
我反而想投訴海洋公園果個廣告..
唔該..我無散紙...
夜媽媽播~ 好恐怖阿

我都係 gum 話!!

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咁都要投訴?我又唔覺得有咩問題喎
樣樣都話教壞細路 咁究竟生個小朋友出黎係你教佢定係電視機教佢

伯爵府

好媽媽勳章

其實我都唔知個廣告講咩, 但都ok 啦~ 起碼都引到我地去睇麻~ 不過使唔使去投訴咁嚴重喎~
而且就算要投訴, 都係去投訴雀巢不負責任啦~

大宅

嘿....
放松D啦....香港人.....!!!

子爵府

好媽媽勳章

香港人放鬆d啦
如果你真係覺得個廣告會教壞人,身為父母咪自己思想再教育子女囉

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我想問"周杰倫"係真定扮架?
我睇唔清呀!

珍珠宮

原文章由 winniecws 於 08-9-23 13:17 發表
我想問"周杰倫"係真定扮架?
我睇唔清呀!

假架, 但好真lor(唔通係"super丹"扮o既?)

子爵府

好媽媽勳章

why always complaint?????????
Hello everybody~~!

別墅

原文章由 嘉理子 於 08-9-23 09:12 發表
尋晚無記22:30-23:45播過兩次, 教壞細路, 簡直不知所謂!
我已向廣管局投訴o左。有得網上投訴, 請快行動!

廣告:
http://www.7-eleven.com.hk/web/videos/7-11_Breakup_20sec_09Sep08.mpg

廣管局投訴:
http://www.hkba. ...

唔好怪我直接,你係咪傻架,咁都要投訴,你咁覺得教壞細路
你倒不如去深山居住啦,唔好係現實生活啦

咁有創意既廣告都算有問題

別墅

原文章由 Candy1022 於 08-9-23 09:34 發表
點解唔自己教下小朋友呢?一係唔好俾佢睇電視

呢種咪叫推卸責任囉,咩都懶左人地先,宜家D人唔會自己教
咩都推比人,老師啦,電視啦,廣告,咩都係人地教壞拒個金叵囉

首頁
12345...7

尾頁

跳至