夫婦情感

跳至

首頁
12345...44

尾頁

大宅

Re: 分享維繫夫妻感情的好主意和經驗

一起找些寵物收養,讓彼此有共同話題和養育的習慣,鸚鵡是個不錯選擇哦!牠壽命長,不怕離別之痛(你死佢都未死)

好像有對夫婦收養的鸚鵡仔會說:「華哥,你返黎呀?華嫂呢?佢返工呀?我乖!華哥錫!曳!華哥打!(真係好可愛的呢?)

大宅

去學點東西

女的例如跳舞,要他來做個攝影師,讓他為你的美妙姿態而傾倒。

男的例如踢波,要她來做個啦啦隊,讓她為你的進取表演而驕傲。

學什麼也可以,不可停滯不前,讓對方不斷的欣賞你。

子爵府

mrsegg 寫道:
鬼馬生果盤(不適用於冬季)

搵日等對方(男女都適用)完飯去沖涼果陣準備人肉生果盤 將對方最鍾意食果樣生果放在你最鍾意的部位 一起慢慢嘆這個飯後果
~

大宅

不是有意要潑冷水 有時候我覺得外面的誘惑太多
花心思做了這麽多事 都抵不過
辦公室戀情的刺激 波霸北姑
SP SL ONS..........
這個社會是不是病了 唉 :-x

民房

拍拖個時己經做齊哂甘點算?
甘米無左Surprise 囉

[quote]
tsmun 寫道:
1. 和老公一起

大宅

tsmun 寫道:

外間的確有不少誘惑是難以抵擋的,但花呢d心思,除了取悅對方,自己也樂在其中的,是種積極訓練自己的好方法^^加油喔!

大宅

咁又唔會 有果汁都比對方d口水洗晒啦

大宅

咁又唔會 有果汁都比對方d口水洗晒啦

agree...

複式洋房

未開戰就先投降
唔怪之得第三者咁易得逞....

mrsegg 寫道:
[quote]
tsmun 寫道:

外間的確有不少誘惑是難以抵擋的,但花呢d心思,除了取悅對方,自己也樂在其中的,是種積極訓練自己的好方法^^加油喔![/quote]

洋房

就係結婚耐左,無再做呢d 野先要再來過嘛

KoeiChan 寫道:
拍拖個時己經做齊哂甘點算?
甘米無左Surprise 囉

[quote]
tsmun 寫道:
1. 和老公一起畄涼 互相擦背 聊聊天
2. 偶而策劃到國外自助旅行 (不帶小孩同行)
3. 偶而穿上性感睡衣給他驚喜
4. 和他單獨約會時 盛裝打扮一下讓他驚艷
5. 織一件溫暖牌送他
[/quote]

大宅

mrsegg

妳咁多鬼主意,妳係咪未有小朋友 年幾係咪好後生架
我d精神同心機每日都比晒兩隻小魔怪 ,一日最舒務就係

大宅

[quote]
肥豬媽 寫道:
mrsegg

妳咁多鬼主意,妳係咪未有小朋友 年幾係咪好後生架
我d精神同心機每日都比晒兩隻小魔怪 ,一日最舒務就係

洋房

學老公做一件他喜歡做的事情,例如:打機(總有一個遊戲你可以學著打)/ 買股票(用小小錢跟他買下)/影相/影movie/搞電腦/玩模型/睇漫畫。。。。
當你嘗試後,有咩問題就問佢,佢一定會好樂意答,咁你就會發覺你地忽然間多左好多好多話題。。。。

大宅

旁觀者 寫道:
學老公做一件他喜歡做的事情,例如:打機(總有一個遊戲你可以學著打)/ 買股票(用小小錢跟他買下)/影相/影movie/搞電腦/玩模型/睇漫畫。。。。
當你嘗試後,有咩問題就問佢,佢一定會好樂意答,咁你就會發覺你地忽然間多左好多好多話題。。。。

佢仲會懶醒,以為自己好勁添 不過,人是好滿足於有人欣賞自己的,有時有d野唔係我唔叻,係比個機會對方認叻啫

大宅

睇到旁觀者話 '學老公做一件他喜歡做的事情,例如:打機(總有一個遊戲你可以學著打)', 就諗起我同我老公拍拖時, 佢打機我幫佢睇攻略呢 D 情境. 但自從結左婚有埋 BB 之後都未試過, 等我搵日同佢重溫下先!

大宅

佢何止會好多野講,仲會扮晒野咁架
有時佢响屋企搞緊水電之類,就會巴巴閉咁講好多野,我當然會讚佢叻啦,佢會好開心,覺得自己好man。
事後佢知道呢d野我都會做,初初會唔開心(因為未結婚前,我自己都會做),但我同佢講,識做又點,而家結左婚,有你俾我依賴,不知覺得自己幾幸福.....佢會好開心架。
其實我覺得多d講出自己心底話,唔好吝嗇向對方讚美的說話,都會係維繫夫妻感情的方式之一

洋房

honglee,
我都係以前成日同老公打機 (一齊打果d RPG,一打要打兩個鐘),但有左bb工作又忙,都無時間打咁耐咯 老公而家淨係打 psp, 有次佢比我打,見我好鍾意,仲買多部比我添

mrsegg,
我老公好鍾意買股票(穩陣投資果隻),以前無興趣亦唔明,佢就唔會同我講。有次我響家庭理財果邊見人教買股票,跟住玩左小小,上落都好細 je, 同返老公講之後,佢就即刻極其興奮咁講講講,講講講。。。。 而家佢買咩股都話比我知,尤其賺小左好激氣果種心情,佢知我明白佢

水晶宮

其實我覺得多d講出自己心底話,唔好吝嗇向對方讚美的說話,都會係維繫夫妻感情的方式之一

agree

d男人真係好受架!
天空之城, 快樂之地

大宅

旁觀者,
其實投其所好的確可以令兩人多好多話題,始終係兩個不同個體,實有d野係自己鍾意而對方無興趣既,嘗試去做對方喜歡的事,對方一定感受到你愛他的誠意,有些老公會去學烹飪學整蛋糕添!

大宅

有時夫妻做耐左,大家會覺得好多野唔使講出口,或者覺得尷尬又肉痳,但明明係愛,明明係關心,點解唔比對方知道呢?好讓對方知道外間任何誘惑都不及身邊那個好

有時聽到對方將肉痳野講出口真係會lum足幾日

首頁
12345...44

尾頁

跳至