2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

陪月勳章 BK Milk勳章

引用:17/11, 第一胎,已約11/04將軍澳醫診産檢,

複式洋房

回覆:有11月媽媽會啦!

咁多屯門jm既?我娘家屯門,但現居東區,預產1122,近來又傷風又胃氣頂,好淒涼。上星期私家照左,0.74mm, 125bpm,14/4去東區第一次檢查,唔知會check咩,好似要睇片同驗血,要我預起碼3粒鐘。

別墅

Hihi~~~我係第一胎呢~~~BB預產期係11月19/20日(私家同公家醫院比既edd 差一日)~~依家約左威爾斯生同照OSCAR,仲有喺大埔健康院約左產前檢查,但心中仍掙扎好唔好去QE,因為朋友說可以去Block L好似好d~~

呢個星期成日反胃,完全唔知自己想食d乜,尤其尋日係最辛苦,食又食唔到,又嘔唔出,唔係係咪星期五晚食左成個免牛旦煲仔飯食濟左……

複式洋房

回覆 bc1019 的帖子

L Block無街外人,但係要等好耐先見醫生,亦都未必比到Oscar 同structure你,所以我都無㨂L Block

大宅

大家好 我係第一胎呀,係屯門e院生,EDD 係 12nov ar~多多指教~

大宅

miffyemily 發表於 14-4-3 21:21
大家好!好開心終於有11月媽媽會啦!我edd 23/11/14!多多指教!現階段成日口苦,見到美食又冇乜胃口,肚子 ...
我都係成日個口好苦呀,不過睇到自己想食ge野呢特別好胃口><

大宅

cwshek 發表於 14-4-6 10:33
咁多屯門jm既?我娘家屯門,但現居東區,預產1122,近來又傷風又胃氣頂,好淒涼。上星期私家照左,0.74mm, ...
小心身子,最近d天氣好反覆,呢個時候唔好病親呀^^

大宅

biscuitching 發表於 14-4-4 20:33
元朗博愛係冇婦產科,所以所有屯門元朗天水圍都應該去屯門醫院。

...
我想問你係咪有時會去元朗容鳳書院check ,1時去屯門e院呀?
因為我而家就係呢個case,但我有朋友話佢一直都係e院 check ,唔使去健康院check ar~

別墅

Hi all, 第二胎 11月25日 KWH...上胎2010 年要開刀,唔知道今次有冇得揀

複式洋房

soniapui 發表於 14-4-5 20:16
17/11, 第一胎,已約11/04將軍澳醫診産檢,可能到時先約做唐氏檢查,會揾私家開刀,聽身邊所有朋友講,順産 ...

我都係咁話!!!同左老公講要開刀生,好彩佢都無ee牙牙,哈哈!

大宅

引用:Quote:biscuitching 發表於 14-4-4 20:33

原帖由 samsam89 於 14-04-07 發表
我想問你係咪有時會去元朗容鳳書院check ,1時去屯門e院呀?
因為我而家就係呢個case,但我有朋友話佢一直都 ...
唔係架,正常係要去容鳳書健康院產前檢查,但如果健康院見妳有問題(血壓高,糖尿,BB心跳問題)就會叫妳去屯門醫院

洋房

回覆:mrswaikin 的帖子

Hi!我都係屯門生
Edd 11月14
住元朗
依家8w3d

大宅

Edd 07/11
第二胎,都係去返屯門醫院生

複式洋房

回覆 samsam89 的帖子

知道~之前睇左西醫,食晒藥都未清:(, 今晚會去睇中醫, 希望可以調理下

複式洋房

係呀, 覺得最悽係頂住, 嘔唔出, 又唔係飽又唔係餓, 又唔知自已想食咩, 完全唔知自己想點。C6仲慘, 成日耍食埋我食淨既野

大宅

bonnie0627 發表於 14-4-7 12:34
唔係架,正常係要去容鳳書健康院產前檢查,但如果健康院見妳有問題(血壓高,糖尿,BB心跳問題)就會叫妳去 ...
明白,thx~~

複式洋房

引用:回覆 bc1019 的帖子係呀, 覺得最悽係頂住,

原帖由 cwshek 於 14-04-07 發表

係呀, 覺得最悽係頂住, 嘔唔出, 又唔係飽又唔係餓, 又唔知自已想食咩, 完全唔 ...
我都係。。有時好胃口,有時麻麻,我老公都係要執手尾。。。嘻嘻

別墅

11月尾, QE
而家7 WEEKS
6 WEEKS 中開始流啡, NOW BED REST 中.....
成日作嘔作悶, 無晒胃口, 但為左阿B會逼自己食多D

別墅

引用:Quote:biscuitching+發表於+14-4-4+20:33+

原帖由 samsam89 於 14-04-07 發表
因為我而家就係呢個case,但我有朋友話佢一直都 ...
我估睇你掂報,而家我Oscar 係屯門check

普通產檢係容鳳書,唔洗去咁遠。d姑娘好主動提我。

大宅

引用:Quote:原帖由 samsam89 於 14-04-07 發表我

原帖由 biscuitching 於 14-04-07 發表
我估睇你掂報,而家我Oscar 係屯門check

普通產檢係容鳳書,唔洗去咁遠。d姑娘好主動提我。
我而家都同你一樣,普通檢查係容鳳書院,oscar係屯門啊!

首頁

尾頁

跳至