美容扮靚

跳至

首頁
34567...44

尾頁

別墅

可以PM我嗎?

翡翠宮

katy_katy 發表於 14-6-3 22:52
剛除㧜擦牙,足足花了15分鐘才成功把㧜除下,過程痛苦,牙肉也給我抓傷;把牙齒清潔完上㧜,嘩,很痛,完全 ...

我都岩岩開始左第一個箍, 2 星期後返去加 attachment, 原先其實唔係好明咩原理,
但黎到第 3 日明啦, 家陣啲牙走緊位, 會有扯住既感覺, 同埋咬唔到硬野, 冇力啦 ........

翡翠宮

katy_katy 發表於 14-6-7 00:40
開始習慣除㧜上㧜,這兩天已不會感到痛了,除㧜也不用費力和花很多時間,太好了^.^ ,但我仍然需要15mins ...

我除下箍會快過上箍, 因為上箍緊好多, 我都想像唔到之後加左 attachment
再緊啲點算, 但就刷牙加洗牙箍我要 10 分鐘 .........

翡翠宮

MSKAKACHAN 發表於 14-6-7 15:46
你適應了真好,我今星期五上第二cool+attachment 希望好快適應啦

你早我一星期呀 ..........

大宅

回覆 楊桃 的帖子

HIHI, 第一個cool唔係只是for適應? 有cool牙作用架咩?! haaa, 我唔知添.

好笑, 我第一個cool因為未開始磨牙, 同埋個cool都有厚度, 我帶o左後覺得仲哨過以前 我個咀好似du 過以前咁

我帶o左一周後才適應到帶住黎食 :p 不過我都係一時帶住食一時除o左先食. 最多食完快快手帶返咋!

我上cool好快喎! 同埋依家除cool都快手o左. 不過加o左attachment後就一定難了. 大家加油呀!

係呢? 你總共有多少個cool?

翡翠宮

MSKAKACHAN 發表於 14-6-9 15:36
回覆 楊桃 的帖子

HIHI, 第一個cool唔係只是for適應? 有cool牙作用架咩?! haaa, 我唔知添.

我初時都以為係適應架, 但第 2 日已經 feel 到啲牙扯扯地咁, 果晚仲咬唔到
硬野啲牙酸痺啦, 但都只局限最唔齊果幾隻牙, 今日開始連左邊都扯埋啦 .......

我唔駛磨牙同剝牙, 只係要加 attachment 啫, 初初帶上去時都覺得個咀凸起
左架, 但慣左後就冇啦, 我問老公都話冇, 但就講野覺得自己痴脷筋咁 .......

除左第一次試下帶住黎嗒, 我係除左先嗒架, 因為我勁唔鍾意果種感覺呀,
咬住舊膠咁, 同埋最最最唔鍾意係會攝左啲食物入個箍度, 嗒完都係要除落黎洗,
不如除左先嗒 .........

上箍係快, 但除耐啲囉, 下面都可以, 已經就到位, 上面就真係難啦, 可能我
2 邊最尾果隻係好似飛左出黎咁架, 所以醫生都話我係難除啲 ..........

我要箍 2 年 1 個月, 55 個箍呀 .............

florenceissac  can u pm for details   發表於 14-7-28 23:16

大宅

回覆 楊桃 的帖子

同你一樣呀! ""嗒完都係要除落黎洗, 不如除左先嗒 .........""" 哈哈! 不過我依家係如果有gathering, 食得耐既, 就會帶住食, 如果係屋企/office食, 食得快既, 就除o左先囉.

我只係頭1,2天講野有點痴痢根, 之後就無.

你今日講完我就feel到我下面d 牙有點酸酸地, 哈哈!

yee? 你有55個cool都不用磨或剝咁好? 我24個cool, 預計1年, 我要磨 (其實我可剝可唔剝, 我當然選唔剝 :p) 希望真係可以咁快就好了!

大宅

回覆:Cool牙經驗分享(第一次開post :> )

我想問上箍後係咪唔可以隨時隨地食野……?
我想暑假箍……
但又驚冬天去旅行無得大吃大喝……

大宅

回覆:Cool牙經驗分享(第一次開post :> )

可以pm 我牙醫資料嗎?

katy_katy  已pm  發表於 14-6-10 07:59

男爵府

回覆:katy_katy 的帖子

你可以試下用細鐵匙"根"除,易d

katy_katy  謝謝,我已習慣用手啦 :)  發表於 14-6-10 08:00

翡翠宮

引用:回覆 楊桃 的帖子同你一樣呀! ""嗒完都係要

原帖由 MSKAKACHAN 於 14-06-09 發表
回覆 楊桃 的帖子

同你一樣呀! ""嗒完都係要除落黎洗, 不如除左先嗒 .........""" 哈哈! 不過我依家係如果 ...
如果知道會有 gathering 或者我會選擇果日其他正餐嗒快啲黎幫補下,我真係頂唔順咬住舊膠黎嗒野係完全冇感覺囉,同埋攝哂啲野食同汁入去 no no no 。。。。

我今日全日啲牙都酸酸痺痺咁,希望快啲適應啦,但呢頭適應完轉頭又話加 attachment 啦 。。。。

係喎,初時醫生話唔剝牙就要磨牙,點知電腦片返黎後話剩係加 attachment 就得,仲要可以幫我將上面 2 邊最尾飛左出去果 2 隻排返齊,勁開心 。。。。

翡翠宮

引用:我想問上箍後係咪唔可以隨時隨地食野……?

原帖由 kkkkkl 於 14-06-09 發表
我想問上箍後係咪唔可以隨時隨地食野……?
我想暑假箍……
但又驚冬天去旅行無得大吃大喝……
其實係可以隨時隨地嗒既,但就冇得話每一餐都一路坐一路嗒一路傾咁慢慢黎囉,因為醫生係建議每日最少帶 22 個鐘,即係 3 餐加埋得 2 個鐘,呢樣要自己平衡啦。 。。。

翡翠宮

引用:你可以試下用細鐵匙"根"除,易d

原帖由 Haappyy 於 14-06-09 發表
你可以試下用細鐵匙"根"除,易d
用咁硬既野會唔會容易整損牙肉呢,我家陣搵緊啲竅門位黎方便除箍,可能岩岩上箍啲牙開始移位所以有時真係好鬼難除,希望慢慢好啲啦 。。。。

katy_katy  上attachments 後會再難除d,因為d attachments 會 "cake"住。  發表於 14-6-10 08:11

男爵府

引用:Quote:原帖由+Haappyy+於+14-06-09+發表你

原帖由 楊桃 於 14-06-09 發表
用咁硬既野會唔會容易整損牙肉呢,我家陣搵緊啲竅門位黎方便除箍,可能岩岩上箍啲牙開始移位所以有時真係好 ...
係整個cool,唔係整你牙肉,我本身就用下圖隱適美專用清潔,你睇最後個度,網上有人用"根"除都得,一樣原理,我已經第16個cool,除cool時間只用幾秒

大宅

溫馨提示:不建議帶㧜吃薯片。

唔知係咪我食得太狠,食完後發覺牙㧜表面有損毀,不光滑了。

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 楊桃 於 14-06-09 發表用咁硬

原帖由 Haappyy 於 14-06-10 發表
係整個cool,唔係整你牙肉,我本身就用下圖隱適美專用清潔,你睇最後個度,網上有人用"根"除都得,一樣原 ...
原來你已經帶左咁多個,唔怪之得咁快除到啦 。。 。。

呢 set 我都有,但好難就力,兼且都幾大舊呀,我會慢慢搵個竅門黎快除架啦,但可以想像到加左 attachment 係會難除幾多囉 。。。。

係喎,你總共要帶幾多個箍呀 。。。。

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 Haappyy 於 14-06-09 發表你

原帖由 楊桃 於 14-06-09 發表
用咁硬既野會唔會容易整損牙肉呢,我家陣搵緊啲竅門位黎方便除箍,可能岩岩上箍啲牙開始移位所以有時真係好 ...
我完全想像到會有幾 cake 囉,家陣上面都唔易除,我只可以除一邊再慢慢鬆落黎架 。。。。

翡翠宮

引用:溫馨提示:不建議帶㧜吃薯片。唔知係咪我食

原帖由 katy_katy 於 14-06-10 發表
溫馨提示:不建議帶㧜吃薯片。

唔知係咪我食得太狠,食完後發覺牙㧜表面有損毀,不光滑了。 ...
我係完全唔會帶住個箍嗒野架 。。。。

大宅

回覆 楊桃 的帖子

雪糕呢?

翡翠宮

katy_katy 發表於 14-6-10 08:55
回覆 楊桃 的帖子

雪糕呢?
呵呵呵 ~ 我真係前日先嗒完, 果日係趁晚飯後極速咁嗒完先刷牙再帶箍 .......

首頁
34567...44

尾頁

跳至