母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

全人奶埋身B, 已戒夜奶,如等佢叫食會食得較好,但得約5餐一日; 如keep住3-4小時整醒餵就hea食,約6餐一日。

BB出生2.8kg
1個月3.4kg
2個月4.3kg
尋日磅得4.7kg

重點係佢唔會點叫餓,好似好滿足咁可4-5小時先叫食但又重得慢... 好煩,其實我想feed in demand的......唉,都快3個月人仔了,唔係應該識叫肚餓嗎?我諗唔明點解佢好似食飽滿足但又重得唔好... 好煩...

大宅

引用:全人奶埋身B,+已戒夜奶,如等佢叫食會食得

原帖由 bbnboot 於 14-04-26 發表
全人奶埋身B, 已戒夜奶,如等佢叫食會食得較好,但得約5餐一日; 如keep住3-4小時整醒餵就hea食,約6餐一日 ...
我bb係越大越唔叫餓呀,要定時候餵否則成5個鐘都唔叫。

大宅

引用:Quote:原帖由+bbnboot+於+14-04-26+發表全

原帖由 Linbb 於 14-04-26 發表
我bb係越大越唔叫餓呀,要定時候餵否則成5個鐘都唔叫。
LinBB, 你個b幾大,一日食幾餐同隔幾耐食架?

大宅

引用:Quote:原帖由+Linbb+於+14-04-26+發表我bb

原帖由 bbnboot 於 14-04-26 發表
LinBB, 你個b幾大,一日食幾餐同隔幾耐食架?
而家5.5個月大,由4個月開始就5餐一日同唔叫食。每次4-5個鐘一餐,160-180ml.

大宅

引用:Quote:原帖由+bbnboot+於+14-04-26+發表Lin

原帖由 Linbb 於 14-04-26 發表
而家5.5個月大,由4個月開始就5餐一日同唔叫食。每次4-5個鐘一餐,160-180ml.

...
你就好啦,bb肯食咁多。我B仲有10日就3個月,我全埋身,試過泵出黎見佢大約只食4安倒。佢幾好瞓,一日都可以瞓倒16-7個鐘倒,但唔知係咪食得少,一路都細粒,喺生長線之下.....

大宅

回覆:bbnboot 的帖子

我bb3個月,泵出黎連四安都吳係次次食得晒…唯有小食多餐…

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊