美容扮靚

跳至

首頁
45678...9

尾頁

民房

Dear All,

Pls help~

本人近視 L-1300, R-1350, 最近2星期有2次發炎引起淚石,不知是否用con sleeping 引起, 以前無o架, 現想先做 research, 等好番冇發炎做激光矯視.

1) 有冇人用過第七代激光矯視技術, 知否可行, check過 internet 知道HK 2年前有2 部 , 未知現在有否再引進此機, 另知否那間醫院or 診所擁有.

2) 是否用 激光揭起一片角膜瓣那種, 即不需用刀呢?

3) 此機只運作了arround 2 年, 機械運作是否暢達, 架駛者是否已進入成熟階段?

4) 有否做激光矯視經驗醫生可介紹, 可email 給我, 謝謝!
email: [email protected]

[ 本文章最後由 EstherYoung 於 08-1-15 00:07 編輯 ]

複式洋房

我就無指定醫生,so far 都好滿意,至於我D friend,其實唔係個個都咁平,我其中有個要14000蚊,因為度數深,不如去檢查下,又唔使收費,我知道佢地centre之前係醫院,只不過醫生自已再set up,同埋有人之前做了,所以我先有信心搵佢地:loveliness:
原文章由 花小兔 於 08-1-13 21:49 發表
想問下有冇找指定e生,如有,你找了邊位?

大宅

我無搵指定醫生做架, 後來由龔x豪醫生做囉 !
除了剛做完, 要回去醫院覆診外, 我一直有定期回去檢查.
做完後感覺真係好好, 好似時時帶住對con咁睇得好清楚.:D :D :D
初期沖涼時, 仲成日以為自己唔記得除副con tim

原文章由 Rickyism 於 08-1-14 15:07 發表

請問妳搵邊個醫生做gar?

係咪指定醫生好d呢?

民房

I see, 唔該曬妳呀, 咁我諗我都唔搵指定醫生了, 反正應該個個差唔多掛...約了星期5聽talk, 希望可以順利3月做啦~

原文章由 mandylung 於 08-1-15 13:12 發表
我無搵指定醫生做架, 後來由龔x豪醫生做囉 !
除了剛做完, 要回去醫院覆診外, 我一直有定期回去檢查.
做完後感覺真係好好, 好似時時帶住對con咁睇得好清楚.:D :D :D
初期沖涼時, 仲成日以為自己唔記得除副con tim ...

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我上過去啦, 初步平估係八千八, 但到0左醫生詳細睇完,
(我俾0左四佰)就話要萬四, 我好失望~~
決定唔做lu~~
無0左個四佰算數~~
原文章由 uglyma 於 08-1-14 22:27 發表
我想知旺角中心18樓好唔好,D机新唔新?
我都有興趣,但因太平了($8800),唔知是否OK?

你哋提的朗豪纺,我也有興趣,冇BK members 做過,可以
share 吓嗎?Many thanks!!! ...

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

唔記得講, 醫生話八千八個隻係用最舊0個隻軟件,
所以就算可以做八千八都幾得人驚呀~~
睇過最平都係朗豪二人同行最平同最抵~~

別墅

回覆 #5 shatinyau 的文章

唔係喎,我打去問,佢話檢查要收880元,之後做手術要比埋尾數15120元(即共16000元),指定e生。

民房

激光矯視,可以入來傾啦……

原文章由 March 於 08-1-7 10:33 發表
無刀同有刀有咩分別

複式洋房

我做個時無指定醫生

原文章由 花小兔 於 08-1-15 23:54 發表
唔係喎,我打去問,佢話檢查要收880元,之後做手術要比埋尾數15120元(即共16000元),指定e生。

別墅

原文章由 shatinyau 於 08-1-16 23:37 發表
我做個時無指定醫生

其實做完後,幾時可以張開眼睛?

是否整天閉上眼睛?

禁止訪問

禁止訪問

別墅

shatinyau:

你做完之後是否第二日已經好清楚, 抑或隔幾日至清楚番呢? 聽人話試過隔幾日都仲好似眼前有陣霧咁, 有啲又話睇唔倒啲近嘢, 係咪會ga? 如果係, 正唔正常ga? 如果唔正常, 點算好呀?

禁止訪問

洋房

邊間醫院好﹖

邊度做最平而又最安全呢﹖
我有個朋友做完成日流眼水,另一個就乜事都冇....
大頭陳太字

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

有無睇到今期選擇月刊,講激光矯視:D

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

買本選擇睇下,因為有講醫院同中心收費,真係要check下,不過我個朋友做完都話好方便,無乜野喎!

原文章由 大頭陳太 於 08-1-21 14:17 發表
邊度做最平而又最安全呢﹖
我有個朋友做完成日流眼水,另一個就乜事都冇....

複式洋房

我聽過人講話秋天做好d wor:)

唔知係未~

侯爵府

0下
我都係18樓喎, 我0個個係八千八至萬四包驗眼費架喎,
驗眼就要八百, 四百醫生費, 四百機check費,
八千手術費~~
但係我俾醫生睇完, 佢就建議我做萬四, 我就咁無0左四百啦~
原文章由 purplebbbb 於 08-1-20 17:20 發表

請問你在那間做檢查?
我係旺角中心18樓個間做左檢查,費用是500驗眼費+150藥水費,
手術費是8900,我+多1000指定醫生,22號就做手術喇~

男爵府

冇事,我都33,一D事都冇,視力正常
原文章由 beautyMing 於 08-1-21 12:32 發表
搭單一問,有冇姊妹做完lasik後
對眼好乾、好易攰呢?
我細妹就做o左
佢26歲
佢話好乾呀, 唔止要滴眼藥水, 仲要食補眼素tim ar
你o地有冇咁o既情況呀?

首頁
45678...9

尾頁

跳至