母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我要剝智慧牙, 要打麻醉針, 咁剝完牙要食止痛藥. 想問下有無奶媽剝過牙? 剝完牙幾耐先可以餵返阿b? 定係pump出黎倒左佢? 我驚d麻醉葯會過左落d奶度俾阿b, 點算

大宅

點解唔問返你個牙科醫生?

食止痛藥可以餵奶的! 不過要話比醫生知你餵人奶! 或者你忍到痛就唔食止痛藥!

原文章由 dnbb2006 於 07-10-2 15:56 發表
我要剝智慧牙, 要打麻醉針, 咁剝完牙要食止痛藥. 想問下有無奶媽剝過牙? 剝完牙幾耐先可以餵返阿b? 定係pump出黎倒左佢? 我驚d麻醉葯會過左落d奶度俾阿b, 點算 ...

大宅

其實係因為上次睇牙醫嗰陣, 醫生話要剝, 咁當時無諗過剝所以無問到, 但係而家開始痛, 都係要剝, 問姑娘, 姑娘又話要問返醫生, 我唔想行兩次呀, 所以咪問下先囉.

原文章由 cc123456 於 07-10-2 16:14 發表
點解唔問返你個牙科醫生?

食止痛藥可以餵奶的! 不過要話比醫生知你餵人奶! 或者你忍到痛就唔食止痛藥!

男爵府

原文章由 dnbb2006 於 07-10-2 17:16 發表
其實係因為上次睇牙醫嗰陣, 醫生話要剝, 咁當時無諗過剝所以無問到, 但係而家開始痛, 都係要剝, 問姑娘, 姑娘又話要問返醫生, 我唔想行兩次呀, 所以咪問下先囉.

...

我剝過,醫生話麻醉藥係唔會過俾bb,另外藥..你話佢聽你要餵奶,佢會開輕d!我都係咁

複式洋房

我都有剥過呀,牙醫知道我餵人奶的。
打局部麻醉針唔怕噃,剥完我要食抗生素,都一樣餵奶。

大宅

多謝你地意見呀, 咁我放心去剝牙啦

公爵府

剝智慧牙要幾$?
我要剝2隻智慧牙, $700一隻, 唔做手術, 做手術要$1500

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊