跳至

首頁
45678...13

尾頁

複式洋房

.

希望晴晴越大越乖的媽子

大宅

複式洋房

.

希望晴晴越大越乖的媽子

禁止訪問

醒目開學勳章

複式洋房

@_@

禁止訪問

醒目開學勳章

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

得閒, CALL番D舊POST, 比大家睇下, 我地當年揀小學既搞笑情況, 我地真係睇完OPEN-DAY會上黎報料架...

伯爵府

醒目開學勳章

我小朋友出年要揀小學, 可唔可以話我知係邊間小學呀?

另外想問下ms. so, 教院間小學你又點睇呢?

thx.
原帖由 mrs.so 於 10-10-4 12:26 發表
係我心目中仲有一間係好差既學校...

表面製造風光, 內裡奸險...

搵專人為項目報價, 專人係以興趣幫手出謀建起項目, 專人將整份建議書交到校長手, 某校長收到整份建議書後, 將工程交到另一人手上, 完完全全抄足興建 ...

公爵府

邊間我就唔開名,只能講係同校分拆出既其中一間。。。

賽小當年都係我心水小學仲要放第二, 當了解後,身邊朋友都轉校,或者細佬妹無跟讀,我就放棄,賽小當年創校時講, 每三年就會轉一位校長,現任校長係當年港島一間名校被辭退,轉投賽小擔任校長,上年現任校長出電郵知會家長簽名支持繼續連任做校長。。。

如果有留意新聞,賽小與某家長有官司糾紛至今,今年亦再有新聞傳出。。。

我覺得賽小當年既教學理念好好,但朋友話經常轉出版社,亦曾試過開學後不久要家長買另一間出版社既書,我個人覺得現任校長與創校初期教學理念有點不同。。。

如果想小朋友HAPPY SCHOOL賽小/田千一定係理想學校。。。

伯爵府

醒目開學勳章

係咪有泳池果間呀? 定係山上面想起泳池果間?

3年換1次校長? 咁校政咪會好亂lor 上次去小一初探見d老師都幾nice, 對小朋友好似幾有愛心, 不過就似幼稚園多過小學老師lor.

咁如果想揾間活動d既小學俾活躍既小朋友, 大埔仲有邊間好呢? 因為我仔比較活躍好動, 而且太有自己主見, 幼稚園既校長都叫我揾間唔好咁傳統既俾佢, 唔係真係見家長多過食飯
原帖由 mrs.so 於 10-10-5 10:24 發表
邊間我就唔開名,只能講係同校分拆出既其中一間。。。

賽小當年都係我心水小學仲要放第二, 當了解後,身邊朋友都轉校,或者細佬妹無跟讀,我就放棄,賽小當年創校時講, 每三年就會轉一位校長,現任校長係當年港島一間名校被辭退 ...

公爵府

你自己估下啦!

如果小朋友係咁, 我會覺得入傳統教學既學校TRAIN下, 因為上到中學, 係唔會湊仔逐樣教咩叫守規, 搵小班教學既學校會更加集中處理到小朋友既問題...

你可以考慮下田千, 同賽小都參不多, 可以考慮一下...

別墅

冇上黎一排,竟然發生左事!我想問係米有小學校長,同佢同一校董會的幼稚園家長講話佢地是直升機,誤道人去報果間小學?

第二樣,果間小學係米又係出打手在BK做世? 是同一間?

公爵府

冇上黎一排,竟然發生左事!我想問係米有小學校長,同佢同一校董會的幼稚園家長講話佢地是直升機,誤道人去報果間小學? 是...

第二樣,果間小學係米又係出打手在BK做世? 是同一間? 做勢已經係幾年前存在係BK...

伯爵府

醒目開學勳章

thx
原帖由 mrs.so 於 10-10-5 10:53 發表
你自己估下啦!

如果小朋友係咁, 我會覺得入傳統教學既學校TRAIN下, 因為上到中學, 係唔會湊仔逐樣教咩叫守規, 搵小班教學既學校會更加集中處理到小朋友既問題...

你可以考慮下田千, 同賽小都參不多, 可以 ...

禁止訪問

醒目開學勳章

公爵府

嘩...一出就小過, 比缺點先得唔得呀!

原帖由 kids411 於 10-10-5 11:31 發表
LEE 位同學仔要記你小過 !
成日走堂,
返到學就搵功課抄 !

禁止訪問

醒目開學勳章

複式洋房

原帖由 mrs.so 於 10-10-5 11:51 發表
嘩...一出就小過, 比缺點先得唔得呀!

唔係應該口頭警告先咩...

咁惡架...
希望晴晴越大越乖的媽子

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

唔聽Mrs So講課!簡直要踢佢出校!

原帖由 kids411 於 10-10-5 12:15 發表
走左成個 WK 堂先比缺點,
下次仲有同學仔聽 MISS SO 講課咩 ?
快 D 叫丫蛇比個小過佢,
下次要見埋家長 ~
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

公爵府

我本善良...

我FREE今日WHOLEDAY講書, 我米飯班主一連幾日在此, 真係好想踢佢出去...

不過我老細都係BK友...哈!

首頁
45678...13

尾頁

跳至