跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地bb未滿月時會唔會成日喊, 要人抱? 你地會點? 唔通真係戍日抱住????????

大宅

好媽媽勳章

我個仔又係未滿月,有時想訓或者訓訓下都會喊。 我個陪月話佢喊要”呵”下佢,如果唔得就要抱佢,因為佢係驚同無安全感先喊。 等到佢3個月到就唔好一喊就抱,果時可能佢係想人抱先喊喎。

原文章由 rovictnadia 於 07-10-22 13:28 發表
你地bb未滿月時會唔會成日喊, 要人抱? 你地會點? 唔通真係戍日抱住????????

大宅

我囝囝初初返來時都好好揍, 自從去完健康院後就常日喊, 要扭人抱
我就忍到囝囝喊, 但我媽同奶奶就忍唔到, 一個喊又抱, 一個唔喊又抱, 揍c我啦 :-(

原文章由 rovictnadia 於 07-10-22 13:28 發表

複式洋房

我哋有時見我b女喊得勁嗰頭都會抱佢架...
但我哋唔會第一時間 佢一喊即抱囉..
如果佢已經食飽 同換咗片片 都喊的話 就會由得佢喊一陣..
持續咗五分鐘以上 或者喊聲不斷變大的話 會喺床邊同佢講吓嘢 等佢知道有人聲先 但都繼續喊咪抱吓佢囉.

但係如果佢喊兩喊又停吓嗰d 就唔會抱架啦 ...
人哋話bb未滿月時 其實都未識扭抱呢樣嘢 如果情況許可的話 咪抱下佢 等佢有安全感囉(仲話呢個階段好快過 抱得幾多呀咁講)
但係如果攪掂晒佢d大小便呀 又食飽咗
你睇吓佢係咪著唔夠衫 或者熱得滯 但以上都唔係的話..
都可以俾佢喊陣先...又或者唔駛即時抱上手 喺佢床邊講吓嘢 摸吓佢手仔之類

咁你就唔駛成日抱佢啦.....

首頁

尾頁

跳至