自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我今日係拍賣網,賣個微波焗爐出去,有個買家話要,仲急到要即日交收,部爐我一向用開,所以專登幫佢洗到部機乾乾淨淨,試過晒d function 完全無問題先同佢交收,係個買家自己要求係地鐵交收,我仲幫佢包好,驚佢坐地鐵整爛,點知佢成12點打嚟,話部爐有d function 唔work,仲要無反應,部爐我日日用,仲要賣前專登試多次,你完全work先俾佢,咁依家真係口同鼻拗,又唔知係佢運送過程有無跌過,又唔知佢返去自己點搞,我明明work俾佢,依家佢話唔work,成日叫我去佢度,叫我睇清楚,咁你地係我會點做,真係好煩

珍珠宮

引用:我今日係拍賣網,賣個微波焗爐出去,有個買

原帖由 fattybb 於 14-07-04 發表
我今日係拍賣網,賣個微波焗爐出去,有個買家話要,仲急到要即日交收,部爐我一向用開,所以專登幫佢洗到部 ...
如果怕煩我會拎返個爐, 退返啲錢比佢就算, 唔係無乜野可以做到, 個爐再比屋企人或者朋友算

大宅

回覆:曼谷奶茶 的帖子

但個問題係我俾佢時係work, 佢攞到返去話唔work,我又唔知佢有無運輸過程整壞部機,我無理由攞番部機喎!

公爵府

回覆:如果你係我會點做?

甘你用咩價錢買賣俾佢,一分錢一分貨,如用超抵價錢就唔需理會,因無保養的

大宅

引用:甘你用咩價錢買賣俾佢,一分錢一分貨,如用

原帖由 eeaa 於 14-07-04 發表
甘你用咩價錢買賣俾佢,一分錢一分貨,如用超抵價錢就唔需理會,因無保養的

...
原價45折囉

禁止訪問

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我今日係拍賣網,賣個微波焗爐出去,有個買家話要,仲急到要即日交收,部爐我一向用開,所以專登幫佢洗到部 ...
二手野冇保養,只可以閣下自理

子爵府

電器野係好煩,我從未賣過,無理由返屋企試

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:甘你用咩價錢買賣俾佢,一分錢一分貨,如用

原帖由 eeaa 於 14-07-04 發表

...
將心比己,甘又唔得~

現在投訴係唔work, 唔係花~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

d function 唔work,仲要無反應。。。

例如呢? 是否佢唔識用?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:但個問題係我俾佢時係work, 佢攞到返去話唔

但個問題係我俾佢時係work, 佢攞到返去話唔work,我又唔知佢有無運輸過程整壞部機,我無理由攞番部機喎!:c ...
深表同情 ,繁死~

買基金真係好傷

大宅

引用:Quote:原帖由 fattybb 於 14-07-04 發表但

原帖由 大力大力 於 14-07-04 發表
深表同情 ,繁死~
真係好煩,今朝一早8點幾又打嚟,咁我好地地俾佢,佢依家話壞咗,中途經過5,6個鐘,我真係唔知佢做過d咩搞到部嘢唔得,佢話有d work, 有d 唔work, 部機係我自己用緊賣俾佢,唔work我自己都用唔到啦。依家搞到唔work叫我搬走,我又無理由俾錢人整壞自己部機喎(>_<)

珍珠宮

冇選擇
退貨回水

當經一事,長一智

萬物皆空,因果不空

大宅

引用:冇選擇退貨回水當經一事,長一智

原帖由 賭神 於 14-07-04 發表
冇選擇
退貨回水
我部機唔係cheap嘢,成3,4千蚊機,重到死,我都要同c6兩個人小心翼翼拉去地鐵俾佢,要兩個人先搞得掂,佢一個人,仲要攞架無抦板車,一個人係地鐵推上推落,仲要一個人自己搬上樓梯,成個過程有無撞過,跌過都無知,c6仲擔心佢無得試機,試好晒先俾佢,如果我退貨,咪即係貼錢買難受,變相無咗3,4千蚊

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 賭神 於 14-07-04 發表冇選擇

我部機唔係cheap嘢,成3,4千蚊機,重到死,我都要同c6兩個人小心翼翼拉去地鐵俾佢,要兩個人先搞得掂,佢 ...
冇辦法

響冇在買家面前試機,
証明部嘢work唔work嘅同時,
只能承擔責任!

一部新電器有QC , Q過都會有問題!

人生裡用幾千蚊成長,算低消費高享受!
為左幾千蚊比人唱更不值!
更何況(你搬嚟) (佢搬去) ,都係死因不明

惜時放手!亦可減去不小~跌錢感!

如果你仲想~更進賣買,
只可以叫買家揾原廠修理(或自己揾) ,
再扣數!
但亦係險象環生

祝你早日解決,唔洗焗住勞氣!

贈你一句~
本是無一物
(明白就會開心好多)
其實我都學緊

萬物皆空,因果不空

公爵府

如二手微波爐要成二千元,我唔會考慮,成二千元,點解唔上你門試機,現在是口同鼻較

首頁

尾頁

跳至