單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

有d野,我還未懂得放下、放開。。。唉!

我已經簽紙,一對仔女未判!
有時候,我真係覺得自己好唔抵!
我一個女人養曬兩個,對方一個星期湊一日!
佢地就開心喇,湊就我同我媽湊!教又係我地教!衰人又係我地做!

佢地一家一星期見一次玩下!小朋友緊係覺得佢地好啦!

一家人對我地都無負責任過,一個月比佢見一次已益佢!
而家一星期一次,每次對仔女去親,我都會好嬲 ! 好唔開心!

亦成日係到諗,會唔會養大左,佢地會理佢地個邊賤人架? 我咪好唔抵!
所以曾經有諗過唔要對仔女,比佢地湊好過,我一個星期見一次就差不多!
但自己又唔捨得!

唉。。。

大宅

我都會咁諗,自己湊自己養,小朋友見他一次,開心過對住我呀阿仔啲脾氣臭,又話我教到佢咁。。佢無責任架,同個仔玩就得架喇。。有時又會諗,出去番工都唔知為咩,阿仔又成日對住我駁咀

侯爵府

回覆:BABY@CHAN 的帖子

自己仔囡,糸捨得放手,一早己放手!
有D事人在做天在看,你和你母親每天的努力小朋友亦會睇到和感受到!
離左婚雖然爸媽分开左,但始終他和他的家人都昰小朋友的親人,他們仍願意見,証明對小朋友仍有感情,小朋友多D人爱錫亦末必糸壞事!
所以别想太多,更不需要想抵或吾抵,因為没有他亦沒有小朋友!
經常我會提醒自己,我家寶貝少爺,就算全世界都吾錫他,有我錫他爱他就够啦!因為可以为他全心全意付出,亦糸我俩的缘份

大宅

引用:我都會咁諗,自己湊自己養,小朋友見他一次,

原帖由 cpcat 於 14-07-19 發表
我都會咁諗,自己湊自己養,小朋友見他一次,開心過對住我呀阿仔啲脾氣臭,又話我教到佢咁。。佢無責任 ...
佢講就教得容易!
有邊個唔想自己小朋友好乖?!

大宅

引用:自己仔囡,糸捨得放手,一早己放手!有D事

原帖由 babytszkin 於 14-07-19 發表
自己仔囡,糸捨得放手,一早己放手!
有D事人在做天在看,你和你母親每天的努力小朋友亦會睇到和感受到!
...
如果對方係錫小朋友,係有感情,點解連生活費都唔比?

侯爵府

引用:Quote:原帖由 babytszkin 於 14-07-19 發表

原帖由 BABY@CHAN 於 14-07-19 發表
如果對方係錫小朋友,係有感情,點解連生活費都唔比?

你何必仲糾纏糸比吾比錢,人一定糸自私为自己想先,可能他打份工自己都吾洗又点比你!
又或者他應承比,但最後要死追爛追米仲激氣!如果有都吾俾,你就留者番比他執藥啦他屋人吾糸錫D小朋友又点會想在見D小朋友!比他們見下食餐飯又有何妨,至小你和妳媽媽可以休息下!
反事冇對或錯,但不停糾纏糸同一問題上,自己又解決吾到又吾开心,對身體亦無益

男爵府

已成定局,睇開d,如果你自己都睇唔開,係照顧小朋友既時候,好容易將尼d情緒影響他們,可能小朋友真係會越黎越驚你。
做人,5好難为自己

子爵府

回覆 BABY@CHAN 的帖子

佢地一家一星期見一次玩下,但你都可以日日同小朋友玩下,咁小朋友都會覺得你地好架

複式洋房

說實在,要我一星期見一次,我又不願意.辛苦些但開心,我真心相信人在做,天在看

大宅

引用:+本帖最後由+babytszkin+於+14-7-19+12:42+

原帖由 babytszkin 於 14-07-19 發表
所以係我放唔開,我知道。。。所以好想大家令我諗通

大宅

引用:已成定局,睇開d,如果你自己都睇唔開,係

原帖由 nanaaixi 於 14-07-19 發表
已成定局,睇開d,如果你自己都睇唔開,係照顧小朋友既時候,好容易將尼d情緒影響他們,可能小朋友真係會越 ...
是的

侯爵府

引用:Quote:原帖由 babytszkin 於 14-07-19 發表

原帖由 BABY@CHAN 於 14-07-20 發表
所以係我放唔開,我知道。。。所以好想大家令我諗通
既然都分开左,你在放吾开,他又吾會心痛,你何苦在折磨自己!
愛自己多一点就要懂得讓自己活得开心D,我估你應該還年青吧!未來的日子还是很美好的!
憧憬一下,將來你年紀老邁两個小朋友卻緊緊拖住你不捨得放手!成为你的左,右護法!
今日的付出就是明日的收穫,千奇吾好放棄丫!努力加油吧

象牙宮

BABY@CHAN 發表於 14-7-19 01:37

那个環境好... 跟那个.
孩子是 大家的.

你湊... 他要養子女 +
他湊....他只需養你 至再嫁為至.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

引用:有d野,我還未懂得放下、放開。。。唉!我

大宅

回覆:BABY@CHAN 的帖子

小朋友邊個對佢好,佢知既,但係你切忌唔好係對仔女面前講父個邊衰嘢,番嚟仔女有講有分享,你要聽要問要答!唔好有怨氣,做好自己,仔女走不甩!唔洗理人做左咩、講真,日後父個邊有女人生左,你對仔女都未必鐘意去啦

珍珠宮

我覺得小朋友大左會知邊個親啲,真的...我個件仲衰,打電話比個仔都無.有時侯細路會識諗,雖然可能你的係好細個但,大個左(中一啦)會有自己思想...邊個對佢好同唔好,會分析...唔好急,比心機湊...同關心佢地,愛佢就得了...

分開係大人的事,如你成日想邊個著數就一定個衰男人啦...但只要佢肯比生活費己好好啦...我個件唔想比...佢生與死我唔關心...
好彩我仔女己十多歲識諗啦...

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+BABY@CHAN+於+14-07-20+發表

原帖由 babytszkin 於 14-07-20 發表
既然都分开左,你在放吾开,他又吾會心痛,你何苦在折磨自己!
愛自己多一点就要懂得讓自己活得开心D,我估 ...
多謝

大宅

引用:BABY@CHAN+發表於+14-7-19+01:37+有d野,我

原帖由 333s 於 14-07-20 發表
BABY@CHAN 發表於 14-7-19 01:37
2個小朋友跟對方,點會再比錢養我? 無可能的

大宅

引用:小朋友邊個對佢好,佢知既,但係你切忌唔好

原帖由 chak_yi 於 14-07-29 發表
小朋友邊個對佢好,佢知既,但係你切忌唔好係對仔女面前講父個邊衰嘢,番嚟仔女有講有分享,你要聽要問要答 ...
佢地個邊好識扮野架!
我女而家7歲,對方同我講電話時,係對仔女面前無啦啦話我大話精,佢想塑造好形象。

我只會同我女講事實,因為佢已識性。

首頁

尾頁

跳至