夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

老公琴日話同老闆傾野,要食飯飲酒,我其實好少俾佢單獨去飲野,多數都一齊去,但今次佢話同老闆,我就冇得去阻住佢。咁我就同佢講一定要覆我wtsapp,唔可以失蹤。佢一路都冇乜野,到兩點佢就話岩岩坐低左,我叫佢sd張相我睇,佢sd左間食kebah既快餐店相俾我,我覺得好奇怪,邊有老闆會請食d咁既野,仲要話有野傾,果度坐得耐都唔舒服啦!之後三點佢話就返,我問佢喺邊佢話喺銅鑼灣飲野,我話,你又話食野,而家又變左飲野!佢就話飲兩杯,好快返。轉頭又sd佢同個男人既合照過泥話佢老闆!佢返到泥我睇佢電話,發現d相既location根本係喺tst!我問佢,佢死口話係喺cwb,我問佢cwb邊度佢又講唔出!擺到明講大話。。點解咁小既事都要講大話 佢到底同邊個出去,去左邊,我都唔知。。我仲要不停喊,但佢就訓死左,完全冇理過我冇氹過我。。 我而家覺得好心灰。。佢係咪開始心癢。。想去偷食 定係其實我多心。。我應唔應該信佢?

madkk32  如果無野, 點解要講大話? 狼來了是誰錯?  發表於 14-7-20 01:14
伯爵茶  樓主不妨考慮幫你老公植入追蹤晶片  發表於 14-7-20 00:34
momojoyse  吓?妳有無緊張左d㗎,飲野唧,駛5駛一定要講係邊度飲喎  發表於 14-7-19 15:26

複式洋房

回覆:Heymama1222 的帖子

我覺得你太緊張,又逼得佢好緊
男人若真係有心滾,你阻止到咩?
滾完say 句sorry,咪又係會原諒佢!
愛男人最多愛八成,留番兩成愛自己!
搵D興趣充實自己啦!
我係過來人,睇開D人自然開心D!

vet  愛自己8成,愛男人2成咪仲好!  發表於 14-7-23 03:56
nemrak  ”男人最多愛八成,留返兩成愛自己” 好句好句  發表於 14-7-19 23:06

子爵府

回覆:到底我老公講大話為左去飲野定溝女?

其實點解你唔比佢單獨同朋友去食飯既?

Heymama1222  食飯冇問題,但飲野就少。。因為佢飲醉左成日都會口花花,撩女仔,又有好多女會痴埋去。。仲要佢既fd全部有老婆女朋友都要去有拳手既bar。。如果只係一班frd玩,點解一定要去有拳手既bar?   發表於 14-7-19 16:16

禁止訪問

公爵府

你管你C6管得咁嚴,係咪佢出過軌,如果唔係。就奉勸你一句,你咁樣,只㑹迫佢出軌,到時候恨錯難返。

talkative  同意  發表於 14-7-19 22:35
joyce1982  agree  發表於 14-7-19 15:08

大宅

畀面勳章

其實你老公都好好!連去到邊都要影相證明都肯,仲要搵個人黎一齊影,男人老狗同個朋友講一句“黎~我地自拍一張先”都好難講出口,仲要聲稱個個係老闆……講真,要呃你一定有辦法呃,佢係你老公唔係坐緊監呀!番到屋企仲要check電話洗唔洗唔爭在要首身?定係即係禁底佢要佢交功課,再check下出到幾多黎斷定佢有無去偷食

madkk32  2個人一齊要互相信任, 而信任係建基於坦誠唔係"大話"之上!  發表於 14-7-20 01:17
Heymama1222  但係d相係假既,有咩意思。。仲要俾我拆穿。。出去之前我已經唔信佢係同老闆出去,但佢堅持話係,咁我就話如果係真你到時影張相我睇,佢自己話冇問題,最後sd d流既相俾我。   發表於 14-7-19 16:19

公爵府

我老公成日去食飯飲酒,不過好多時佢會自動影相俾我睇,偷影佢d朋友做緊咩,證明俾我睇唔係溝女

madkk32  呢D老公咪信得過囉! 自動投"誠"  發表於 14-7-20 01:18

珍珠宮

引用:老公琴日話同老闆傾野,要食飯飲酒,我其實

原帖由 Heymama1222 於 14-07-19 發表
老公琴日話同老闆傾野,要食飯飲酒,我其實好少俾佢單獨去飲野,多數都一齊去,但今次佢話同老闆,我就冇得 ...
如果佢識滾,就唔會有tst同cwb呢個咁大嘅失誤啦
你可能迫得佢太緊喇,老實講,我會去飲酒,反而老公唔會,但我絕對反感對方要求我send相呢類動作,,,
俾啲空間佢啦,今次同佢傾番自己嘅不安感覺,但同時要習慣學習點去放手去信任佢囉。

子爵府

畀面勳章

你太chr了。。大家都會好辛苦,你有冇想過你為乜?

madkk32  因為樓主太愛佢個C6啦!  發表於 14-7-20 01:20

男爵府

如果有人咁逼迫我,我都講大話。
無他,人總有d反叛,有d怕麻煩…

侯爵府

佢有前科咩?
如果我老公係咁,我好反感

Heymama1222  佢係有前科,但未到上床既地步,好老實講,而家就算男人几堅持都好,出面d女仲猴擒,根本唔care你有冇女朋友,有冇老婆,如果個男人真係飲大几杯,個女又係咁送上門,有几多個男人真係會唔食。。。我以前真係好信佢   發表於 14-7-19 16:25

侯爵府

引用:老公琴日話同老闆傾野,要食飯飲酒,我其實

老公琴日話同老闆傾野,要食飯飲酒,我其實好少俾佢單獨去飲野,多數都一齊去,但今次佢話同老闆,我就冇得 ...
你好似管犯甘管個老公,唔怪得佢講大話

子爵府

引用:Quote:原帖由+Heymama1222+於+14-07-19+發

原帖由 fupigpig 於 14-07-19 發表
如果佢識滾,就唔會有tst同cwb呢個咁大嘅失誤啦
你可能迫得佢太緊喇,老實講,我會去飲酒,反而老 ...
Send相,就算冇野我都覺得有d反感

大宅

我C6都成日去應酬飲酒食飯,成日飲到醉左,我好信佢。佢會主動報到,通常飲大左就whatsapp我或打比我話好掛住我,好想攬住我(因為我地分開多)。仲會主動話去左有女既場但一定無搵女,要我信佢。我知佢飲醉時,通常都話扮唔信佢,佢就即刻好緊張,係咁影相仲打比我講到我話信為止。其實都有擔心過,但佢始終要陪老闆,都要信。信心係日子建立,係佢比我,所以依家好信佢。你管佢咁嚴,可能適得其反。不過有些人又係要管既,視乎你兩公婆點相處,最重要唔好大呼小叫就得,有咩都傾,減少磨擦。

madkk32  係囉, 最重要係唔可以講大話, 有咩人想俾人呃既請舉手!  發表於 14-7-20 01:23
joyce1982  agree  發表於 14-7-19 17:29
fupigpig  完全同意啦  發表於 14-7-19 16:04

禁止訪問

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 fupigpig 於 14-07-19 發表如

原帖由 忌廉寶寶 於 14-07-19 發表
Send相,就算冇野我都覺得有d反感
我多數同男性朋友飲,試過一次其中一個whatsapp報到,影相兼叫我坐開少少,話唔想有女人在場令老婆誤會……
其他人已經笑緊,我叫佢唔洗send相啦,直接成個人send返屋企。
其實男人或女人要去滾,莫講話張相可以假,平時影定一堆,需要時叫朋友send嚟用又得,假gps apps亦有,,做工程嗰班重叻,邊晚真係通頂趕工鬼知咩?
2個人相處,信任比證據重要得多,迫得緊,冇事都遲早變有事。

男爵府

佢係有前科,同埋佢出去前我見過佢,佢係著哂佢覺得自己最型既衣著,佢平時返工做野果d好hea所以我先咁care.同埋上個禮拜我地出去飲野,我後join,但已經發現佢攞左個女人電話,好擔心佢地出去飲!

珍珠宮

引用:我老公成日去食飯飲酒,不過好多時佢會自動

原帖由 emimi 於 14-07-19 發表
我老公成日去食飯飲酒,不過好多時佢會自動影相俾我睇,偷影佢d朋友做緊咩,證明俾我睇唔係溝女

...
我c6都係咁

Heymama1222  其實我覺得係清白既影張相有咩問題。。我自己都會影相sd俾佢睇,等佢唔洗擔心我同咩人一齊。。。如果我老公係咁好,我點會唔信佢  發表於 14-7-19 16:49

公爵府

Heymama1222 發表於 14-7-19 16:05
佢係有前科,同埋佢出去前我見過佢,佢係著哂佢覺得自己最型既衣著,佢平時返工做野果d好hea所以我先咁care ...
如果佢係有前科,又好難怪你,但如果佢仲係心野野,真係好難睇得實。

大宅

引用:佢係有前科,同埋佢出去前我見過佢,佢係著

佢係有前科,同埋佢出去前我見過佢,佢係著哂佢覺得自己最型既衣著,佢平時返工做野果d好hea所以我先咁care ...
其實如果有前科,就算你點管佢,佢唔自制,都係咁個jor wor

首頁

尾頁

跳至