夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由 Heymama1222 於 14-07-19 發

原帖由 yanchan71 於 14-07-19 發表
其實如果有前科,就算你點管佢,佢唔自制,都係咁個jor wor
咁我係咪要由得佢 我只係想將佢再出軌既機會減到最低,所以先好少俾佢自己同朋友去飲野 我真係唔知仲有咩可以做。。。佢平時真係對我好,但一飲左酒就會口花撩女,脾氣又變到好差。。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 yanchan71 於 14-07-19 發表

原帖由 Heymama1222 於 14-07-19 發表
咁我係咪要由得佢 我只係想將佢再出軌既機會減到最低,所以先好少俾佢自己同朋友去飲野 我 ...
如果個男人真係飲大几杯,個女又係咁送上門,有几多個男人真係會唔食。。。我以前真係好信佢  ,,,,,,

如果個男人知自己有可能飲大左而影響到屋企,佢咁大個人會識衡量值唔值得嘛!
我同意有啲情況下,男人婚前少接觸誘惑,婚後屋企又令佢反感或壓力下,佢地會俾藉口自己去放縱吓,但如果係咁,再俾壓力佢又會反效果。
你可唔可以一齊出去?飲野之嘛,陪老細見客就冇得好講……

madkk32  香港邊個無壓力? 咁係咪就要去滾先叫啱? 咁樓主去滾又得唔得?  發表於 14-7-20 01:27

侯爵府

回覆:到底我老公講大話為左去飲野定溝女?

你咁樣攪到自己好辛苦

8-)

複式洋房

只是不想你諗多吧?

大宅

我都頂唔順在老闆面前被老婆查咁嚴,我諗個老闆都唔愛俾呢種男人上位啩~再加上手提個gps係咪一定啱先?我手提有時都會人在青衣,卻話我在尖咀,不管如何,請睇開啲,係你嘅始終係你,何必折磨自己及對方?

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:老公琴日話同老闆傾野,要食飯飲酒,我其實

老公琴日話同老闆傾野,要食飯飲酒,我其實好少俾佢單獨去飲野,多數都一齊去,但今次佢話同老闆,我就冇得 ...
你愈咁緊張。佢就會愈會講大話。可能好少既事都要諗好耐先知點同你講。

你放鬆d.比d信心佢同你自己啦。

仲有。唔好咁老土叫個老公影現場環境sd比你睇啦。呢個最接受唔到

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

男爵府

佢今日認左自己講大話啦,佢的確去左尖沙咀,唔係喺銅鑼灣!但就堅持同老闆一齊!其實佢已經係第二次結婚,第一次佢ex wife就係信佢,佢愈玩愈過份,3p都試埋,偷食過好多次,佢話佢根本唔愛佢之前老婆,一路想離婚,最後佢老婆頂唔順佢,佢地就離左婚。我揀得同佢一齊我知佢會飲,我自己都中意飲,我地會一齊去飲,但其實我最在意既係佢講大話,佢講真話既,我冇問題,講好几點返,準時返屋企就得。但問題係琴日佢一講同老闆去食飯飲野我已經feel到有問題,所以先咁check住佢,最後真係發現佢講大話。有時我都明,做女人唔好下下打爛沙盤問到督,但男人真係好犯賤,呃過你一次你又信之後佢就會繼續。。你唔踢爆佢,佢真係會繼續咁做。。我明信任係好重要,但雙方既信任唔係由對方建立出泥架咩?你地可能會話,冇信任點解仲要一齊,因為我仲愛佢,仲有個仔。。唔想咁輕易就放棄,信任係日積月累咁建立返泥,唔係一下子話信就信。。我都想放開d 無奈我個人就係咁執著 。。。

worm_store  好明白,我同你一樣感受.......  發表於 14-7-20 07:28
madkk32  唔愛之前個老婆又為乜要娶佢? 同佢一齊前你已知佢好玩, 佢又點會改!  發表於 14-7-20 01:33

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:佢今日認左自己講大話啦,佢的確去左尖沙咀

佢今日認左自己講大話啦,佢的確去左尖沙咀,唔係喺銅鑼灣!但就堅持同老闆一齊!其實佢已經係第二次結婚, ...
睇到都覺得你好辛苦
一個未定性 一個迫得緊

珍珠宮

你老公肯影相算係咁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

兩夫妻咁樣相處,咁辛苦為乜?!男人講大話,其實同女人管得緊係好大關係………
我老公會間中同班伙計去食飯,我都由得佢去,心諗: 仲好,我自己所
都想返阿媽度同佢傾下計食下飯……
佢都會去到邊都打比我,就算係班伙計面前 佢都會照打比我,話比我知而家同邊個一齊,係邊度食飯,目的係想自己老婆安心啲………
我老公之前同佢拍拖果陣,佢試過呃我話做嘢,點知比我知道佢同班朋友去咗BBQ,返咗大陸玩,我鬧過佢一次之後,到而家結埋婚,佢亦無再重複犯錯.....
其實兩個人相處,係一個好大嘅學問,終生都要學習點同對方相處,以前我地拍拖,我就係管得佢太緊,去邊都要帶埋我 ,或者去邊度都要話比我知,我自己都睇到佢係唔開心架,因為佢會覺得我點解仲唔信佢囉………
到而家,我已經無再要佢做呢啲,反而佢一出親去食飯,就會主動打比我,唔怕比人聽到打比老婆報到,有時我仲覺得佢好煩,因為去到邊打到邊,佢已經習慣了………我有同佢講過,叫佢唔使去到邊都打比我架喇,佢話佢擔心個老婆一個人唔知有無事,所以我由佢繼續做………

madkk32  要人信自己唔係應該自己去做D令人信你既行動去增加人地信心咩?  發表於 14-7-20 01:41
madkk32  係你自己破壞誠信在先可以怪人對你信任程度降低咩?  發表於 14-7-20 01:40
madkk32  無再咁做, 而家仲唔知聽D咩人話我咁係唔信佢, 咁講大話係你,  發表於 14-7-20 01:39
madkk32  我C6就掉轉,拍拖時會自動報到,但自從上年俾我知佢呃我同個女人食飯後就  發表於 14-7-20 01:37
Heymama1222  仲有,我冇逼過佢帶我出去,次次都係佢叫我一齊出!  發表於 14-7-19 21:54
Heymama1222  我平時都信我老公,係琴日佢擺到明講大話我先要佢sd相咋喎!咁事實上佢真係講大話啊!係佢自己話同老闆食飯飲野,佢出發前我見到佢著行哂先覺得佢講大話!平時都會見到老闆,洗唔洗著到咁!即係明知佢講大話都要信佢   發表於 14-7-19 21:52

男爵府

引用:老公琴日話同老闆傾野,要食飯飲酒,我其實

老公琴日話同老闆傾野,要食飯飲酒,我其實好少俾佢單獨去飲野,多數都一齊去,但今次佢話同老闆,我就冇得 ...
我係你老公都怕左你,而家就算無打算揾過個女人,但遲早俾你攪到會,你好q煩!

madkk32  咁D-chan係咪讚成樓主老公做得啱?  發表於 14-7-20 01:43
Heymama1222  好q煩?唔該你注意下自己言語。  發表於 14-7-19 22:02
Heymama1222  下,以前拍拖佢自己會send相俾我,而家我要求佢做返同樣既野就煩?!事實佢的確係講大話,你覺得係我逼到佢講大話?可唔可以搞清楚,係佢講大話先,我先叫佢sd相!男人就係蛇咬都唔認!我老公都未話我好q煩,你話我   發表於 14-7-19 21:36

大宅

分開兩樣野黎評論,樓主係過份緊張,但事實上真係個老公講大話喎!!!!?

大宅

引用:佢今日認左自己講大話啦,佢的確去左尖沙咀

佢今日認左自己講大話啦,佢的確去左尖沙咀,唔係喺銅鑼灣!但就堅持同老闆一齊!其實佢已經係第二次結婚, ...
講大話點都唔岩架啦,仲要有前科,好難怪樓主咁緊張囉 !!!!

Heymama1222  自己sd相俾我睇,我冇要求過架喎!  發表於 14-7-19 22:04
Heymama1222  但個個都focus喺我叫佢sd相果part!係我知佢一定有野呃我,我先叫佢sd!平時係佢自己會sd俾我!我無啦啦都唔會要求佢sd!叫得佢sd就係明知佢講大話!結果佢的確係講大話啊!講到我逼到佢去偷食咁!平時佢自己出去跑步都   發表於 14-7-19 21:45

大宅

其實如果佢要呃,影相都冇用。呢一刻影比你睇隔離係男人,下一秒喺吧入面已經可以攬住個女仔而你係唔會知。我個出去偷吃嘅已婚男性朋友接老婆電話報到,話自己OT梗,實則攬住小3準備入場睇戲。所以要呃你,報到都可以係假的!
我意思唔係話你老公係咁,而係想叫你諗清楚點先可以令自己真心信任個老公。長久落去,你用梗緊的方法真係對段感情有幫助嗎?

Heymama1222  有冇信心信佢應該係從佢自身行為建立俾我,咁小既事都講大話我點信佢呢?係佢講大話在先,我先叫佢sd相,唔係我要佢sd相所以佢先講大話!  發表於 14-7-19 22:14

大宅

其實而家話你send唔send相唔係重點,每對夫妻都有佢地相處方式!
你應該好好咁同你老公傾呢個問題!點解要講大話呢?!講完又點?!一樣會比老婆發現…………事後只會鬧交收場!!
重點係你老公點做,你先會有返信心?
就算佢以後都乖乖地咁對你 ,你個心又會口會凝住凝住呢?!呢啲先係重囉

大宅

回覆:mychungyi 的帖子

我又冇話你叫佢send相,你咁大反應做咩呢haha

首頁

尾頁

跳至