自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆:海洋公園勇退b6記

做得好

男爵府

做得好
我又係忍唔到呢D, 去超市買野比人打尖, 話知佢咩人, 咩年紀, 男女老少, 一樣照出聲, 好公平

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

寶石宮

男爵府

好媽媽勳章

啱啱7月頭去左2次迪尼尼,排每個遊戲都有b6企圖打尖,多數我一出聲佢地即刻退番後…但有一個蝗蟲女人好賤,我用普通話同佢講,佢扮聽唔明同我講sorry,跟住我同佢講英文,佢又扮聽唔明唔敢望我。如果我唔係抱住囡囡,一定同佢嘈過

伯爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

我有次排隊買野食,前面個普通話人買完,跟住有個普通話男人從右邊sip埋黎,我用很普通的普通話話佢聽我地响呢度排緊隊,然後佢竟然夠膽指住前面嗰個話佢地係一齊的
於是帶住個仔都忍唔住要開佢拖“你們一伙的為什麼不一同買,要分開買就請一個一個排隊,不要插隊“講完突然發現我呢個c9仔都可以用普通話閙人

大宅

回覆:charlotte413 的帖子

子爵府

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

爽!

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

水晶宮

hashtag影視迷勳章

好嘢

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

做得好

翡翠宮

牛年勳章

b6真係好賤,同聲同氣就扮識打尖,樓主做得好!

水晶宮

回覆:charlotte413 的帖子

OP
職員 見慣不怪佢地啲衰野,只會重複叫佢地排隊,直至佢地排隊(我親眼都見過)

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珍珠宮

今日係迪士尼我都忍唔住出聲

第一次,排隊等睇袋入場,幾個小b6側側膊想打尖,我前面出聲就想攝我前面,我即刻叫佢排隊

第二次,中女b6 3個,排我前面個家係香港人,無啦啦3個b6攝側邊前面,我咪問前面個家人係咪識,佢話唔識,咁我咪叫條b6排隊,佢用國語話佢排緊喎!我用港式普通話同佢講,我排個家人後面,兩個女仔前面,你排呢度,真好笑,佢之後攝係我後面兩個女仔後面!但係好好笑。。。前面個家人嘅媽媽叫我算由佢

第三次,花車巡遊期間,企我右邊係一家,人物,爸爸,媽媽,幾歲女講廣東話b6,左邊四x歲b6。。。未開始時右邊媽媽拎住傘差啲整到我個仔,我個仔我揹前面,咁我好自然推開把傘,之後右邊爸爸可能見到咁就叫太太俾把傘佢拎等佢用嚟傘住個女!之後我同佢哋都有搭下訕,佢仲話傘埋我個仔,咁開始巡遊,左邊b6係咁叫右邊爸爸收傘,個爸爸都無理佢,佢之後係我同個仔中間插隻手過去叫爸爸收傘,我即刻推開佢,之後右邊媽媽用國語同佢講,收傘遮唔到,靜咗一陣,左邊女人又叫個爸爸收遮,個爸爸燥晒用國語叫佢去對面,之後個女人仲係咁嘈,我用廣東話指住對面同個女人講,你去對面,對面無人開傘,終於寧靜!

男爵府

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

大宅

畀面勳章

引用:有時都唔知佢地真傻定假傻+唔識排隊+大陸冇

原帖由 sabrina_cherry 於 14-07-23 發表
有時都唔知佢地真傻定假傻 唔識排隊 大陸冇這回事?
唔係喎,我上兩星期上番禺長隆水上樂園玩,啲大陸人又岀奇地好守秩序冇打尖,我啲朋友仲問點解大陸人喺大陸唔打尖

大宅

首頁

尾頁

跳至