跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

有無第一城BB呀 ????
.. 叫思思 .. 就黎11個月大喇 ..
多多指教 ..

[ 本文章最後由 zoesychan 於 08-10-20 09:04 編輯 ]

大宅

有呀,有呀!我住24座,阿仔4個半月啦.....

原文章由 zoesychan 於 07-12-14 18:26 發表
有無第一城BB呀 ????
我住22座 .. 叫思思 .. 就黎11個月大喇 ..
多多指教 ..

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

嘩 .. 終於有喇 ..

最衰呢度無 club house .. 如果唔係可以一齊出黎玩下 ...
你使唔使返工呀 ?
我係全職媽媽呀 ...

大宅

係呀,冇地方可以俾BB玩....:-( :-(
我係working mum,我而家都係公司呀.....

原文章由 zoesychan 於 07-12-15 11:06 發表
嘩 .. 終於有喇 ..

最衰呢度無 club house .. 如果唔係可以一齊出黎玩下 ...
你使唔使返工呀 ?
我係全職媽媽呀 ...

大宅

你地好呀﹗我bb兩個月大,我住2座架﹗

原文章由 WYlau 於 07-12-15 11:26 發表
係呀,冇地方可以俾BB玩....:-( :-(
我係working mum,我而家都係公司呀.....

大宅

你個BB笑得好得意呀!囝囝嚟架?
2座我成日都經架,因我奶奶住5座架。
BB戒夜奶未呀?有冇成日扭計呀?

原文章由 lic9 於 07-12-28 15:51 發表
你地好呀﹗我bb兩個月大,我住2座架﹗

大宅

hello all mami,
I am not live in City 1 ga....I live in ma On Shan,Sunshine city...its near u all....
and i hv a 21 mth old son and a little son who will come in Feb 2008.....and i am a ft mami...:mrgreen:
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

侯爵府

hello ..

noddybanana ..
welcome ..
嘩 .. 就生得喇 .. 真開心..
我重唸緊好唔好生多個 .. 陀住一個重要揍b係咪好辛苦 ??

lic9,
我住22座呀 ... 2座 .. 我之前住過3座 .. 向馬路 .. 都幾嘈 ..
你阿b張相真係笑得好過隱 ~~

我阿思思1.5個月我就同佢介左夜奶lu .. 如果唔係無得訓我會死架 ~

wylau,
所以我會帶思思去馬安山果室內playgroud 玩 ..岩哂思思就黎學行玩 .. 又唔怕跌親 ... :loveliness:

大宅

嘻嘻~~~~ 我o個個係女黎架﹗不過個樣似爸爸囉....幸好大大下,有返d女仔樣。

bb算係戒左啦﹗十二點食左奶,就訓到第朝五點幾/六點幾,食完又再訓咁囉﹗

原文章由 WYlau 於 07-12-28 16:59 發表
你個BB笑得好得意呀!囝囝嚟架?
2座我成日都經架,因我奶奶住5座架。
BB戒夜奶未呀?有冇成日扭計呀?

大宅

noddybanana﹕恭喜晒﹗

zoesychan﹕我可能住得高,唔係好噪咋﹗

原文章由 zoesychan 於 07-12-30 18:30 發表
hello ..

welcome ..
我重唸緊好唔好生多個 .. 陀住一個重要揍b係咪好辛苦 ??

lic9,
我住22座呀 ... 2座 .. 我之前住過3座 .. 向馬路 .. 都幾嘈 ..
你阿b張 ...

大宅

zoesychan and lic9,
thx thx

其實我估自己都算ok la....因為我99一直都幫我手睇住大仔,所以我都唔駛點樣湊~
只係覺得今胎個肚大過第1胎,又重左好多....所以行路慢左,訓覺又辛苦左....因為我第1胎個肚比較細,陀得都好輕型...而家就麻麻啦~
原文章由 lic9 於 07-12-31 12:52 發表
noddybanana﹕恭喜晒﹗

zoesychan﹕我可能住得高,唔係好噪咋﹗
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

你話會帶bb 去室內playground....係咪新港城果度???我住果度架~:mrgreen:
原文章由 zoesychan 於 07-12-30 18:30 發表
hello ..

welcome ..

lic9,
你阿b張 ...

大宅

原文章由 WYlau 於 07-12-15 10:59 發表
有呀,有呀!我住24座,阿仔4個半月啦.....

hihi... 我都係住24座, 早排成日嗅到薑醋味 & 聽到bb喊, 唔知係咪你呢:lol , 有呢個topic好開心呀
唔記得介紹下.... 我個仔~臭臭, 就快15個月大啦, 我都係working mun, e+係公司

大宅

咁你住係幾多樓呀? 我住中層架.....

原文章由 pangchaimami 於 08-1-2 08:56 發表

hihi... 我都係住24座, 早排成日嗅到薑醋味 & 聽到bb喊, 唔知係咪你呢:lol , 有呢個topic好開心呀
唔記得介紹下.... 我個仔~臭臭, 就快15個月大啦, 我都係working mun, e+係公司 ...

大宅

原文章由 WYlau 於 08-1-2 09:47 發表
咁你住係幾多樓呀? 我住中層架.....

我都算住中層
咁應該係你啦, 你d薑醋好香呀, 應該好好味:)

侯爵府

係呀 .. 係果度呀 .. 幾好玩 ..
不過有時有d大個d既小朋友係度跑黎跑去都驚整親思思架 ..

原文章由 noddybanana 於 07-12-31 23:41 發表
你話會帶bb 去室內playground....係咪新港城果度???我住果度架~:mrgreen:

大宅

唔怕話你知,我係12樓,你呢? 有時間過嚟探吓我地呀!
啲薑醋係我奶奶整架,都ok啦!
我個BB係唔係好嘈呀?你聽到佢啲喊聲呀?

原文章由 pangchaimami 於 08-1-2 14:16 發表

我都算住中層
咁應該係你啦, 你d薑醋好香呀, 應該好好味:)

[ 本文章最後由 WYlau 於 08-1-2 16:22 編輯 ]

大宅

嘻~~~如果你過黎搵埋我啦~~~~我仔仔都好鐘意玩波波池~我有時又會帶仔仔坐馬仔~
原文章由 zoesychan 於 08-1-2 14:52 發表
係呀 .. 係果度呀 .. 幾好玩 ..
不過有時有d大個d既小朋友係度跑黎跑去都驚整親思思架 ..

大宅

e.....你0地住得咁近~嘻~咪可以借鹽借糖囉~嘻~~~
原文章由 WYlau 於 08-1-2 16:16 發表
唔怕話你知,我係12樓,你呢? 有時間過嚟探吓我地呀!
啲薑醋係我奶奶整架,都ok啦!
我個BB係唔係好嘈呀?你聽到佢啲喊聲呀?

大宅

係呀,仲可以借尿片、奶粉添...hehehe.....

原文章由 noddybanana 於 08-1-2 16:29 發表
e.....你0地住得咁近~嘻~咪可以借鹽借糖囉~嘻~~~

首頁

尾頁

跳至