自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆:糞便致封池激增 北區重災

一諗起多b6 就唔想去

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

引用:最火滾係聽到新聞話為解決泳池多人問題,+要

原帖由 cassie0025 於 14-08-04 發表
最火滾係聽到新聞話為解決泳池多人問題, 要政府考慮加建多幾個泳池

點解要用HK納稅人既錢去滿足班B6?? 香 ...
我聽到都火滾,用我地納稅人d錢起泳池俾佢地痾屎,呢個香港政府係咪痴線的

珍珠宮

點解收費一視同仁.

唔係香港人既應該收高幾倍.

呢d 康樂設施用納稅人錢, 應該香港本地人享用番.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

sharon1 發表於 14-8-4 09:43
咪係,康文署BOOK場都要身份證啦,若果泳池都要用身份證先入得,又每個B6要有香港人帶才可入去游,而每個香港人 ...

計我話,所有B6一律收100蚊一位,香港人有立稅當然應該用平價入場!!!!!

不過算啦,我地呢個所謂政府!!!!!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

想爆粗!香港遲早玩完!

珍珠宮

其實點解d B6特別多屎痾,一日痾到黑

1928mickey  駁左屎渠  發表於 14-8-4 10:50
S_family  懶人多屎尿...   發表於 14-8-4 10:30

公爵府

回覆 fatchu@home 的帖子

但我都係主張香港人帶B6入場,若果你有個朋友係B6,你都未必敢帶佢去泳池啦,佢疴屎罰你喎,第一次罰$1000,之後若再帶另一朋友,朋友又犯,就DOUBLE上,每次都係,換咗係你,你都唔敢再帶佢哋入又或者教好咗規矩先,咁就大家都安樂啲,又唔會比人話我哋香港人歧視,另外若香港人都犯規照係咁罰就更好喇,因我上次佢游見到啲新移民喺我面前吐痰
P.S. 但係我本人係唔會帶佢哋入場
未曾生我誰是我,生我之時我是誰,
長大成人方知我,合眼朦朧又是誰,
來時糊塗去時迷,空在人間走一回,
不如不來亦不去,亦無煩惱亦無悲。

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

公爵府

點解去旅行會去人地公共泳池?我就真係冇時間去lo, 又要去景點又食野shopping, 係咪因為香港已經冇咩景點,shopping求其一個mall再去對面藥房已經可以買晒所有野?有好多基本問題解決唔到就衍生更多問題

公共泳池變左新景點,通常景點都好貴, 不如勁加價到百幾二百,但寫“香港市民可以優惠價入場”就照俾番十幾廿幾蚊,la, 冇標籤佢哋係b6, 只係標籤我哋要check我哋身份證je, 依個諗法會唔會好d?

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

放啦, 放啦, KEEP 住放自由行啦

搞到香港變左死水政府就最開心

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:點解可以咁無公德心,攪到大家都無得用【本

原帖由 babytea 於 14-08-04 發表
點解可以咁無公德心,攪到大家都無得用

【本報訊】夏日炎炎,不論老少都愛到泳池游泳消 ...
搞到今個暑假直情唔敢去游水

男爵府

癡線,泳池隔離唔係有洗手間。行多兩步會死,尼個大國崛起,崛起既唔知係咩
做人,5好難为自己

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

民房

wyeth冷知識勳章

\" ......今年亦推出一套新教育影片,教育市民不應污染池水\"

唔洗教市民啦~ 我都識架喇~ 唔該放套片係邊境過關播啦

Life is just a lullaby~*

珍珠宮

引用:點解可以咁無公德心,攪到大家都無得用【本

原帖由 babytea 於 14-08-04 發表
點解可以咁無公德心,攪到大家都無得用

【本報訊】夏日炎炎,不論老少都愛到泳池游泳消 ...
索性封晒佢,大家一齊冇得用,玉石俱焚,仲可以慳返個營運費,除笨有精

我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

伯爵府

BK Milk勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 瞓得好勳章

珍珠宮

引用:\\\" ......今年亦推出一套新教育影片,教育

原帖由 kbbaby 於 14-08-04 發表
" ......今年亦推出一套新教育影片,教育市民不應污染池水"

唔洗教市民啦~ 我都識架喇~ 唔該放套片係邊 ...
真撞鬼!我在香港活左4X年,第一次睇呢d宣傳片!當年我幾歲人仔,香港都唔係好文明,都不至於咁民智未開啦!坐住個地黎瀨,真折墮

侯爵府

hashtag影視迷勳章

copied from fb

老餅會員上科林只求開心!

珍珠宮

引用:Quote:sharon1 發表於 14-8-4 09:43 咪係,

原帖由 fatchu@home 於 14-08-04 發表
計我話,所有B6一律收100蚊一位,香港人有立稅當然應該用平價入場!!!!!

不過算啦,我地呢個所謂政府!!!!! : ...
比足一千都唔好比佢地入場啦,佢地柯一督,又要清潔又要換水又要消毒,條數點計都蝕!

fatchu@home  到時政府先諗點節流囉  發表於 14-8-4 16:28

首頁

尾頁

跳至