想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

一年之內化學一次,小產一次,心情已經極低落,其實每個cycle都好正常,睇咗兩個醫生都話冇問題,今個cycle開始玩埋睇埋排卵。見過哂due date就驗果然驗到兩條缐,因為經驗豐富所以都唔預自己中咗,特登約醫生遲d (around 7.5wks)先照,星期一就見醫生喇,點知頭先v嗰時見到under有點紅色,抹又有d紅色,好唔開心。好怕失敗但係屢次失敗,成日見人意外成功但係我搞極都唔得,好想喊,唔識振作。其實我今朝發咗個夢夢見自己嚟M,仲係好勁嗰隻,醒咗都驚出事,果然........唉,星期一都唔知仲去唔去睇醫生。

(Update:22/8多謝各位JM鼓勵,我終於勇敢面對,出POST之後星期一去咗睇醫生,抱住"死就死啦"入到醫生度口震震O甘講晒有咩O吾舒服,之後深呼吸就上床照陰超,醫生一望見我有DD血,之後就開始照,睇咗一陣就見到個胎囊。開心一下之後,我成日以為自己7WK,見到冇心跳又驚過,點知醫生話我得6WK,照O吾到O吾出奇,於是又叫我10日後再睇過。呢10日我好緊張,成日形住流啡,成日去TOILET睇,又O吾敢四圍去,驚到死,更加O吾敢入呢版同隔離版。結果,今日再產檢終於見到閃閃,O個下差D喊出黎,過了一關面前仲有好多關,希望順利!
各JM,加油!O吾好放棄呀!!)

男爵府

引用:一年之內化學一次,小產一次,心情已經極低

原帖由 pepper_mama 於 14-08-09 發表
一年之內化學一次,小產一次,心情已經極低落,其實每個cycle都好正常,睇咗兩個醫生都話冇問題,今個cycle ...
唯有卧床,不要走動,星期一照去。

無論結果怎樣,你都要去面對,事件未必你想像中的壞,比信心自己同bb。

宜家所有野都係你自己諗,唯有平常心,等你好消息,加油!

男爵府

引用:Quote:原帖由+pepper_mama+於+14-08-09+發

原帖由 karmankama 於 14-08-09 發表
唯有卧床,不要走動,星期一照去。

無論結果怎樣,你都要去面對,事件未必你想像中的壞,比信心自己同bb。 ...
多謝鼓勵。我諗聽朝用多次棒驗,有就有冇就唔使見醫生囉。唉,努力咗年幾搞唔掂但係又識人40+意外有第三個,佢知道嗰時仲喊哂咁,點解咁㗎?:\'(

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 karmankama 於 14-08-09 發表

多謝鼓勵。我諗聽朝用多次棒驗,有就有冇就唔使見醫生囉。唉,努力咗年幾搞唔掂但係又識人40+意外有第三個 ...
點解你驗到兩條線又覺得自己唔中?

男爵府

引用:Quote:原帖由+pepper_mama+於+14-08-09+發

原帖由 小mama 於 14-08-09 發表
點解你驗到兩條線又覺得自己唔中?
冇害喜現象同埋太多化學/小產經驗,諗住見到閃閃先當係,我連c6都冇講。

男爵府

引用:Quote:原帖由 karmankama 於 14-08-09 發表

多謝鼓勵。我諗聽朝用多次棒驗,有就有冇就唔使見醫生囉。唉,努力咗年幾搞唔掂但係又識人40+意外有第三個 ...
我努力左8年,12-13年共失去2次,第1次22週4,第2次約8wks。

成功與否都要去照清楚,我小x後再驗棒棒,都係有兩線,荷爾蒙問題,所以你不容忽視。

呢個時候唔係驗棒棒,係要去照清楚,之後的事之後先算,我認為星期一一定要去照個明白。

唔可以咁不負責任,輸打贏要,明白我意思嗎?

ddbb0099  Agree, 醫生就係等於   發表於 14-8-10 11:40

大宅

引用:Quote:原帖由 pepper_mama 於 14-08-09 發

原帖由 karmankama 於 14-08-09 發表
我努力左8年,12-13年共失去2次,第1次22週4,第2次約8wks。

成功與否都要去照清楚,我小x後再驗棒棒,都 ...
我覺得jm講得好啱,無論點都好星期一一定要塊照一次,弄個明白,放鬆心情,卧床休息,希望BB痴實你,加油!

大宅

pepper_mama 發表於 14-8-9 20:33
一年之內化學一次,小產一次,心情已經極低落,其實每個cycle都好正常,睇咗兩個醫生都話冇問題,今個cycle ...
就算小x/化學,棒棒仍然會keep住有線一段時間,而見紅又唔一定代表個胎唔得喎,所以要去醫生度check,到時就清楚晒。我都明白呢種心情,我都有小x、化學過,積極啲面對,要相信自己身體會選擇最好嘅俾你!

大宅

加油,我好多朋友早期都會見红,請假休息之后個個都無'事,所以唔好咁擔心先

男爵府

引用:Quote:pepper_mama+發表於+14-8-9+20:33+一

原帖由 麻辣媽咪 於 14-08-10 發表
就算小x/化學,棒棒仍然會keep住有線一段時間,而見紅又唔一定代表個胎唔得喎,所以要去醫生度check,到時 ...
今朝驗到仲有兩條缐,條T線仲出得快過C缐,今日主力休息,希望聽日見醫生有好消息。

大宅

pepper_mama 發表於 14-8-10 13:43
今朝驗到仲有兩條缐,條T線仲出得快過C缐,今日主力休息,希望聽日見醫生有好消息。

...
為你打氣!

大宅

回覆:pepper_mama 的帖子

加油!希望你可以成功。
我都試過8weeks冇左,過左半年,一直好想再有都未成功,心情係好難耐。

另外想請問「化學過」係點解?

男爵府

Update!!!

大宅

回覆:又再失敗 :( ~ Update: 多謝各位JM鼓勵!

好登你開心!

複式洋房

我之前都試過1年內早期小産2次,當時真係好傷心。到第3次懷孕時又係流啡,我唯有安慰自己,係你嘅始終係你嘅!於是盡量放鬆心情,現在我bb差唔多4個月啦!希望你和我一樣順順利利生個可愛bb 加油!

男爵府

引用:一年之內化學一次,小產一次,心情已經極低

一年之內化學一次,小產一次,心情已經極低落,其實每個 ...
yeah 恭喜

禁止訪問

回覆:又再失敗 :( ~ Update: 多謝各位JM鼓勵!

大宅

恭喜你
要努力開心
俾個好環境bb

男爵府

你的卵子會唔會質量唔夠好?精子唔靚不能受孕,卵子唔靚能成孕,但會化學或唔生長。調理下啦,加油

男爵府

叫醫生寫兩星期病假!訓床安胎好有用!

首頁

尾頁

跳至