家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:大力大力 的帖子

係既咩

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 育兒性格勳章

janety 發表於 14-8-15 07:44
今日AGNT話有幾只新出既AIA 教育基金, 話揾我明天早上講下, 我仔而家8個月大, 其實要睇D咩??有無人知好唔好 ...
個人意見, 小朋友只需買醫保就可以, 想儲讀書錢, 用其他方法, 唔駛困死自己。

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

引用:我岩岩都買咗喎幫個女,個女幫aia買,我年

原帖由 oolong817 於 15-02-01 發表
我岩岩都買咗喎幫個女,個女幫aia買,我年供6317,供15年,本金95000幾,到女21歲,拎返150000幾,我覺得幾 ...
我都買左呢隻

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

引用:Quote:原帖由+oolong817+於+15-02-01+發表

原帖由 大力大力 於 15-02-01 發表
到女21歲,拎返150000幾.......

這是不保証的,除非未來十年,港息飛升,如果以今日的息口,到閣下個女到2 ...
如果想cut點cut

男爵府

回覆:qqlun 的帖子

我都冇乜所謂既,就算冇15萬幾,一定拎到本金,米由得佢,當儲錢,股票我自己又唔識,岩岩第1次買,就輸哂lu,唉……

複式洋房

回覆:oolong817 的帖子

我寧願自己買2800

別墅

引用:我都冇乜所謂既,就算冇15萬幾,一定拎到本

原帖由 oolong817 於 15-02-05 發表
我都冇乜所謂既,就算冇15萬幾,一定拎到本金,米由得佢,當儲錢,股票我自己又唔識,岩岩第1次買,就輸哂l ...
最AIX 果份分咗三個户口,A戶口係要到21年先可以攞,其他B 同C 戶口就睇基金表現,到十五,六年,平到手都偷笑,唔好話攞個本

首頁

尾頁

跳至