懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

葉家太太 發表於 14-8-22 12:35
計錯咁點算.....早多dd應該唔怕?
你夠38周了, 是嗎?? 夠38周開刀是可以的, 但如果你話你eed在9月尾, 但9月5日開刀, 早20日, 咁聽落會以為你唔夠38周lor。但如果你已夠38周就無問題, 除非有特別情況, 醫生先致會早過38周幫你開刀的。

複式洋房

回覆:有無9月媽媽已經生左?

預產期9月1號,8月21號生左

lobbbbbb  恭喜晒!羨慕死我啦  發表於 14-8-23 04:02

男爵府

edd 9月7, 8月26開刀,好緊張

大宅

kwokbobo 發表於 14-8-23 00:03
你夠38周了, 是嗎?? 夠38周開刀是可以的, 但如果你話你eed在9月尾, 但9月5日開刀, 早20日, 咁聽落會以為你 ...
我都有d亂, 我last M係12/12, 但私家比我既edd係25/9, 去到政府比開刀期我係5/9, 個醫生在14/8話我已經35週。佢咁講, 計返到5/9即係已經38週.....其實我都唔知係咪......本身我有胎盤前置三至四期

大宅

回覆 lobbbbbb 的帖子

我係夜晚十一點先肚痛,入醫院話未生得,走。三點幾見紅,話未生得。跟住劇痛到9點,再入醫院,已開到八度。即刻入產房,二點生左個寶貝heh

禁止訪問

大宅

我預產期同你一樣`~~ EDD 9月4~不過我開刀......黎緊8/25開刀啦~~~~好緊張呀!

大宅

引用:回覆 lobbbbbb 的帖子我係夜晚十一點先肚痛

原帖由 inPink 於 14-08-23 發表

我係夜晚十一點先肚痛,入醫院話未生得,走。三點幾見紅,話未生得。跟住劇痛到9點 ...
我同你一樣914,5知會5會早呢。。期待緊佢出黎丫。。我第二胎丫。

複式洋房

我edd 7/9 book左25/8 開刀,好緊張呀

男爵府

引用:Quote:原帖由 inPink 於 14-08-23 發表回覆

原帖由 ymc_85 於 14-08-23 發表
我同你一樣914,5知會5會早呢。。期待緊佢出黎丫。。我第二胎丫。
我都係914丫第一胎,希望佢快啲出嚟。而家咁熱太辛苦了!

大宅

引用:Quote:原帖由 ymc_85 於 14-08-23 發表我同

原帖由 mowingc 於 14-08-23 發表
我都係914丫第一胎,希望佢快啲出嚟。而家咁熱太辛苦了!
係丫,呢個星期仲發晒啲濕疹出黎,晚晚訓5著丫

首頁

尾頁

跳至