興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

買套裝機好定係買砌機???

咩牌子好??

thanks!!

別墅

砌機好...同一樣效能,but平好多......
不果如果自己唔識,好易被人(黃金果0的...)騙.....我試過:-( 平野當好野賣....成日down機....買左番去頭一個月就搬左返去整3次.....
我都試過買廠機,仲慘,佢壞果時用左年半,過左保養期....出去搵人整,點知整唔到,因為佢地廠機會整一0的特別既設計,或者0的零件整到好獨特,等你一定要搵佢整,價錢又貴,佢地維修部又在officer hour先開,咁點攞去整?仲要唔理三七二十一就摌左你部機,乜都冇晒.....:-( :-(

自從識左我老公之後就冇呢個問題了 ,因為佢識砌機,我又唔駛被人騙....

你有冇朋友識砌機,咁可以找佢地幫下手.....如果唔係,找我老公都可以

禁止訪問

民房

上面都講得好有道理了~
其實價錢唔差得遠架,DIY平d既原因係因為佢可以安"老番" Window ma...所以就平dd
但如果你同電腦唔係咁"Friend",咁我都會建議你買番廠機既,
始終叫有人跟ma!
雖然自己做IT,但有時都會買番廠機,懶得去攪

伯爵府

唔熟電腦 ... 都係買 Dell 啦
其實連埋正版 Windows ...
Dell 唔係貴高登機好多咋 ... 都係幾舊水o既事
另 CS 同 support 都好

如果自己熟 DIY .. 去高登自己砌機

大宅

我公司用dell同ibm,我選了dell,很不錯,用左2年左右,未壞過。

大半年前同自己買,本來諗住買dell,因為自己用過,覺得不錯,加上價錢又相宜。不過在選購期間,我在吉之島見左部很平的不出名廠機,叫"Metalware"。值錢勁平,不包mon計,$2,999已經有一部,我買高一級的,也只是$3,999,仲有大量贈品送(包括一個7吋電子相架)。最重要有recovery disk,這是廠機的其中一個賣點。終於買了它。

初時都怕唔穩陣,但是價錢相對個config實在太吸引,所以博一博。哈!so fa so good,感覺仲好過之前的ibm。

你可以留意一下。

[ 本文章最後由 busymami 於 08-1-10 01:08 編輯 ]

洋房

家用不要買 Dell

千萬唔好買 Dell, 公司就冇所謂, 因為如果有問題, Dell 係非常煩的.
我地D Tech 老都唔會叫客買 Dell 咖, 因為只有佢地自己做 Service.

砌機就方便多啦, 又平又快得多了, 同upgrade 都方便多啊
Cheers,
一個人生活在這個世界上, 一定要找尋快樂, 人生才會有意義的..!

民房

原文章由 andrewLM 於 08-1-8 23:47 發表
上面都講得好有道理了~
其實價錢唔差得遠架,DIY平d既原因係因為佢可以安"老番" Window ma...所以就平dd
但如果你同電腦唔係咁"Friend",咁我都會建議你買番廠機既,
始終叫有人跟ma!
雖然自己做IT,但有時都會買番廠機, ...

DIY平d既原因係因為佢可以安"老番" Window ma...所以就平
$700

首頁

尾頁

跳至