跳至

首頁

尾頁

男爵府

puffdaddyy 發表於 15-1-6 18:56
James,你番香港買左咩牌子TV BOX?
i bought Himedia q16 and H8

伯爵府

引用:Quote:原帖由 1mocha 於 15-01-05 發表咁呢

原帖由 QQfishma 於 15-01-05 發表
我C6最鍾意煮飯,清潔佢就吾会搞了!
咁你就大件事。煮完通常個廚房會好亂,就算唔亂,煎嘢炒嘢,原來都好多油彈出來的。我現在煮開飯才知。以前有工人。真係唔覺。所以我已搬咗出露臺煎炒。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 QQfishma 於 15-01-05 發表我

伯爵府

引用:Quote:原帖由 miusiu 於 15-01-06 發表回覆

原帖由 JamesFoo 於 15-01-06 發表
That is why you need to buy a TV box, then can use normal TV to watch all the online stuff, then can ...
講得啱。我來到經朋友介紹,一路做家務一路睇,都做咗電視精。以前係香港,部電視只係睇新聞的。但來到後,日日最少睇二三個鐘。睇住來做家務又真係快d. 但我又冇用tv pad. 朋友介紹上網有條link 有得睇。

唔好話睇電視,上bk 都吹多咗水。以前係香港邊有咁得閒咁傾。 現在做嘢間間斷斷,咁。煮嘢等水滾又可回一二個msg.

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 JamesFoo 於 15-01-06 發表Th

別墅

引用:Quote:原帖由+car_li+於+15-01-06+發表我都

原帖由 shokobb 於 15-01-06 發表
Tvpad 4 可睇埋HKTV
睇到hktv?好喎!請問TVpad4 響邊度買到同埋幾多錢?

伯爵府

Lower_Primary 發表於 15-1-6 11:38
我成日話我老公係成功人士,點成功? 好成功地令我罷免晒佢職務。做到一塌糊塗;做野打爛野;煮少 ...
可能真係扮嘢,返工又冇問題喎,叫佢做少少屋企嘢就問幾十蠆個問題都做唔好。我[size=14.3999996185303px]要求冇理由高過佢老闆的。

我唔理佢, 做唔到咪再做, 最多忍吓,慢慢做到得為止。 

伯爵府

JamesFoo 發表於 15-1-6 08:49
Lucky I do all the household job for my wife
下次約出來食飯時,唔該你幫手特訓吓我老公。
幾時又再攪返個飯局? 不過要安排在返學之後。

男爵府

引用:Quote:JamesFoo+發表於+15-1-6+08:49+Lucky

原帖由 1mocha 於 15-01-08 發表
下次約出來食飯時,唔該你幫手特訓吓我老公。
幾時又再攪返個飯局? 不過要安排在返學之後。
Ok will do

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:Should I go back to HK

各位在澳洲的朋友,我離開澳洲已有20年,好懷念當地酒樓的中式點心,唔知而家一籠蝦餃幾錢呢? 20年前是A$3一籠。

別墅

回覆:louisagood 的帖子

AUD9.5

大宅

嘩! 而家咁貴! 咁平均去飲茶幾多錢一個人? (做午餐計)

又想問吓唐人鋪的全雞翼賣多少錢1kg, 因當年最平的就是雞翼(比豬肉平), 我而家都仲記得是$1.99/kg, (當年食唔少!) 煲湯豬骨是$1/kg。

我想對比一下,澳洲的物價與香港的物價的升幅。

公爵府

回覆:louisagood 的帖子

全翼3蚊或3个几,中翼5蚊。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

大宅

咁食物的升幅又唔係升好多,但出外用餐就真係升咗好多!

首頁

尾頁

跳至