婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:yoyo寶貝 的帖子

是親生的嗎

大宅

回覆:littlefafa 的帖子

多謝你!

開心生活!

大宅

回覆:hanafa 的帖子

當然是

開心生活!

水晶宮

其實都無得怨咁多了,葉緣都係緣分啊,阿爸阿媽年紀又咁大了,唔好同佢哋計較太多了

大宅

回覆:yoyo寶貝 的帖子

又来料,老豆自成發尼帖無同我講要來,28號筏妹微信成話老豆買左飛了,14號來,到個晚我老豆發一張飛的照片來,我氣死,話佢做咪吾早講,佢答我:吾怕,尼次來两日,以後我會常來大佬啊,我住得好緊甘又吾聲了,到琴晚10點幾我妹又微信我話老豆上高速了,表哥車佢下來之後過多一個鐘老豆先微信我話上高速我無覆佢地,明眼人睇都知老豆有同阿妹商量,只系話我知我删左微信,吾理

開心生活!

公爵府

yoyo寶貝 發表於 14-10-3 09:51
又来料,老豆自成發尼帖無同我講要來,28號筏妹微信成話老豆買左飛了,14號來,到個晚我老豆發一張飛的照片 ...
你如果死要面子.怕俾人講你不孝.無人邦到你....你首先要狠下心腸.對父母過份行為要說NO...否則你永遠都俾佢牵住鼻哥走.你爸爸為何不停的SEN有關孝順的文章俾你 ? 因為佢知你一定會睇.(點解佢不SEN俾阿妹睇 ?因為佢知此文章對阿妹無效) 所以你由今日起必須狠下心腸拒絕任何無理的行為.例如:你父母無通知你就忽然到訪 ? 你在招乎上就不能太熱情.例如 :絕不額外加送.(不能增加你老公經濟壓力)而且在下月的父母家用中扣除今月來你家中的消費.(一定要令佢地明白羊毛出在羊身上的道理)不要怕任何親戚閑言(爸爸就系知道你好面子.所以用群眾壓力令你屈服.)你要令佢明白此招無效.(不要參加任何不必要的家族聚會)我朋友就系你呢種情況.我朋友後期很絕情.佢媽媽要來探女兒.我朋友竟然叫媽媽參加旅行團.否則絕不招待.當初我也認為朋友太絕情.後來朋友將佢由細到大的成長經歷向我哭訴.我終於都明白佢的行為.而支持佢....

大宅

回覆:美之選468 的帖子

多謝!我依家都系絕緊,為左父母,求時間同錢銀都俾左好多,有時真真對老公同個女吾住,我依家清醒,有事上來我地無人幫,都系珍惜依家的野,父母我做好本份

開心生活!

首頁

尾頁

跳至