想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

PorkChopPC 發表於 14-9-22 08:50
我第二胎時有睇過佢,好串嘴,講啲嘢又難聽,我因為第一胎開刀,佢講到好恐怖,第二胎都一定要開刀,佢都係無非想 ...
我弟婦都是, 她本來打算順產,當時已經簽了要順產,但做檢查時, 這醫生沒提她 她可能有胎位不正的問題,到了36-37周左右 證實是胎位不正,說私家醫院不會給你試生,要開刀(正正開正距果飯),如果能夠早d 提我們的話, 我們也可以去政府醫求助,但他在檢查期間,提都不提,而且一邊照超聲波,一邊串嘴說:呢個就係頭⋯手⋯⋯你睇到就睇啦下!
唉⋯⋯

複式洋房

回覆:陳家寶醫生只記得收錢,唔記得病人,搞到病人入急症

呢个陳e生,我睇过一次,入黑名單,無医得,只顧賺錢,D姑娘超串。我上次胎水小睇他,我得17週,个B慢生長1W,未夠期照結構,一去到見e生夾我照結構,我話我得17W,个串咀姑娘話得。原本話收$1300。最后又收多左$。。收左我$1400,收多$100。我又吾好意思問。只有照比。照結構時,陳e生又講D野又吾肯定,好求其。照完又嚇我,叫我查个乜鬼野机因問題,成$10000。我話成萬银,要跟丈夫商量下。。出到去个臭四姑娘便黑面,又講野嚇我。即時比我感觉不是去左医務所,好似去左D美容院比人sell packing甘。。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

candyvickyhk 發表於 14-9-23 01:16
我弟婦都是, 她本來打算順產,當時已經簽了要順產,但做檢查時, 這醫生沒提她 她可能有胎位不正的問題, ...

雖然我第三胎小產咗,都無搵佢,免得比佢串嘴又嚇死,費是比佢鋸

candyvickyhk  距食水都幾深  發表於 14-9-23 14:55

別墅

tinwing2 發表於 14-9-23 08:02
呢个陳e生,我睇过一次,入黑名單,無医得,只顧賺錢,D姑娘超串。我上次胎水小睇他,我得17週,个B慢生長1 ...

對,我弟婦在半夜下腹超痛,走去看急症回家後,可能吹到風,在一個早上,紅色一點點出滿整個肚子,全身上有皮膚的部分都出曬紅疹,癢死她了,剛好下午要回去陳e生診所復診(免費),e生開了些藥,埋單要七百幾蚊-_-! 吃了2天,沒有多大的效果,由於太癢了,癢得沒法照顧bb 和休息, 於是,到了樓下普通私家診所看,半天後 就好很多,起碼不會很癢,紅腫也減退了不少,也可以照顧bb,我們才放心d咋
講到果d姑娘,我地打去約時間復診,問下是次復診要幾錢 & 會幫bb做d咩,佢地就話「其他人都唔會問咁多野,一係黎,一係就唔好黎」。哈,惜日的nice 都隨著你幫襯完,就完了。

他們還叫到時BB打針要回去打(輪狀病毒),哇!仲敢返去打咩!見過鬼仲唔怕黑。

首頁

尾頁

跳至