自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我女四歲,高度就啱啱個袋位,成日比人撞到頭,有好多次好大力!路人完全冇發覺整到人!我已好留神,就係一眼睇晤到!個女又好嬲,話人晤講對晤住既,我都有叫個女自己都要小心啲!你地會點做?

侯爵府

回覆:你小朋友有冇成日比人用袋撞到頭!

人多既地方我會用手擋住佢個頭行

珍珠宮

人多既地方我會用手擋住佢個頭行------ me too

男爵府

回覆:sfuhsg 的帖子

Me too

侯爵府

2024勳章

我會遠遠就昅實, 一見差不多就攬住佢個頭...

wcpcelia    發表於 14-11-5 11:20

伯爵府

2024年龍年勳章

會!!!!!!!!

我女5.5歲, 塊面就正正o係人地個袋個位
每次行行下總會聽到佢叫好痛, 人地個手袋撞到我......

冇辨法, 而家凡係人多既地方我會攬住佢個頭行.......
我~好~幸~福~呀~

公爵府

我囡都係,成日出街都俾人撞到…我已經拖實佢行,唔係佢自己亂走嗰隻!
有時都好無奈!

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:我女四歲,高度就啱啱個袋位,成日比人撞到

原帖由 QwQ 於 14-11-05 發表
我女四歲,高度就啱啱個袋位,成日比人撞到頭,有好多次好大力!路人完全冇發覺整到人!我已好留神,就係一眼 ...
去到人多地方,一定係我行前,保護小朋友。

撞袋都唔驚,最怕路人攞住煙……

心蕾    發表於 14-11-5 12:35

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

間中,唯有教佢醒目D,自己閃開.

BOLOOIL    發表於 14-11-5 11:24

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

間中都會呀

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

一手拖佢 一手擋開佢額頭既袋

有時硬身紙袋角最傷,好幾次眼明手快擋開時都界損我手背,如果中眼就大件事

好彩阿仔突然高多幾cm 冇甘容易中眼

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:人多既地方我會用手擋住佢個頭行 +

原帖由 sfuhsg 於 14-11-05 發表
人多既地方我會用手擋住佢個頭行
X2

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:我女四歲,高度就啱啱個袋位,成日比人撞到

原帖由 QwQ 於 14-11-05 發表
我女四歲,高度就啱啱個袋位,成日比人撞到頭,有好多次好大力!路人完全冇發覺整到人!我已好留神,就係一眼 ...
咁可能你袋撞到好多人你也不知道吧。教女女自己用手擋吧。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

咁大個女好醒識得避

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

我多數會留意身邊有無小朋友,多人地方都會用手護住個袋唔好整到人。我唔信撞到人會唔知
Life is better when you're laughing!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

我最怕D人囉住點緊既煙行街,唔睇人勁黑人憎,試過有次差D high到阿囡塊面

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

我會保護她囉

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我會用手擋住佢個頭同我行前,佢貼緊我行

唔好點評我,電話睇唔到點評

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我會一野推開人地個袋..之後大聲叫睇住...
有次晌7仔有個大叔個背包又大又硬又重..佢一擰轉身差d fing落我仔個頭..
我一野推開佢..佢好大聲問我想點...

我又好大聲咁同佢講..你個袋fing到我仔個頭呀..我做阿媽睇到都唔推開咩..
比你個袋fing到頭都穿啦...之後佢竟然同我鞠躬..仲好大聲話:係既..我唔岩..唔好意思...對唔住"...都唔知好嬲定好笑....

miffymiffy    發表於 14-11-5 11:49
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我會用手擋住佢個頭同我行前,佢貼緊我行

原帖由 mulan1985 於 14-11-05 發表
我會用手擋住佢個頭同我行前,佢貼緊我行
我都係

首頁

尾頁

跳至