親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

西貢獅子會自然教育中心 --> 免費泊車!!

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

大棠荔技山莊﹙出面有車場,唔知要唔要錢)

此生無悔入華廈,來生願在種花家!

大宅

有冇好介紹?---親子郊遊好去處(方便泊車)

我地每星期都會去:
大埔 / 西貢 / 粉嶺 etc
都有好多地方玩...

可以去 - 大埔滘自然教育徑,
粉嶺香薰園, 香薰園附近就係坪斜 --有幾個士多啤梨園, bbq site, 大尾篤bbq, 踏單車.
錦田俱樂部, 在榕樹澳泊車行去深涌,
泊車在西貢北潭涌合對面個carpark, 入去海下, 荔枝莊,
真係好多好多地方玩..

獅子會雖然可以泊車, 但放假時間好多人都楂車去, 我地每次都等好耐, daddy自己等位, 其他人入去玩先..

大棠荔技山莊, 天水圍綠田園 -- 出面有 空地泊車, free
仲有 嘉道理農場 -- 不過好少車位, 要1個月前book....

[ 本文章最後由 lottelulu 於 08-4-3 11:45 編輯 ]

別墅

錦田那邊都有很多農莊園田

禁止訪問

複式洋房

小孩假期好去處

每到星期天都是我們做媽媽煩惱帶小孩子去那兒
進行親子活動的煩惱日,在此我也來分享一下,

也希望到此取經一下.

假期帶小朋友去"大埔滘互動自然中心都不錯,
參考網址 : http://hk.myblog.yahoo.com/kitypanghk/article?mid=1022

或可以去"農場鮮奶有限公司"餵羊仔
參考網址 : http://hk.myblog.yahoo.com/kitypanghk/article?mid=1398

禁止訪問

複式洋房

Chocolate:

大家多點交流帶小孩去街街的好去處,

當然,首要是方便泊車啦~ ,

得閒上去我個blog的親子好去處那part,
有好去處便通報一下囉~謝謝~

大宅

llll

男爵府

原帖由 mcdullyiu 於 08-4-3 09:17 發表
大棠荔技山莊﹙出面有車場,唔知要唔要錢)

FREE parking,我成日去。

大宅

BK Milk勳章

粉嶺香薰園,我剛剛昨天去完,都幾好呀!

瀏覽我的Blog吧:Click here

大宅

西貢北潭涌合對面個carpark假日通常都要等位,或者我應該問要幾早去才會有位?

大棠荔技山莊係Free Parking,但其實我想知唔買入場票有冇人check,我見好多人,而且又有d人打war game的都冇買票,但又可以自出自入
另外,榕樹澳泊車行去深涌,要行幾耐呢? 去到深涌又有咩玩?

原帖由 lottelulu 於 08-4-3 11:42 發表
我地每星期都會去:
大埔 / 西貢 / 粉嶺 etc
都有好多地方玩...

可以去 - 大埔滘自然教育徑,
粉嶺香薰園, 香薰園附近就係坪斜 --有幾個士多啤梨園, bbq site, 大尾篤bbq, 踏單車.
錦田俱樂部, 在榕樹澳泊車行去 ...

首頁

尾頁

跳至