夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個最好朋友個老公周圍問人借錢,已經周身債,最近仲自己開公司接job,將個客俾佢既錢用左,人地而家叫佢還錢,佢又冇錢還!朋友問佢d錢用左去邊,佢又話做生意蝕左。。佢而家仲借埋朋友既屋企人借錢,又係冇錢還,成日講大話話有錢,話聽日還,最後緊係冇!工又唔搵,日日出去話返工(即係自己所謂既生意),但又冇錢還俾人,只係有交租同俾三千蚊我朋友。。佢仲離譜到將屋企值錢既野攞去賣!!!我朋友而家有左未生,冇做野,遲d bb出世冇人湊到,佢被逼要喺屋企湊仔!!我好想幫佢,但我自己都係ftm,仲要湊兩個,加上長貧難顧。。見到佢咁我都好痛心!我應該叫佢離婚定點。。好煩惱!點解有男人可以咁廢!!我真係好唔明,點解佢唔出去打工!佢如果係愛我個朋友,就唔會咁不負責任,唔踏踏實實咁搵份工!!!

子爵府

Heymama1222 發表於 14-12-3 16:25
我個最好朋友個老公周圍問人借錢,已經周身債,最近仲自己開公司接job,將個客俾佢既錢用左,人地而家叫佢 ...
話佢廢又廢唔晒, 仲識滿口大話通處借錢, 你朋友老公咁借法, 真係生意週轉/有其他原因.....賭博? 吸毒?

以上2樣可以金山都用崩, 叫你朋友留意究竟發生咩事!

男爵府

回覆:朋友個老公好廢

廢柴留係屋企湊仔 老婆反工
我覺得個老公留係屋企最安全

子爵府

回覆:Heymama1222 的帖子

叫條癈柴留家湊仔
你朋友出去打工

小肥楊    發表於 14-12-9 15:37

大宅

長貧難顧,佢老公周街數遲早債主臨門搞破產

仲要借埋娘家錢,真係家人朋友都無哂

一係就老婆返個c6湊仔

一係就離婚個老婆同bb申請綜援

我諗唔到第三個選擇喇,繼續落去,對你朋友同bb都無好處,仲要擔驚受怕唔知幾時連果三千都無埋,或者俾人上門追債騷擾.....

侯爵府

只怪你朋友唔夠狠心唔飛起個廢男人,重要自己有咗 你朋友應該生完小朋友后就同個廢人一刀兩斷啦,小心個男人仲用你朋友名義借錢咁就大鑊。

男爵府

引用:廢柴留係屋企湊仔+老婆反工我覺得個老公留

原帖由 kaseykit 於 14-12-03 發表
廢柴留係屋企湊仔 老婆反工
我覺得個老公留係屋企最安全
最慘係我朋友而家有左,就生。。個肚咁大 都冇人會請

wcpcelia    發表於 14-12-6 19:12

男爵府

引用:只怪你朋友唔夠狠心唔飛起個廢男人,重要自

原帖由 flori 於 14-12-03 發表
只怪你朋友唔夠狠心唔飛起個廢男人,重要自己有咗 你朋友應該生完小朋友后就同個廢人一刀兩斷啦 ...
佢真係已經幫佢老公問人借錢,仲有問我。。不過佢有還既。。但總會遲還。。我只係覺得我朋友好慘 點解識到個咁既人!真係好廢!!!仲要冇錢發我朋友脾氣!!

複式洋房

xxx

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

無辦法你朋友太愛個男人愛到失智了 個男人簡直似個炸蛋隨時爆

禁止訪問

大宅

引用:長貧難顧,佢老公周街數遲早債主臨門搞破產

原帖由 nicoocin 於 14-12-03 發表
長貧難顧,佢老公周街數遲早債主臨門搞破產

仲要借埋娘家錢,真係家人朋友都無哂

大宅

你朋友老公令到自己爭人周身債既原因係咩先?
家家有本難念的經
無錯
佢講大話借人錢係衰
但佢爭人錢時,你話佢依然交租同俾錢老婆。已經唔算好廢

就算有生意做,都未必賺好多,咁易賺,佢就一早還晒錢啦

你朋友仲信佢老公,你都唔好響你朋友面前踩得太盡啦

長貧難顧
唯有望佢地會越黎越好啦

大宅

老公佢自己搵返來, 你估係唔係呢度投票係你朋友會跟, 我哋女人成日都做埋啲傻事架

珊瑚宮

環保接龍勳章

係咪賭錢呀

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

侯爵府

引用:我個最好朋友個老公周圍問人借錢,已經周身

原帖由 Heymama1222 於 14-12-03 發表
我個最好朋友個老公周圍問人借錢,已經周身債,最近仲自己開公司接job,將個客俾佢既錢用左,人地而家叫佢 ...
吓,唔係今日先察覺到個老公一日發夢掛,咁都仲生,仲要比佢周圍借,拿拿臨摺埋檔嘢啦

禁止訪問

熱血勳章

大宅

最慘係你朋友而家有咗,想走都難走..如果佢有經濟能力 真係快d離開個男人

男爵府

引用:你朋友又有幾唔廢,一大肚就無野做 +

原帖由 Dearkk 於 14-12-07 發表
你朋友又有幾唔廢,一大肚就無野做
係佢老公當初叫佢唔好做,開頭都有俾錢佢,每個月俾八千蚊,都有俾半年,但原來d錢係借返泥或者係呃返泥,到而家佢老公借無可借先同佢講d錢既來源!我朋友已經好慘,仲要俾你話佢廢!如果佢唔係大住個肚,佢一早去左搵野做!而家佢既積蓄用哂,鑽石,金,值錢少少既都俾佢老公攞哂去當!佢可以點!我開post係因為我睇唔過眼,覺得朋友好慘,好多野想鬧但係又冇理由喺我朋友面前咁鬧佢老公先上bk發洩下!

男爵府

引用:你朋友老公令到自己爭人周身債既原因係咩先

原帖由 bb24012015 於 14-12-04 發表
你朋友老公令到自己爭人周身債既原因係咩先?
家家有本難念的經
無錯
最慘佢地今個月冇錢交租,我都唔會再借俾佢。。唔知佢地點!

首頁

尾頁

跳至