懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

琴晚突然間個肚好緊,仲覺得唔係好舒服,就躺著休息左一陣!之後起身去洗手間,發現有血,係鮮血!(我見人地成日話流啡)唔知一唔一樣!
之後就衝去睇醫生,醫生話搵唔到我出血既完因!開左安胎藥比我,就叫我走!亦都無流血,無血跡!
今朝起身都無事!岩岩食完飯又有流啡!
岩岩食左藥!而家唔知去唔去睇醫生好!
(老公叫我休息下再睇下點)(因為琴晚凌晨去睇醫生)藥食左幾次都無就又去睇醫生,覺得好似玩咁!但唔去睇自己又唔安樂!

男爵府

回覆:30週,好擔心!(第一次發生係我身上)

我都流鮮血,去左急診室,訓左2日醫院,醫生話冇咩事,係有茹血,bb會自動吸收,冇葯吃,真係嚇死我,宜家bb都健康成長,放鬆就可以(果時流左2包m巾鮮血)

大宅

畀面勳章

點解你唔直接去醫院留院觀察呀,因為30w都有機會早產,之前我30w都試過有宮縮,自己去醫院,醫生要我留院觀察住咗4日3夜,確定再無宮縮先出得院。

複式洋房

引用:我都流鮮血,去左急診室,訓左2日醫院,醫

原帖由 wcm991101 於 15-01-21 發表
我都流鮮血,去左急診室,訓左2日醫院,醫生話冇咩事,係有茹血,bb會自動吸收,冇葯吃,真係嚇死我,宜家b ...
謝謝你!而家唯有係張床到!但你真係好跨張,2張m巾!咁多!

複式洋房

引用:點解你唔直接去醫院留院觀察呀,因為30w都有

原帖由 愛麗斯傳說 於 15-01-21 發表
點解你唔直接去醫院留院觀察呀,因為30w都有機會早產,之前我30w都試過有宮縮,自己去醫院,醫生要我留院觀察住 ...
我唔係,係香港!琴晚我係去醫院的!做左好多檢查,搵唔到出血原因!

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

要小心CHECK哦...搵多個醫生睇下

男爵府

引用:Quote:原帖由+wcm991101+於+15-01-21+發表

原帖由 路邊小花 於 15-01-21 發表
謝謝你!而家唯有係張床到!但你真係好跨張,2張m巾!咁多!
係呀,果時已經喊晒。。。。而為bb要離開我,我零晨入院,9:00am先有婦科醫生。。。好彩照完超聲波阿b係度彈下彈下動手動腳,出血前冇先兆。。。。醫生都話好多時都冇原因出血。

大宅

愛麗斯傳說 發表於 15-1-21 12:38
點解你唔直接去醫院留院觀察呀,因為30w都有機會早產,之前我30w都試過有宮縮,自己去醫院,醫生要我留院觀察住 ...
請問你當時留院醫院有冇開安胎藥俾你架?定只係留院觀察

複式洋房

回覆:路邊小花 的帖子

我25周果陣都係流鮮血、食左安胎藥后 後無事 宜家28周都驚早產 y醫生話體制容易出血 要多臥床

大宅

我果陣都試過 30同以為見紅 點知入左院一日又話無事 到35周又有小小 生前2日又係咁 但安心起見 去醫院睇下穩陣d

大宅

訓床..唔好郁動太多.. 如果再係咁.入院留院觀察啦

男爵府

引用:琴晚突然間個肚好緊,仲覺得唔係好舒服,就

原帖由 路邊小花 於 15-01-21 發表
琴晚突然間個肚好緊,仲覺得唔係好舒服,就躺著休息左一陣!之後起身去洗手間,發現有血,係鮮血!(我見人 ...
去急症室啦,會安排入醫院休息和檢查架

子爵府

唯有係訓床, 可以快D 復原 , 同埋心情都要放鬆D

複式洋房

30週已可直接去政府婦產科病房,留院觀察安心d!

複式洋房

謝謝你們!我會努力訓床!
有開安胎藥我食!
星期五去產檢!再睇下啦!
bb有郁,站時無咩野了!

男爵府

我都係30週,無流血既,但就成日好似唔知係唔係叫縮宮。

其實我唔識咩係縮宮?肚實左,阿b好多時會凸左岀嚟,好易摩到身體,pat pat,腳....咁係唔係叫縮宮?縮宮有無影響的?

複式洋房

引用:我都係30週,無流血既,但就成日好似唔知係

原帖由 kitkitboo 於 15-01-22 發表
我都係30週,無流血既,但就成日好似唔知係唔係叫縮宮。

其實我唔識咩係縮宮?肚實左,阿b好多時會凸左岀 ...
我都唔知!我都係新手媽媽!
我訓左2日床!係食飯個陣起一起身!
血無停過,粉紅色!听日產檢,好想快d到听日!
我成日個肚都好緊,同你一樣,因為我住村屋,要行樓梯,一行就好緊!所以我都無注意呢樣野!

公爵府

引用:Quote:原帖由+kitkitboo+於+15-01-22+發表

原帖由 路邊小花 於 15-01-22 發表
血無停過,粉紅色!听日產檢,好想快d到听 ...
其實有肚實,胎盤磨擦多左,容易又出血
我25w 上個禮拜因為同樣問題入了醫院四日三夜

複式洋房

引用:Quote:原帖由 路邊小花 於 15-01-22 發表我

原帖由 Joball 於 15-01-22 發表
其實有肚實,胎盤磨擦多左,容易又出血
我25w 上個禮拜因為同樣問題入了醫院四日三夜

...
摩擦多,咁姐話唔好郁咁多!
訓左係張床到2日,又悶又無聊睇片睇到唔知睇咩好!

男爵府

引用:Quote:原帖由+kitkitboo+於+15-01-22+發表

原帖由 路邊小花 於 15-01-22 發表
血無停過,粉紅色!听日產檢,好想快d到听 ...
我住唐樓,要上落六層。
哈哈,行咁多,我都有擔心會唔會早產。
我唔想呀!未準備好哂d用品!

首頁

尾頁

跳至