自由講場

跳至

首頁

尾頁

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有同事個仔仔要睇牙齒矯正科專科,個 list 入面有好多醫生,請問有無人睇過,邊個醫生好,價錢又不太貴~ THX

list→ 「牙齒矯正科專科」

[ 本文章最後由 小草 於 08-5-16 19:36 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我都想知呀....
原文章由 小草 於 08-5-16 18:04 發表
有同事個仔仔要睇牙齒矯正科專科,個 list 入面有好醫生,請問有無人睇過,邊個醫生好,價錢不太貴~ THX

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

UP

版主

繼續......UP

大宅

我替女兒cool牙時,在這份list裡經朋友介紹了姚思禹醫生,我本人和囡囡都覺得好好.另外亦有聽說林友港醫生也不錯.

原文章由 小草 於 08-5-16 18:04 發表
有同事個仔仔要睇牙齒矯正科專科,個 list 入面有好多醫生,請問有無人睇過,邊個醫生好,價錢又不太貴~ THX

男爵府

原文章由 MM223 於 08-5-18 11:57 發表
我替女兒cool牙時,在這份list裡經朋友介紹了姚思禹醫生,我本人和囡囡都覺得好好.另外亦有聽說林友港醫生也不錯.

我個仔因為牙齒倒合,都係搵呢個牙醫姚思禹,下個月考完試就返去開始療程,果度 d 護士個個都好有禮貌,對小朋友好好,一早講定俾我個仔知,到時帶牙套係會有少少唔舒服及痛,但佢哋會鼓勵我個仔,又俾 d 療程前後相片俾我哋睇,等我個仔有晒心理準備。

大宅

原文章由 Leomummy 於 08-5-18 12:48 發表

我個仔因為牙齒倒合,都係搵呢個牙醫姚思禹,下個月考完試就返去開始療程,果度 d 護士個個都好有禮貌,對小朋友好好,一早講定俾我個仔知,到時帶牙套係會有少少唔舒服及痛,但佢哋會鼓勵我個仔,又俾 d 療程前後相片俾我哋睇,等我 ...

我是倒八字牙, 多年前在姚醫生cool牙, 他除左細心關心你cool牙的舒適度, 還關心學業, 鼓勵你努力讀書!cool牙整個療程完成後, 都有免費幾次覆診!加上您仔細留意他的診所病人, 小朋友都不扭計大哭大叫!

版主

多謝各位意見
想問姚醫生收費如何,一般﹖偏貴﹖
我知最緊要係個醫生好,但都想有個預算~

男爵府

原文章由 candygirl 於 08-5-18 13:18 發表

我是倒八字牙, 多年前在姚醫生cool牙, 他除左細心關心你cool牙的舒適度, 還關心學業, 鼓勵你努力讀書!cool牙整個療程完成後, 都有免費幾次覆診!加上您仔細留意他的診所病人, 小朋友都不扭計大哭大叫! ...

係呀﹗我第一次帶個仔去,咁啱見到有個大朋友返去覆診,原來佢將會離港到外國升學,d 姑娘好關心咁問同佢講,叫佢俾心機讀書,話佢媽咪好錫佢呀等等,仲叫佢第二時返嚟都要上嚟探佢哋,好親切呀我個仔好細膽㗎﹗去到都唔驚,仲會同d姑娘傾計﹗

男爵府

原文章由 小草 於 08-5-18 13:31 發表
多謝各位意見
想問姚醫生收費如何,一般﹖偏貴﹖
我知最緊要係個醫生好,但都想有個預算~

小草,
佢個價錢我覺得算平,第一次去雖然只係見吓面,俾少少意見,但以佢係專業呢講,只收$2xx,真係算平,你不如打個電話去問吓先,佢果度d姑娘真係好好人,佢哋唔怕麻煩㗎﹗

大宅

小草,
你打電話去問吓啦!如Leomummy所講姚醫生及果度D姑娘真係好好,她們會很詳細及耐心的給你解釋.不論你是否光顧.
我女兒剛拆掉牙箍,但還會跟進至她大約十七,八歲(初期半年一次,之後一年一次)姚醫生對女兒說笑要看到她進大學.
Leomummy說得很對,姚醫生及姑娘經常都會給小朋友鼓勵的.

原文章由 Leomummy 於 08-5-18 14:35 發表

小草,
佢個價錢我覺得算平,第一次去雖然只係見吓面,俾少少意見,但以佢係專業呢講,只收$2xx,真係算平,你不如打個電話去問吓先,佢果度d姑娘真係好好人,佢哋唔怕麻煩㗎﹗ ...

男爵府

醒目開學勳章

謝謝你們的分享.

版主

Leomummy, MM223, Candygirl

真係唔該晒你地呀~:)

大宅

原文章由 小草 於 08-5-19 09:37 發表
Leomummy, MM223, Candygirl

真係唔該晒你地呀~:)

不要客氣!因為我知道牙齒是我們一生一世的朋友!
我之前出智慧齒去了一個牙醫脫牙, 因為長時間把口開, 最後變成中耳炎!從那次開始每次感冒, 耳朵都痛!
所以一個好牙醫是十分重要!

[ 本文章最後由 candygirl 於 08-5-19 10:54 編輯 ]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆 #5 MM223 的文章

我囡因為有顎骨生長問題, 去年4月在一向看開的牙醫推薦下, 去了林友港牙醫診所檢查, 林醫生很健談, 會讓你看很多資訊, 講解得很detail, 人亦很nice, 還為我囡拍了多張x-ray, 我上次睇診金連x-ray好似都要550-600元(唔係好記得)。好彩我囡呢一年嚟, 下顎骨生長情況有改善, 應該冇去年咁差, 不過嚟緊8月我都會去覆診。

首頁

尾頁

跳至