自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Winnie_1210 發表於 15-2-7 23:31
做得姊妹應該好frd可能對新人budget所限呢?
budget 所限又真係唔好攪咁多野...大家辛苦

子爵府

回覆:ilovemydog 的帖子

如你心有唔舒服感覺,咪唔好做囉!

伯爵府

引用:早起身諗game吹風影相做陪襯都未係最慘,最

原帖由 ilovemydog 於 15-02-07 發表
早起身諗game吹風影相做陪襯都未係最慘,最慘係當你老友夾大份人情,但又冇位預你坐,要sip位
話我小氣都要 ...
通常預兄弟姊妹自己一圍,好少分開坐

伯爵府

畀面勳章

回覆:做姊妹的苦況

我唔介意…………做姊妹預左

大宅

回覆:ilovemydog 的帖子

我只會答應做好朋友嘅姊妹,所以佢要我攝位我都唔會介意,因為真係好朋友

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我個次唔係做姊妹,只幫女主角坐門口點名位。甘賓客都一定會俾人情我,不過女家個呀媽驚死我落格甘。。。唉。。。甘我咪識做囉(因為個時我身上只有電話同放自己錢同証件既袋仔。)入席時,我俾番d人情佢呀媽個時我都show 自己個袋俾佢媽媽睇下。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

引用:我願意sip, 只要我幫到佢

原帖由 sinfat 於 15-02-07 發表
我願意sip, 只要我幫到佢
好認同

男爵府

揾得做兄弟姊妹就是這樣,冇得計較咁多但sip 還sip, 都會排番去你識d fd 到,或者孖住兩三個兄弟姊妹一齊坐。

男爵府

hashtag旅遊勳章

攝位無咩野唧都係果兩粒鐘

無預你位就過分d

男爵府

我結婚時, 當天統籌及兄弟姐妹主動編排填位, 但2人1組, 盡量不安排單人填吉位, 這樣不致太孤單。另外, 因為我男家親戚遲遲不回覆人數, 班兄姐妹及同一圈子老朋友還主動說萬一有問題, 他們自動去附近餐廳食, 吉一圍給我解決困難。最後沒有此需要, 但他們這樣提出, 我已很感動。

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

其實我做姊妹預左攝位,見親嘅兄弟都係,當然主人家都會安排兩個兩個咁攝,唔會單丁咁慘。

珍珠宮

畀面勳章

係用黎sip的不是嗎?,我試過去做姊妹聶影師無位食好慘,我比自己野比佢地食

子爵府

攝位好正常

如果兄弟姐妹坐埋一枱咪浪費哂成枱野食

子爵府

好正常,做姊妹不是去幫手嗎?介紹應淨去飲唔好做姊妹

伯爵府

引用:我願意sip, 只要我幫到佢

原帖由 sinfat 於 15-02-07 發表
我願意sip, 只要我幫到佢

大b駿逸細b駿晞

子爵府

引用:早起身諗game吹風影相做陪襯都未係最慘,最

原帖由 ilovemydog 於 15-02-07 發表
早起身諗game吹風影相做陪襯都未係最慘,最慘係當你老友夾大份人情,但又冇位預你坐,要sip位
話我小氣都要 ...
我做几次都係sip位我又唔介意既,咁樣sip慳成圍

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實 sip 位不是正常嗎?

我記得自己結婚時, d 兄弟姊妹話, 到時如果開席時, 圍數有人無黎, 有 1-2 人剩位

佢地話自己會走位去 sip 位

我見上面的回覆, 有些話覺得 sip 位係正常, 有些覺得係唔尊重

係咪大家不同年代

大宅

我結婚時6299不停叫我唔使排位比兄弟姐妹,話要預黎sip位,我當然有排埋佢地啦,但就係幾個甘sip,最黎當然坐到亂左,有個姐妹sip左落11位男仕個圍,佢當晚very happy

伯爵府

回覆 ilovemydog 的帖子

我結婚當日預咗一圍給兄弟姊妹同攝影師坐。仲有,我叫咗兄弟姊妹不用做人情,佢地已經義務相助,而且仲花了佢地一日時間。可能我结婚時並不太手緊

伯爵府

BK Milk勳章

我果陣講明唔收姊妹人情,辛苦成日已經足夠,但佢地都有封人情!

首頁

尾頁

跳至