懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:催生同自然陣痛生分別

我催生要18個鐘先生到,痛到死,我諗自然生會無咁痛?

別墅

第2胎催生,由痛到生吾使1個鍾生左

男爵府

引用:第2胎催生,由痛到生吾使1個鍾生左

原帖由 lamlamGIGI 於 15-03-23 發表
第2胎催生,由痛到生吾使1個鍾生左
請問第一胎係自然定催生???用左幾耐時間???

別墅

引用:Quote:原帖由 lamlamGIGI 於 15-03-23 發表

原帖由 booooooger 於 15-03-24 發表
請問第一胎係自然定催生???用左幾耐時間???
第1同早上7點穿水,沖埋涼慢慢去醫院,攪埋其他野12點到上床,有陣痛,2點到開始勁痛,差吾多4點生左,第2胎早上產檢,血壓高,中午入院要即生,護士穿水落藥,痛1個鐘生左,我2胎都係35週生左,因為我係高危病人

男爵府

引用:Quote:原帖由 booooooger 於 15-03-24 發表

原帖由 lamlamGIGI 於 15-03-25 發表
第1同早上7點穿水,沖埋涼慢慢去醫院,攪埋其他野12點到上床,有陣痛,2點到開始勁痛,差吾多4點生左,第2 ...
咁你兩胎都快丫,我同你相反,第一胎高血壓胎水少39wk催生,但都用左9hrs,依家第二胎38wk,我唔想催生,因為覚得會比自然既痛,但又怕自然生會無咁快生到岀黎

別墅

引用:Quote:原帖由 lamlamGIGI 於 15-03-25 發表

原帖由 booooooger 於 15-03-25 發表
咁你兩胎都快丫,我同你相反,第一胎高血壓胎水少39wk催生,但都用左9hrs,依家第二胎38wk,我唔想催生,因 ...
但我覺得催生應該係快過自然痛後生

別墅

我前幾日岩岩催生完..8點到醫院.10點到落產房.之後人手穿水,吊催生針...11點15開始輕微陣痛.
其間因為bb心跳跌過.所以停左藥..之後正常開返藥...4點15到開始keep住大陣痛同急屎feel..4點35就生左啦!

大宅

我在PWH催生,當天仲和C6行去醫院(住得好近), 中午12點左右塞藥軟宮頸,一直無異樣,諗住有排等。

到了2點多開始有微痛,4點幾醫生check話原來開了一度,立刻過待產塞。過到去,去廁所之後上床無耐已開到3度。立刻穿水,安排笑氣俾我由5點幾到7點突然由3度開到8度。立刻推落產房,已經開到10度,20分鐘後生左。

成個過程都未落催生藥,可能我對軟宮頸藥太大反應,無諗過第一胎大痛3個鐘左右就生到。

大宅

回覆:催生同自然陣痛生分別?

我前兩日剛在屯醫,因我子宮頸已成熟不用塞藥,11點落產房之後人手穿水同吊催生藥,10分鍾後見我話冇咩反應再加,之後就黎料,大痛勁急我勁聞笑氣,疴左幾下卒之頂唔順老公都未到1150生左!我上胎順產前後痛左三個鍾!

珍珠宮

畀面勳章

催生快,但係痛到攞命

自然痛耐d,但係冇㩒痛,頂得住

自然好好多

伯爵府

honeylouie 發表於 15-3-6 07:16
我感覺相反,第1胎自然。由陣痛到生9小時,痛楚是慢慢加強,我頂得順。
第2胎逾期居留,40週1醫生逼我催生 ...
三小時好叻啦

首頁

尾頁

跳至