跳至

首頁
23456...47

尾頁

民房

08年9月

一年級
hinhei
judykingma
drizzle
Marsha Yeung

二年級
甜甜公主 (2B)

三年級

四年級
hinhei (4F)
claudiamother (4F)
亞力士 (4E)

五年級

六年級

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好心急想知阿女派邊班?究竟點分班架?
請問你地有無訂飯盒?有幾耐午飯時間?(我個女食得超慢,一碗飯食足一粒鐘)

男爵府

08年9月

一年級
hinhei (1D)
judykingma
drizzle (1D)

二年級
甜甜公主 (2B)

三年級

四年級
hinhei (4F)
亞力士 (4E)

五年級

六年級

[ 本文章最後由 hinhei 於 08-7-30 23:40 編輯 ]

男爵府

原文章由 drizzle 於 08-7-29 23:32 發表
好心急想知阿女派邊班?究竟點分班架?
請問你地有無訂飯盒?有幾耐午飯時間?(我個女食得超慢,一碗飯食足一粒鐘)

今日開信箱,果然準時,我仔派咗 D 班!!

佢哋分班,係按成績平均分班!!
即第一名A班, 第二名B班.....咁樣輪住, 所以佢哋年年都會轉班架!!! 邊班亦唔代表甚麼!! 哈哈!!!

食飯時間, 我問大仔佢話半個鐘.....不過可能低年班長D時間, 我記憶係有九個字左右!! 我都唔係好記得!! 但一定唔係半個鐘!!!

水晶宮

原文章由 hinhei 於 7/30/08 18:14 發表

今日開信箱,果然準時,我仔派咗 D 班!!

佢哋分班,係按成績平均分班!!
即第一名A班, 第二名B班.....咁樣輪住, 所以佢哋年年都會轉班架!!! 邊班亦唔代表甚麼!! 哈哈!!!

食飯時間, 我問大仔佢話半個鐘.....不過可能低年班長D ...

my daughter is 1d too!!!!!!!!!!!!!!

水晶宮

點解之前聽到話一班係精英班.有一班係輔導班.由精英班去幫差既小朋友?一級有幾多班?
需要影學生相嗎?thx!!!!!!!

男爵府

原文章由 drizzle 於 08-7-30 23:22 發表
點解之前聽到話一班係精英班.有一班係輔導班.由精英班去幫差既小朋友?一級有幾多班?
需要影學生相嗎?thx!!!!!!!

下.......無D咁事播!! 可能好內之前掛...........但我大仔選校個時佢哋都係無精英班!!

嘩.........你咩都唔知架!! 你選呢間學校之前無查清楚咩!!(我講笑架咋!!)

佢哋級級唔同班數, 睇個年六年級有幾多班, 咁跟住落來個年一年級就會開返咁多班!!

最搞笑係我大仔係最多班個年, 佢哋有六班!!
細仔係最少, 即係我哋今年, 得四班!!!

學生相我未影住...........星期三個日影學生智能咭相!! 學校係有一日有相舖去同佢哋影收錢, 若果你唔得閒可以幫襯, 不過次次影到好樣衰!! 今年若果抽到時間都同佢哋自己出去影!!!
相一定要, 不過唔洗急!! 要幾多幅, 我可以同你講我唔記得!! hahhahahah

男爵府

原文章由 drizzle 於 08-7-30 18:46 發表

my daughter is 1d too!!!!!!!!!!!!!!

OOOO Good!!

咁可以互相報料啦!!
你有無用msn架?? 有PM我啦!!

第日有咩功課問題, 默書範圍, 都可以互相問下!! 由其是工作紙同通告.........我大仔成日漏咗係學校!! 好彩個時有人識, 可以攞返來copy!!!

水晶宮

原文章由 hinhei 於 7/30/08 23:37 發表

下.......無D咁事播!! 可能好內之前掛...........但我大仔選校個時佢哋都係無精英班!!

嘩.........你咩都唔知架!! 你選呢間學校之前無查清楚咩!!(我講笑架咋!!)

佢哋級級唔同班數, 睇個年六年級有幾多班 ...

呢間學校並不是我第一志願.但派到已經好好彩
我對呢間學校真係一d都唔熟.正係知好.我想參加open day,但 距地唔比我帶埋bb去,當時我仲餵近媽媽奶,確實好無奈,而家唯有煩到你地.唔好意思!

男爵府

虎到金來勳章

各位媽媽:

我仔仔都係分咗D班呀!唔介意的話可以互相PM留聯絡呀,第日大家喺囡囡仔仔嘅學校事情上可以有個照應嘛!

男爵府

08年9月

一年級
hinhei (1D)
judykingma
maoma (1D)

二年級
甜甜公主 (2B)

三年級

四年級
hinhei (4F)
亞力士 (4E)

五年級

六年級

男爵府

all dog 播!! 哈哈!! Good !!

唔知另外係唔係咁啱都係D班呢!!!

maoma

有無msn, PM我啦!!

男爵府

原文章由 drizzle 於 08-7-31 00:11 發表

呢間學校並不是我第一志願.但派到已經好好彩
我對呢間學校真係一d都唔熟.正係知好.我想參加open day,但 距地唔比我帶埋bb去,當時我仲餵近媽媽奶,確實好無奈,而家唯有煩到你地.唔好意思! ...

你唔係選第一志願??? 第二??? 都派到....咁神奇???

你等今年open day 再去過囉!!

民房

一年級
hinhei (1D)
judykingma
maoma (1D)

二年級
甜甜公主 (2B)

三年級
四年級
hinhei (4F)
亞力士 (4E)

五年級
六年級

My daughter is 1B, but 大家都可以聯絡下,交換一下情報

子爵府

Hi hinhei,

My son is 1C, but 大家都可以聯絡下,交換一下情報. Tks.

子爵府

Hi hinhei,

My son is 1C, but 大家都可以聯絡下,交換一下情報. Tks.

男爵府

一年級
hinhei (1D)
judykingma (1C)
Marsha Yeung (1B)
maoma (1D)

二年級
甜甜公主 (2B)

三年級

四年級
hinhei (4F)
亞力士 (4E)

五年級
六年級

男爵府

今年得四班, 好似相遇!! 好開心!!

水晶宮

原文章由 hinhei 於 7/31/08 21:59 發表
今年得四班, 好似相遇!! 好開心!!

我地好有緣呢!see you27/8

男爵府

虎到金來勳章

原文章由 hinhei 於 08-7-31 15:20 發表
all dog 播!! 哈哈!! Good !!

唔知另外係唔係咁啱都係D班呢!!!

maoma

有無msn, PM我啦!!

Hinhei,

Sorry, 我無MSN, 但 PM 咗 mobile # 比你 !!

首頁
23456...47

尾頁

跳至