自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家啲補習班加貴可完全唔通知家長,寫係學費袋鐘意加就加,完全唔明白囉,雖然加係幾十蚊,但係唔係要同我地交待一聲呢

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:補習班

應該會比通告通知家長 通常過完年就會加

子爵府

引用:而家啲補習班加貴可完全唔通知家長,寫係學

原帖由 lkjhgf 於 15-03-07 發表
而家啲補習班加貴可完全唔通知家長,寫係學費袋鐘意加就加,完全唔明白囉,雖然加係幾十蚊,但係唔係要同我 ...
如果係學期中間梗係要通知啦 我個間又係唔出聲 不過佢係九月加 我算數

大宅

回覆:momoakira 的帖子

呢間嘢之前我已經有不滿佢,更改時又唔會預先通知你地啲家長,搞到我安排唔到時間上堂,而家加學費完全唔通知,真係激氣

子爵府

引用:呢間嘢之前我已經有不滿佢,更改時又唔會預

原帖由 lkjhgf 於 15-03-07 發表
呢間嘢之前我已經有不滿佢,更改時又唔會預先通知你地啲家長,搞到我安排唔到時間上堂,而家加學費完全唔通 ...
邊區啊 好似我之前個間啊

大宅

回覆:愛美的媽媽 的帖子

元朗

子爵府

2018復活節勳章

回覆:lkjhgf 的帖子

我個仔由小一補到今年F.3分別返過三間補習社都未試過中途加價wo

子爵府

引用:我個仔由小一補到今年F.3分別返過三間補習

原帖由 robbieyan 於 15-03-07 發表
我個仔由小一補到今年F.3分別返過三間補習社都未試過中途加價wo

...
你個間就好我個間每年九月都收一之行政費 成百幾蚊 之後每年都加幾百 質素又唔見得好左 如果唔係唔想我奶奶走得太遠 一早就唔補

子爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 robbieyan 於 15-03-07 發表

原帖由 愛美的媽媽 於 15-03-07 發表
你個間就好我個間每年九月都收一之行政費 成百幾蚊 之後每年都加幾百 質素又唔見得好左 如果唔 ...
你晤會喇, 唔係唔加, 只係唔會喺中途加! 九月加既意思其實係你小朋友已經升左級, 所以唔同年級唔同收費係理解既

子爵府

引用:Quote:原帖由+愛美的媽媽+於+15-03-07+發表

原帖由 robbieyan 於 15-03-07 發表
你晤會喇, 唔係唔加, 只係唔會喺中途加! 九月加既意思其實係你小朋友已經升左級, 所以唔同年級唔同收費係理 ...
原來係咁,唉,我小朋友個間唔係呢..如果上年小三係收1300,今年小三收1500 年年都係咁加 永遠追唔到

首頁

尾頁

跳至