在職全職

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:Train+左2星期新工,要shift+,最夜9點放工

原帖由 allenho3 於 15-03-14 發表
Train 左2星期新工,要shift ,最夜9點放工,
工種幾有興趣,超忙既工
咁快知收5點9?政府唔係要上完training先知道派邊個部門同埋返邊度架咩

公爵府

2024勳章

引用:依度咁多媽媽有切身體會畀意見我,我先知道

原帖由 allenho3 於 15-03-18 發表
依度咁多媽媽有切身體會畀意見我,我先知道穩定同準時收工既工係咁重要

...
可否透露邊個職位? 因為有d政府工都係要ot的

大宅

政府工

大宅

回覆:剛入職,就收到份政府工offer

梗係揀政府工啦,私人機構幾時都做得,但政府工,唔係你話幾時想入就入到!試過唔啱先跳返出去囉!

大宅

政府工唔係份份都筍,要睇部門和職位,有些要OT,有些多老pat pat, 好難頂。樓主如果揀政府工都要有心理準備。

子爵府

allenho3 發表於 15-3-19 23:20
唔好咁講啦~我都係好彩。。筆試都係老作演講辭同覆信

似乎唔係低職位喎

我當年都係放棄左一份做左十年唔辛苦既工入政府, 人工亦係搵少左幾千, 入到政府唔一定準時收工架, 睇你去左邊個部門, 我果時就辛苦過以前好多, 捱左4年幾先轉到另一POST, 依家舒服好多, 而人工已經追返上來, 好多野係未知數, 但長遠睇, 一個女人仔有家庭有小孩, 點都係政府工好.

子爵府

kishibabe 發表於 15-3-27 16:39
咁快知收5點9?政府唔係要上完training先知道派邊個部門同埋返邊度架咩

...

我相信樓主既offer不是 ACO or CA, 應是較高職位, 同埋係 Departmental grade既位.

大宅

回覆:可樂~ 的帖子

你好叻,捱過辛苦有好工作環境,我都希望順利
只係低職位,期望未來安穩

大家既分享好好,我已有心理準備面對新挑戰,各位媽媽都努力!

別墅

我都支持轉政府工,好似我公司香港人少少,但總公司同高層玩政治,又成日要諗佢生意唔好會唔會執粒

首頁

尾頁

跳至