自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

去私院?去政府醫院?
邊d應該去私院做邊d應該去政府醫院做?
宜家可以食d咩?唔食得d咩?
有無人可以幫下我。。。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:去私院?去政府醫院?邊d應該去私院做邊d應

原帖由 Kaoiyin 於 15-03-18 發表
去私院?去政府醫院?
两邊同時間做,在那裡驗到的?

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

回覆:爸爸check到有鼻咽癌,現在可以做d咩。。

去政府排隊先。
有錢再去埋私家,唔做 treatment都攞 second opinion!!!
可以考慮埋中西合壁。

take care Sis

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

去私家照,攞x-ray片去政府排隊,好快有得看加做化療電療,放心,政府做得好好

伯爵府

排左政先,當年我爸爸有鼻咽癌,兩星期就見到政府耳鼻喉科。但ct要自費出私家照,因為排好耐。電療化療都要睇下究竟第幾期。

伯爵府

我老豆果陣戒左d養大粒cancer同有毒既食物 eg 花膠/ 鴨/ 牛

同埋化療時食左中大果隻x芝丸,話可以增強抵抗力,touch wood果陣我老豆淨係微燒過一次。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:去私家照,攞x-ray片去政府排隊,好快有得

原帖由 lymchau 於 15-03-18 發表
去私家照,攞x-ray片去政府排隊,好快有得看加做化療電療,放心,政府做得好好

...
x 10000 對~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

回覆:大力大力 的帖子

我爸前幾年都是呢個病,就是咁做囉!放心,會醫到,做完所有化療電療就可以看中醫調理!

大宅

引用:Quote:原帖由 Kaoiyin 於 15-03-18 發表去

原帖由 大力大力 於 15-03-18 發表
两邊同時間做,在那裡驗到的?
系瑪麗

大宅

引用:去私家照,攞x-ray片去政府排隊,好快有得

...
我想問什麼是 PET CT SCAN?

公爵府

醒目開學勳章

引用:排左政先,當年我爸爸有鼻咽癌,兩星期就見

原帖由 SabrinaR 於 15-03-18 發表
排左政先,當年我爸爸有鼻咽癌,兩星期就見到政府耳鼻喉科。但ct要自費出私家照,因為排好耐。電療化療都要 ...
耳鼻喉科都要等兩星期,咁耐?出去睇都係$600-$800

大宅

引用:Quote:原帖由 lymchau 於 15-03-18 發表去

原帖由 大力大力 於 15-03-18 發表
x 10000 對~
宜家未知第幾期,聽日返瑪麗見醫生,系米之後就做個個咩ct scan?

珍珠宮

引用:去私院?去政府醫院?邊d應該去私院做邊d應

原帖由 Kaoiyin 於 15-03-18 發表
去私院?去政府醫院?
通常會電療,好多鼻咽癌能治瘉的!

大宅

引用:我爸前幾年都是呢個病,就是咁做囉!放心,

我爸前幾年都是呢個病,就是咁做囉!放心,會醫到,做完所有化療電療就可以看中醫調理!

...
你幾時睇中醫,系邊睇?

伯爵府

回覆:Kaoiyin 的帖子

去到醫院他們會知道啦,我爸當年去養和,即做!有限錢,放心

大宅

引用:Quote:原帖由 SabrinaR 於 15-03-18 發表排

原帖由 fundfund 於 15-03-18 發表
耳鼻喉科都要等兩星期,咁耐?出去睇都係$600-$800
等什麼要等2個星期?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

祝早日康復

大宅

引用:我爸前幾年都是呢個病,就是咁做囉!放心,

...
有無d咩唔食得?

珍珠宮

我唔識,但祝福世伯早日康復,我識幾個uncle鼻咽癌都醫返好,唔好太擔心

大宅

引用:去到醫院他們會知道啦,我爸當年去養和,即

去到醫院他們會知道啦,我爸當年去養和,即做!有限錢,放心
幾耐之前?用左幾錢?

首頁

尾頁

跳至