6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

想死 我仔由四個月開始奶量就一直停係四餐飲得700-800ml日 五個月開始加固體 一餐固三餐奶 奶量得600-700ml日 而家六個月兩餐固 得500 個仔呢幾個月成長曲線不停跌 加上又出牙 上下共四隻 佢而家一個鐘玩飲50ml我一餐要餵兩個幾鐘沖兩次奶 究竟要幾時先完 會不會成世都係咁架一餵奶就想死

大宅

回覆:christywahaha 的帖子

我仔7個月,先飲450ml奶加2固,我都擔心

大宅

貓狗褓姆

我個仔由 2 個月大開始一日平均 5 餐加埋先得 450-500ml ( 15 安左右)
7-8 個月大開始食固體時仲差,每日只肯飲 2 次奶, 加埋先得 200(6-7安)
初時都好擔心, 但見佢又唔係瘦,都有 d 肉地, 同 d 醫生姑娘講過佢地都話其實只要跟返佢條生長線就 ok , 唔駛咁擔心.
后尾自己睇開 d 唔再 care 個數字, 睇開 d 自己個人都無咁緊張, 總之佢跟返 d 生長線唔好太瘦就 ok, 就當佢幫我慳返 d 奶粉錢 lor ~

lovekiki8    發表於 15-4-1 19:21

珍珠宮

回覆:厭奶期究竟要幾耐至完

厭奶期真係好麻煩既,話唔定几耐變返正常。

大宅

引用:我個仔由+2+個月大開始一日平均+5+餐加埋先

原帖由 tingcat0196 於 15-04-01 發表
我個仔由 2 個月大開始一日平均 5 餐加埋先得 450-500ml ( 15 安左右)
7-8 個月大開始食固體時仲差,每日只 ...
我bb都係咁,仲少過你bb, 又瞓得差,我除咗上嚟呻,唔知可以點做!

大宅

我個仔都係,一日加埋飲得果320ml....餵佢飲9好太壓力。

大宅

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 BK Milk勳章

我都係,成日餵到喊,次次要瞓著先飲,但又瞓好少,好難先氹到佢瞓,一醒左就唔飲,飲都只飲100倒,一日飲得300ml咋。。我就黎餵到精神有問題

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

有d小朋友真喺好難搞架,我建議等佢肚餓先俾佢食

男爵府

試下飲開奶茶睇下有冇好D。

首頁

尾頁

跳至