自由講場

跳至

首頁
12345...26

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:做左未婚媽媽 唔知點算…(有d長)

膠,有咩理由有左仲日日食藥架!

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:小詠女 的帖子

大宅

係咪作都好。
相信大家都只會叫你快啲落左佢。
唔好等到三個月個bb 有手有腳先落,生出黎都只會對個bb殘忍。睇黎你男朋友同佢屋企人都幾大 仇口,佢做過啲咩呀

男爵府

開心吸收勳章

重作

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:小詠女 的帖子

好膠

大宅

引用:我22歲 男友23 佢仲讀緊書點算好 我可以申

原帖由 小詠女 於 15-04-15 發表

我22歲 男友23 佢仲讀緊書點算好 我可以申請綜援嗎?
你男友讀咩? 仲有幾耐 ? 停下先lo, 等BB出世, 你出去做野, 穩定D, 你男友讀返PT! , 你地仲咁細.. 捱到BB 返K1 好快過姐! 到時就冇咁辛苦...記住: 方法總比困難多! 加油

珍珠宮

洋房

自我有記憶以來我由細到大都唔開心
成日哩埋自己一個喊 性格又內向怕醜 又成日比人蝦
無朋友 所以個人比較自閉 好想成日哩埋自己一個人
細個覺得父母唔錫我 淨係錫晒阿哥 成日比阿爸打同罵
話我賤骨頭 唔死都無用 阿爸又細到大都唔比我留長頭髮
要我剪男仔頭 我覺得好自卑 唔係好中意講野成日做咩都比人罵 做咩都唔成功 永遠都失敗
無專長無野叻 阿爸話我係門口狗
唔識講野 就係識點頭 令頭 講野又超細聲無人聽到
讀完書有出來做過野 但成日比人蝦同罵居多
份份工唔長 最長都係同同學做m記
我而家e個係我第二個男友 之前第一個男友
呃晒我d返工錢 呃感情 我蠢 易信人 比提款卡佢禁 無諗過佢呃晒我d錢 之後又成日好唔開心
我成日喊無時刻都可以喊 最後一份工
我搬左出來先搵既 做左年幾 係收銀來
但個經理日日罵人 已經罵走我好多個同事
最後我都頂唔順走埋 壓力大到要睇醫生
做e份工日日比人罵 又成日喊 之後胃痛 睇完醫生
醫生叫我辭職 間野又成日唔比人去廁所 要忍大小便
所以醫生都叫我唔好做 話我有胃炎 有抑鬱同焦慮症
我成日都覺得精神好難集中 個人好呆好遲鈍 諗唔到野
所以我辭職後都無返工了 係屋企做下家務湊下貓
因為我男友唔做家務的 佢由細到大工人湊開

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:自我有記憶以來我由細到大都唔開心成日哩埋

咁您辭左職,男友又淨係得pt,
唔好話交租啦,您地平時洗費從何來?
屋企比零用錢您?

需要您 我是一隻魚 :)

伯爵府

一句講哂,你條仔吾掂!你都吾好害下一代啦,你條路會好難行

侯爵府

我覺得你搵啲專業意見好啲。

如果你男友俾到幸福你就話,但而加似乎唔可以。

愈嚟愈冇記性

洋房

屋企無比錢我 我由細到大無零用錢 我都好少問屋企拎錢
係男友比佢d pt錢我 佢阿爸比零用錢佢 同比少少錢佢交租
我出e個 post預左比人罵 但不是膠post
佢屋企人真係咁

大宅

引用:+本帖最後由+小詠女+於+15-4-15+03:43+編輯

您快快手搞掂
搵份全職做啦
儲錢又好咩都好
我係您,我連男友都會飛埋
23歲仲讀緊書就學人搞大女友個肚
衰啲講,憑咩?
您兩個有手有腳有積蓄就話都仲可以考慮下生bb出來
現在您又咁多病痛,
生出來都係無好結果咖
男友爺爺嫲嫲爸爸媽媽,您爸爸媽媽哥哥都真係無義務幫您地執呢個爛攤子咖

唔好再搞到其他人啦

大宅

引用:自我有記憶以來我由細到大都唔開心成日哩埋

咁我可以同你講,湊小朋友會仲搞到你抑鬱!同佢玩下就開心,但要對成日唔係個個都可以做到。我個女個個都話好得意,但有時我自己對住佢,真係想一巴車埋去(但當然冇做到),自己食晒的。加上以你境況,都唔會有人幫你湊,自己一腳踢。
客觀啲講,你心理上同經濟上都好難應付到。唔係想慫恿你要個bb,但希望你衡量返每樣野做決定。

大宅

您男友公屋又唔肯排
自己都未顧得掂
住又靠阿媽 洗費就靠阿爸
算吧啦,點睇都唔似有好結果
真心希望您快啲有決定
重建好自己既人生,加油啦

洋房

唉 我都知道人地無義務幫我地 所以我唔知點算
男友初初有比錢我買藥避孕 之後我鼻敏感要日日食藥
佢就無再買藥比我 所以我就無食 而家諗返起都覺蠢

男爵府

有咗幾多個月?

洋房

我都想唔食鼻敏感藥 但一唔食就好辛苦
狂打乞chi流鼻水鼻塞
我而家係屋企都帶緊口罩

禁止訪問

引用:我22歲 男友23 佢仲讀緊書點算好 我可以申

洋房

剛剛有的 唉

首頁
12345...26

尾頁