網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

買 2個燈膽 & 燈座, 其中一個燈壞的
賣家只肯退$25 運費, 退貨就會補發個燈膽去集運
請問順豐以外仲有邊間速遞可退?

禁止訪問

回覆:beeechan 的帖子

大宅

回覆 kwongkayiu 的帖子

THX

禁止訪問

大宅

kwongkayiu 發表於 15-4-15 14:48
唔洗

問左, 順豐收 $75
個燈膽 rmb 88

禁止訪問

象牙宮

回覆:退貨到浙江

要平自己去關口退,之前用中通退南京,$10人仔

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

引用:要平自己去關口退,之前用中通退南京,$10

原帖由 無話可說 於 15-04-15 發表
要平自己去關口退,之前用中通退南京,$10人仔
那個關口的交通費最平? 上大陸退$10再加交通費。

大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

複式洋房

真係点解壞了,還要那麼貴運費,真頭痛。

複式洋房

回覆:熊貓6039 的帖子

可否同广家商量,拍照证名怎樣壞,不用寄回去?唔得就申請退款,等筆貨款hold住先,解決後再比。還可等淘宝服務員介入!

象牙宮

引用:Quote:原帖由 無話可說 於 15-04-15 發表要

原帖由 totoro 於 15-04-16 發表
那個關口的交通費最平? 上大陸退$10再加交通費。
下,睇你住邊喎,我屯門就深圳灣,再唔係咪羅湖囉!唔太清楚落馬洲有無速遞呀!

大宅

熊貓6039 發表於 15-4-16 08:13
可否同广家商量,拍照证名怎樣壞,不用寄回去?唔得就申請退款,等筆貨款hold住先,解決後再比。還可等淘宝 ...

相已經比左賣家, 佢話速遞壓壞, 但兩個盒都幾完整無扁囉
佢一定要我寄, 唔肯退款, 我話, 就算只退款, 我都等如多買左個燈座無用, 佢都係唔肯
唉, 好煩, 寄上去佢換比我, 我結果都係要比多四五十蚊

大宅

無話可說 發表於 15-4-16 13:02
下,睇你住邊喎,我屯門就深圳灣,再唔係咪羅湖囉!唔太清楚落馬洲有無速遞呀!

...

我住元朗
請問深圳彎一過關有無得寄??

象牙宮

引用:Quote:無話可說 發表於 15-4-16 13:02 下,

原帖由 beeechan 於 15-04-16 發表
我住元朗
請問深圳彎一過關有無得寄??
有呀!印象中兩間,一間順豐,一間好似係天天,過左大陸關架,順豐轉左,細細間

大宅

無話可說 發表於 15-4-16 13:07
有呀!印象中兩間,一間順豐,一間好似係天天,過左大陸關架,順豐轉左,細細間

...

咁好似抵d, b2 $12 一程

大宅

回覆:退貨到浙江

寄番去又錢,再寄落尼又要錢,又要等,又唔知再寄尼果個有無問題,時間+運費+精神=咪仲貴,香港有無得配呀?,係香港配番個燈膽算啦

複式洋房

其實壞的為什麼要寄回去?广家要求不合理,難道它又寄给其他淘宝客?是我就不給錢,等淘宝最後介入,投訴广家,免得其他淘宝客為了退貨,又不化算,結果賠錢不換了。

申請退款,說明你的難處,這樣錢永遠在淘宝,還末給广家,試問淘宝客服,那種做法,减低你的損失。

有孩子的,那有時間去大陸找貨運?

快申請,免得過時,錢就自動過給广家。

象牙宮

引用:Quote:無話可說 發表於 15-4-16 13:07 有呀

原帖由 beeechan 於 15-04-16 發表
咁好似抵d, b2 $12 一程
平好多,上面運費都平啦,十蚊八蚊架咋!當然我地住近關口就岩,如果住港島或者九龍,就真係要考慮下

大宅

熊貓6039 發表於 15-4-16 14:15
其實壞的為什麼要寄回去?广家要求不合理,難道它又寄给其他淘宝客?是我就不給錢,等淘宝最後介入,投訴广 ...

尋日同賣家旺左一輪了, 佢初時只肯付廣州運費; 後來拗左一輛, 佢話佢負責25運費. 但只退款我唔退貨就唔肯
我都覺得好煩 , 退貨都無啦啦洗多幾十蚊, 又要集運等一排
唔退貨又無理由蝕80+人仔比佢

複式洋房

因為我是申請退款,指貨物運費差价,广家决定退,因我的申請退款,广家就一路不能收到錢,我想好,如果不肯,就淘宝介入,如果這個不適合你,那你看自己想要怎樣做。
要否問淘宝意見?

首頁

尾頁

跳至