親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問各位有經驗嘅jm:由台北玩到去高雄,有咩推介啱小朋友玩同埋住嘅酒店或民宿呢?
已有初步構思:台北(1)~~>宜蘭(2)~~>清境(1)~~>高雄(2),想去埋海生館。
謝謝

珊瑚宮

引用:請問各位有經驗嘅jm:由台北玩到去高雄,有

原帖由 ivanroybb 於 15-04-20 發表
請問各位有經驗嘅jm:由台北玩到去高雄,有咩推介啱小朋友玩同埋住嘅酒店或民宿呢?
已有初步構思:台北(1) ...
7天半環島遊打卡???

男爵府

咁大部份時間都用在交通上⋯⋯其實唔會好玩

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

ivanroybb 發表於 15-4-20 07:22
七日半,集中玩台北+宜蘭/台中/高雄啦,
七日得好少架咋。。。

珍珠宮

好媽媽勳章

冇咩可能,只會到此一遊!
我舊年暑假115days台中高雄墾丁台北宜蘭羅東,其實我都唔多夠時間,台北留左2日1夜咋!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 ivanroybb 於 15-04-20 發表

原帖由 maggielau0705 於 15-04-20 發表
冇咩可能,只會到此一遊!
我舊年暑假115days台中高雄墾丁台北宜蘭羅東,其實我都唔多夠時間,台北留左2日1 ...
係15days打!仲有台中都冇去清境,只是路過3天!

別墅

我7D6N
玩台北-->清境-->墾丁,坐高鐵+包車
都覺得很趕及不夠喉。
建議選兩個地方玩好了,台北-->清境 OR 台北-->墾丁 OR 台北-->宜蘭。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

MCFitness 發表於 15-4-20 10:25
我7D6N
玩台北-->清境-->墾丁,坐高鐵+包車
都覺得很趕及不夠喉。
其實台北 + 宜蘭就好,位置近好多,
清境同墾丁其實離台北都遠。

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:求指教:暑假台北高雄7天遊

7日時間2個point 好了

我最近8日,台北高雄hae 遊

男爵府

回覆:求指教:暑假台北高雄7天遊

好多謝各位嘅建議,我要再計劃吓行程先得嘞!

首頁

尾頁

跳至