自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我奶奶好支持我餵人奶,仲煲埋湯俾我上奶

原帖由 milktealai 於 15-04-24 發表
我奶奶好支持我餵人奶,仲煲埋湯俾我上奶
你就好啦。
我奶奶唔係咁支持,好在老爺同老公撐我。

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

子爵府

引用:Quote:原帖由 milktealai 於 15-04-24 發表

原帖由 eeb 於 15-04-24 發表
你就好啦。
我奶奶唔係咁支持,好在老爺同老公撐我。
有c6同62撑都好好

男爵府

我最Q憎就係呢D三姑六婆!!!!!

佢自己零常識就多口鐘意UP乜就UP乜, 完全唔拿用腦有冇諗過自己D白痴說話會攪到人!! 關你叉事咩!!!

唔好意思, 因為我自己就係前幾日比D三姑六婆既白痴說話攪到有D事, 我真係超嬲!!!

收嗲啦師奶!! 真係好鬼激氣!!!

珊瑚宮

回覆:關於餵人奶聽完嬲嬲哋

D、八婆通街是

子爵府

引用:Quote:原帖由 quarterday 於 15-04-24 發表

原帖由 方麗娟 於 15-04-24 發表
呢個38自己冇餵過就亂吹水,害人不淺!
佢仲有好多y理,又話開刀好…真係頂佢…唔順

子爵府

引用:我最Q憎就係呢D三姑六婆!!!!! 佢自己零常識

原帖由 iamsosad 於 15-04-24 發表
我最Q憎就係呢D三姑六婆!!!!!

佢自己零常識就多口鐘意UP乜就UP乜, 完全唔拿用腦有冇諗過自己D白痴說話會 ...
係喎,如果你講得啱嘅我咪由得你講,但你講錯哂嘛,咁就咪害人,哩個世界好多人都好無知會信以為真

伯爵府

回覆:quarterday 的帖子

正八婆

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 eeb 於 15-04-24 發表你就好

原帖由 quarterday 於 15-04-24 發表
有c6同62撑都好好
我奶奶都唔係反對,不過唔支持啫。

都過晒lu, 最終兩個仔都全人奶直到自然離乳,雖然辛苦,返工又要泵奶,但真係好值得。

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

伯爵府

我老爺話餵人奶傷身我睬佢都傻

大宅

我系我爸爸話餵人奶媽媽會殘,因為人奶系心頭血雖然爸爸吾支持,但佢都系因為錫我。

相反我奶奶就由牙b出世到今日牙b差d超重都仲要話我餵吾飽牙b

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

陀第一胎時,我反而身邊個個都迫我餵人奶(包括6299),但其實我想餵奶粉多d但最後我都餵咗人奶,一路到而家細妹都係人奶。

6299唔鍾意我餵奶粉,第一胎時仲做緊野,佢地差d想叫我唔好做野餵人奶,不過我打死唔肯,最後家姐半奶粉半人奶。到而家識親嘅三姑六婆,甚至乎d阿叔都係咁話人奶好,剩係得我阿媽反而鍾意餵奶粉。

Btw,其實我中立,但係我唔鍾意人地迫我,我自己揀一回事,人地迫我揀又另一回事,我覺得6299做得over咗

珍珠宮

我仔飲到2歲半,仲繼續,真係好多人叫我停餵,我一於少理

男爵府

最憎D三姑六婆唔識又亂講

男爵府

其實當年,我奶奶都咁話我,佢話我身體唔好,餵人奶唔知會唔會整到個女都身體唔好

複式洋房

大家唔好見怪,其實我都想問下大家 我而家第一胎 都仲考慮緊餵唔餵 八月生
個問題係 想問下餵人奶呢 個胸會唔會收返細?因為而家好大 大到我覺得好肉酸 成隻乳牛咁。定係餵人奶都會慢慢收返細好似未生果陣咁?真係好恐怖 ,懷孕前到而家相差已經有六吋
有錯請指點 真心想知的

公爵府

引用:Quote:原帖由+quarterday+於+15-04-24+發表

原帖由 魔怪媽媽 於 15-04-24 發表
大把呢d3姑6婆,可以不理,我2個仔都係人奶,我99都冇話過我
我99都冇話,但成日問我老公係咪手緊,所以要餵人奶慳錢。我聽同事講,話佢地嗰輩比奶粉商洗晒腦,奶粉有營過人奶,覺得係窮人先要食人奶

大宅

而家阿仔2歲仲餵緊,見親99都話要停,仲話我唔夠奶,唔夠營養,唔好再比阿仔食。我唔理佢,阿仔肯食,健康又好,仲keep 住係大碼BB.而且問過健康院姑娘都話唔駛停。咁仲有咩原因要停。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 魔怪媽媽 於 15-04-24 發表大

原帖由 milk323 於 15-04-24 發表
我99都冇話,但成日問我老公係咪手緊,所以要餵人奶慳錢。我聽同事講,話佢地嗰輩比奶粉商洗晒腦,奶粉有營 ...
我99都好保守,但就冇呢個諗法

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:大家唔好見怪,其實我都想問下大家 我而家

原帖由 calolo919 於 15-04-24 發表
大家唔好見怪,其實我都想問下大家 我而家第一胎 都仲考慮緊餵唔餵 八月生
個問題係 想問下餵人奶呢 個胸會 ...
餵緊,會大同墮。。。

子爵府

三姑六婆呢代通常俾奶粉洗曬腦

首頁

尾頁

跳至