少年成長

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 MariaTsui 於 15-04-27 發表

原帖由 LKS媽媽 於 15-04-27 發表
這個女並無拍拖!心水清的你,細女仍在拍拖中
細女幾大?拍拖?

用戶要求終止服務

引用:十七歲女,係識冧既就吾使我勞氣、操心!重

原帖由 LKS媽媽 於 15-04-26 發表
十七歲女,係識冧既就吾使我勞氣、操心!重讀中四又如何,米又係態度問題!讀邊間都一樣死得慘烈!眼中只有 ...
完全明白,我已

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

伯爵府

LKS媽媽 發表於 15-4-26 00:24
十七歲女,係識冧既就吾使我勞氣、操心!重讀中四又如何,米又係態度問題!讀邊間都一樣死得慘烈!眼中只有 ...

有苦自己知, 心同感受....... 無奈

水晶宮

引用:Quote:原帖由 MariaTsui 於 15-04-27 發表

原帖由 LKS媽媽 於 15-04-27 發表
這個女並無拍拖!心水清的你,細女仍在拍拖中
差點忘了,你還有細女

水晶宮

引用:今晚我都同你有同一感受。兒孫自有兒孫福,

原帖由 mother904 於 15-04-27 發表
今晚我都同你有同一感受。

兒孫自有兒孫福,佢身在福中不知福,我亦準備豁出去,佢將來條路點行,佢自己負 ...
11歲還少,我囡囡都是11歲,有時叫她温書,她都不想,說累,想休息,唯有妥協,温少少,休息一陣,再温少少,始終6月就要呈分。

翡翠宮

畀面勳章

MariaTsui 發表於 15-4-28 16:51
11歲還少,我囡囡都是11歲,有時叫她温書,她都不想,說累,想休息,唯有妥協,温少少,休息一陣,再温少少 ...
如果係咁簡單就好

佢要學琴,唔肯練琴,叫佢唔好學就大吵大鬧......

唔單止練琴,係做乜都係呢個pattern:叫佢做,一定唔做;唔叫佢做,等佢自動自覺,即係默許佢一千年都唔駛做,到忍唔住開口叫佢,繼續唔做,又回復step 1,周而復始同一pattern。唔高興果陣,問佢唔答,叫佢唔應,完全封閉狀態,再唔係就大喊,有次仲起腳踼我,我嬲到即時打左佢一巴!

佢話要休息,俾佢休息,由放學番黎休息休到九點都未開始做,點忍?

日日是好日

男爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 LKS媽媽 於 15-04-27 發表這

原帖由 maggielau0705 於 15-04-28 發表
細女幾大?拍拖?
15了!

男爵府

熱血勳章

原帖由 mother904 於 15-04-28 發表
如果係咁簡單就好

佢要學琴,唔肯練琴,叫佢唔好學就大吵大鬧......
咁啱我女小學時又一樣,不過我吾妥協,cut左佢吾比佢學琴!日後吾使再為佢練吾練琴而勞!返到屋企米好似皇妃般攤左係度!

男爵府

熱血勳章

回覆:投降了!放開-棄好了

我呢幾日很冷淡的對大女,她死死地氣叫我吾好嬲佢、吾好吾理佢!仲講到佢身邊的同學好多都係單親的,佢吾想無左媽咪理!

男爵府

熱血勳章

做阿媽的米又心軟!點做到吾理佢!

珍珠宮

好媽媽勳章

LKS媽媽 發表於 15-4-28 18:01
15了!
噢,咁早就拍拖, 有D令我有D擔心, 亞囡11歲了, 唉....由細細個都成日駁咀,不過暫時仲話得佢掂,惡D佢都驚我,但成曰都好勞氣, 不過暫時讀書唔洗理,成績幾好,係做功課好慢好慢, 好多野成日要我講完又提,都唔記得,其實我覺得佢唔想記................選擇性失聰.............就升中啦~~ 我都未睇學校

男爵府

熱血勳章

引用:Quote:LKS媽媽 發表於 15-4-28 18:01 15了

原帖由 maggielau0705 於 15-04-28 發表
噢,咁早就拍拖, 有D令我有D擔心, 亞囡11歲了, 唉....由細細個都成日駁咀,不過暫時仲話得佢掂,惡D佢都驚我, ...
仲未睇學校?交表了!咁有信心第一輪面試收左你好?!

男爵府

熱血勳章

给家長們預告,當孩子上了中學,真係變到你吾信!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 maggielau0705 於 15-04-28

原帖由 LKS媽媽 於 15-04-28 發表
仲未睇學校?交表了!咁有信心第一輪面試收左你好?!
5年班咋!未要交表!但咩都未睇,6月才第一次呈分試!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:给家長們預告,當孩子上了中學,真係變到你

原帖由 LKS媽媽 於 15-04-28 發表
给家長們預告,當孩子上了中學,真係變到你吾信!

男爵府

現在的女生比較早熟,十二三歲拍拖也見過

大宅

唔好意思,借個位黎呻兩句,阿仔都係而家中一,同小學時對比,真係差到無人有,態度,成績完全係不知所謂,可以日日都唔溫書,又成日鬧個細佬,叫佢補習佢又話唔駛,唔知想點,我想放棄啦,而家直頭覺得佢好乞人憎,仲寄望佢可以留班,受下教訓

子爵府

好媽媽勳章

好似上面有媽媽講,等佢自動自覺,即係默許唔洗做,唔洗溫,個半月後就考試,家無寧日已開始,越來越憎佢,如果唔係我仔,真係話之你打機,打機,打到你死你賤,火滾,

別墅

引用:好似上面有媽媽講,等佢自動自覺,即係默許

原帖由 tsunmama 於 15-04-28 發表
好似上面有媽媽講,等佢自動自覺,即係默許唔洗做,唔洗溫,個半月後就考試,家無寧日已開始,越來越憎佢, ...
身同感受😔😔😔!

男爵府

熱血勳章

如果果個吾係我地既仔女,真係話之佢死!而家呢代無遠見、無理想!就算讀得成書的亦是低EQ、自我中心為多!如果係例外的當然好,但果個又係米我既仔女!我三個女都抗拒補習,相對幫我慳返吾少$,成績我吾望好,不過不失中遊已安樂了!歡迎各jm來吐幾句!大家傾下!

首頁
12345...8

尾頁

跳至