親子旅遊

跳至

首頁
12345...23

尾頁

男爵府

经過一輪揀酒店, 訂機票 之後我地一行五大三小終於決定8月頭出發, 去8日, 坐CX, 4晚芭堤雅 Centara Grand Mirage Beach Resort, 3晚曼谷 Novotel on Siam Square.

宜家係時侯諗下D行程, 包車, 有咩好食嘅地方, 想請教各位有咩推介及可否互相交流下呢?

水晶宮

Ksyy1018 發表於 15-5-5 18:13
经過一輪揀酒店, 訂機票 之後我地一行五大三小終於決定8月頭出發, 去8日, 坐CX, 4晚芭堤雅 Centara Grand ...
BKK 頌通

子爵府

引用:Quote:Ksyy1018 發表於 15-5-5 18:13 经過

原帖由 pbpk03845784 於 15-05-06 發表
BKK 頌通
請問係邊頭咖?

水晶宮

yp26 發表於 15-5-6 10:42
請問係邊頭咖?
http://www.wudani.com/2013/04/blog-post_17.html

For your reference !!

Ksyy1018    發表於 15-5-6 16:01

男爵府

Oh! 哋4大3小,25/8-30/8, CX package, pattaya and bangkok同你住same hotel。plan 梗行程。
Pattaya 一想去水上市場, art in paradise, safari world
Bangkok: Siam Paragon, 未plan

大宅

monreve888 發表於 15-5-6 12:02
Oh! 哋4大3小,25/8-30/8, CX package, pattaya and bangkok同你住same hotel。plan 梗行程。
Pattaya 一 ...
請問你個PACKAGE幾錢? THX!!!

大宅

點樣係CX BOOK 2晚PATTAYA & 2 晚BANGKOK? THX!!!

水晶宮

bkk - Asiatique 夜市

男爵府

我地宜家都係 plan 緊行程, 諗住第一日出機場去左 Khao Kheow Open Zoo先 再去酒店, Check in 之后去Thepprasit Food Market 食野 & 行夜市, 因為果日係星期六.

請問有無人知由Centara Grand Mirage Beach Resort 点去 Thepprasit Food Market 呢?

另去Open Zoo 逗留幾耐先夠玩呢?同 Safari World 有咩分別?

我地都打算去 Art in Paradise, 請問 Pattaya 果個同Bangkok 係米一樣呢?

同埋諗住去 Cartoon Network 水上樂園, 但好似入場費幾貴下, 值得去嗎?

吾好意思, 咁多問題!

男爵府

pbpk03845784 發表於 15-5-6 16:05
bkk - Asiatique 夜市

呢度我地都想去, 請問可以点樣去呢?Thanks.

男爵府

anniecheung00 發表於 15-5-6 12:51
請問你個PACKAGE幾錢? THX!!!

我地经 agent 訂, 其中兩大兩小 8日7夜 連稅HK$167XX

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 Ksyy1018 的帖子

由 siam 坐bts 去到 saphan taksin 站 (exit 2) 有asiatique 的免費專船可到
亦可坐taxi 去
棉花爸...棉花媽...棉花糖(BB糖)...

伯爵府

畀面勳章

回覆:2015 暑假曼谷芭堤雅之旅

我7月中去,搭cx早去晚返,4大2小,住centara 3晚,兩晚novotel ploenchit,呢到住過嘅話ploenchit呢間新過siam,房同廁所都靚啲,酒店隔離就係bts,同埋大仔request要搭多啲mtr想體驗下喎,所以最後放棄siam嗰間
我打算第一日留酒店玩,夜晚出市區食飯行下同book出島,第二日出島,第三日早上下午留酒店,黃昏去水上市場,夜晚去pupen食飯,第四日check out 先去open zoo,因為想玩盡centara酒店設施,返到novotel休息下就去Asiatique,第五日全日Kidziana,但兩公婆會輪流出去按摩同spa,晚飯未決定,夜晚行siam paragon超市,第五日未plan,但預4點左右出發去機場

WAIYIUMAMA    發表於 15-6-21 01:39

男爵府

棉花糖媽媽 發表於 15-5-6 16:29

由 siam 坐bts 去到 saphan taksin 站 (exit 2) 有asiatique 的免費專船可到

吾好意思!請問D專船班次密嗎?Thanks!

男爵府

pakyin1108 發表於 15-5-6 16:49
我7月中去,搭cx早去晚返,4大2小,住centara 3晚,兩晚novotel ploenchit,呢到住過嘅話ploenchit呢間新過siam, ...

諗左好耐先決定住 Novotel On Siam Square, 因為未試過自由行去BKK, 又懶, 地点方便D近商場, 吾怕無野食。

我地吾出島lu, 有老有嫩, 難照顧, 所以可以多一日留响Centara, 吾好蝕!

其實你地嘅planning 都幾好, 尤其是去 Kidziana, 我都想咁安排。

男爵府

回覆 anniecheung00 的帖子

25/8 CX 8:50 機,返就 30/8 5:45pm, 住 Centra Grand, package 4 days 3 night adult 4090 + tax 384, child air ticket 1690+264 tax,包早餐。另外 book 兩晚 Novotel Siam, $950 一晚,包早餐。

男爵府

我都吾知去 zoo好定 safari world好,吾知邊個好D,好似 Safari world新D。Art in paradise 我都吾知 Bangkok有,我估差吾多。
其它都未plan。

男爵府

回覆 pakyin1108 的帖子

想問8, 9, 11歳三個男仔去 kidzana 是否有點幼稚?

伯爵府

畀面勳章

引用:回覆 pakyin1108 的帖子想問8, 9, 11歳三

原帖由 monreve888 於 15-05-06 發表
回覆 pakyin1108 的帖子

想問8, 9, 11歳三個男仔去 kidzana 是否有點幼稚?
應該唔會掛,我睇網頁佢地啲野都做得好逼真,例如整可樂,壽司師傅,mcdondon,呢啲應該都好好玩,唔好玩最多玩幾個鐘走,不過so far個個細路都玩到唔想走

複式洋房

回覆:2015 暑假曼谷芭堤雅之旅

我地兩大兩小,7月中5日4夜,CX早去晚返,2晚芭堤雅同妳地一樣,曼谷住siam kempinski,住小朋友玩加享受酒店,會去芭堤雅3D art, open zoo, Kidzania, 夜市摩天輪, 好想去spa,但帶住兩個小朋友,考慮中……

首頁
12345...23

尾頁

跳至