親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問幾點關架,我會凌晨到台北,仲有無得買,如果無,咪聯絡唔到包車司機囉

珊瑚宮

引用:請問幾點關架,我會凌晨到台北,仲有無得買,

原帖由 christy-mama 於 15-05-14 發表
請問幾點關架,我會凌晨到台北,仲有無得買,如果無,咪聯絡唔到包車司機囉

...
零晨關門了,出發前再confirm司機

子爵府

引用:Quote:原帖由 christy-mama 於 15-05-14 發

原帖由 12312 於 15-05-14 發表
零晨關門了,出發前再confirm司機
都會, 市區係咪有得買?

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 12312 於 15-05-14 發表零晨

原帖由 christy-mama 於 15-05-14 發表
都會, 市區係咪有得買?
明天請區開門買。

但門市買同機場買價錢吾同

子爵府

引用:Quote:原帖由 christy-mama 於 15-05-14 發

原帖由 12312 於 15-05-14 發表
明天請區開門買。

但門市買同機場買價錢吾同
都無辦法

別墅

christy-mama 發表於 15-5-14 22:34
都無辦法
Don't worry !!! 首先, 處理左"聯絡司機"呢個問題..... 桃園機場係有FREE WIFI, 落左飛機, 在航廈內, 就已經可以收到網絡. 所以, "聯絡司機"可以用LINE /whatsapp 呢D功能.
跟住, 入到市區, 第二朝, 去門市買卡, 用作呢幾日用囉
(機場電話分店, SET好的套餐, 對遊客,係比較容易明白理解)

按我記憶.....市區門市, 係可以用以下方法做得到的.....
(1) 開一張"預付電話卡", 俾錢大約NTD350 (內有NTD350可用) ;
(2) 同店員講埋, 要買"上網任用套餐", 叫佢搞埋, 要sms扲短訊....
如果要3天plan(72小時), 就扣錢, 好似係NTD250. 剩下ntd100可以用來打電話 ;
如果要5天plan(120小時)好似係NTD350, 就緊係要先增值啦, 然後扣錢,剩下錢可以用來打電話 ;
........如此類推等等.

當然, 機場的set套餐, 係比上述的, 會平少少. 但, 我估計, 都只係 幾十蚊台幣啫= 港幣十零蚊啫.
未必要講到好, 好唔掂咁囉

子爵府

badspriteboy 發表於 15-5-16 16:25
Don't worry !!! 首先, 處理左"聯絡司機"呢個問題..... 桃園機場係有FREE WIFI, 落左飛機, 在航廈內, 就 ...
謝謝你咁詳細講解, 資料好有用, 我而家安落晒,

首頁

尾頁

跳至