論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

海外菲做咗個半月,因表現唔好炒咗,佢問我攞release letter,係咪一定要俾?

大宅

引用:海外菲做咗個半月,因表現唔好炒咗,佢問我

原帖由 ai17 於 15-05-21 發表
海外菲做咗個半月,因表現唔好炒咗,佢問我攞release letter,係咪一定要俾?

...
係咩黎架?
剛炒個極品印無比我寫既?

禁止訪問

大宅

引用:回覆+ai17+的帖子Release+Letter+係當佢再

原帖由 heicheuk 於 15-05-21 發表
回覆 ai17 的帖子

Release Letter 係當佢再揾新僱主時,要係入境處申請 visa, 這封release letter 要交比 ...
如果無比過我簽呢?
係咪簽左好d, 張野係邊有?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

做得唔好比你炒, 你要填張終止外籍僱佣通知書嘅, 有終止原因, 你可中文寫工人做得半個月, 做得唔好比我炒. 呢張copy比返工人就得.

做得咁差, 如係要release letter去呃第二D人, 咁你就用中文寫呢個工人點衰法, 而家比我炒.

記住complain去Immigration, 等留record.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至