自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

佐敦mtr附近成日有個好似失明嘅伯伯,揸住把傘代替盲人手杖,有時都好驚險橫生,例如佢會去到扶手電梯督督下,當一有好心人去扶佢幫佢,佢就會發爛,不停爆粗罵人。今日有個好心伯伯去扶佢,怕佢危險,結果不但被粗口問候,仲差啲推抵好心伯伯,有知情嘅人即刻帶好心伯伯走。

所以想各位小心,因為呢個伯伯以前都係出口,依家出埋手,佢經常呢頭出沒,應該熟路,叫人唔好幫佢好似好衰,但幫佢嘅人有機會受傷害。

瑪瑙宮

大廚勳章

我就係呢區見過(佐敦返工)..............

但有時真係唔好做好心 (雖然咁講好衰) ......但真係好心難做...
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都見過, 乜佢咁好火呀???

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

回覆 happylemon121 的帖子

我都見過佢

大宅

引用:我都見過,+乜佢咁好火呀???+

原帖由 cy101 於 15-05-21 發表
我都見過, 乜佢咁好火呀???
平時見佢都無乜嘢,今日見佢郁呀伯真係火都黎

公爵府

畀面勳章

子爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

子爵府

回覆:佐敦jm小心

我見過佢!扶佢佢用粗口回敬你㗎

大宅

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章

我都試過見佢紅燈想行出馬路, 出聲提佢, 佢唔理照行, 扶佢比佢用粗口罵加話我非禮佢.以後見到佢, 我都當睇唔到癈事煩.

Juliaqq    發表於 15-5-21 13:21

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

happylemon121 發表於 15-5-21 11:47
平時見佢都無乜嘢,今日見佢郁呀伯真係火都黎
佢自尊心都好強喎!!!!

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

土瓜灣都有個類似既阿伯,
見佢行動不便, 走去話幫佢,
比佢鬧到嘔茄.
之後都見過幾個人比佢鬧.
算~ 總之見到佢就唔理佢.
不過我都會繼續幫其他有需要既人.
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

公爵府

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

yuen 發表於 15-5-21 12:16
我都試過見佢紅燈想行出馬路, 出聲提佢, 佢唔理照行, 扶佢比佢用粗口罵加話我非禮佢.以後見到佢, 我都當睇 ...
非禮佢
C'est La Vie

大宅

happylemon121 發表於 15-5-21 11:12
佐敦mtr附近成日有個好似失明嘅伯伯,揸住把傘代替盲人手杖,有時都好驚險橫生,例如佢會去到扶手電梯督督 ...
近邊一面出口?
地面定地底?

公爵府

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

題外話:我早排都眼見一個婆婆衝紅燈,當時仲有的士差d撞上婆婆,我自以為好心拉佢返去安全地方..點知俾佢鬧,佢話啲車見到佢識避,叫我唔好咁多事,真係好人難做

happylemon121    發表於 15-5-21 14:30
Juliaqq    發表於 15-5-21 13:22
C'est La Vie

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

引用:題外話:我早排都眼見一個婆婆衝紅燈,當時仲

原帖由 thekiller 於 15-05-21 發表
題外話:我早排都眼見一個婆婆衝紅燈,當時仲有的士差d撞上婆婆,我自以為好心拉佢返去安全地方..點知俾佢鬧, ...
衰啲講句,有乜事自己攞嚟

珍珠宮

熱血金章

引用:題外話:我早排都眼見一個婆婆衝紅燈,當時仲

原帖由 thekiller 於 15-05-21 發表
題外話:我早排都眼見一個婆婆衝紅燈,當時仲有的士差d撞上婆婆,我自以為好心拉佢返去安全地方..點知俾佢鬧, ...
唉!佢唔珍惜自己,但發生左事,司機會被罰,內疚一世。

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

大宅

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章

pcarol 發表於 15-5-21 13:13
近邊一面出口?
地面定地底?
我係柯士甸道謝瑞麟去BOSSINI個條馬路扶佢, 我遇見過佢幾次.

子爵府

2018復活節勳章

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

首頁

尾頁

跳至