自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:小朋友狂病 請假多過反 病好像食生菜 每个

原帖由 cky34979 於 15-05-26 發表

小朋友狂病 請假多過反 病好像食生菜 每个月預多2000塭doct ...
依家d病菌的確好勁,好易傳染

男爵府

引用:Quote:原帖由 cindypoon2000 於 15-05-25

原帖由 小manman 於 15-05-25 發表
點會無乜寄託呀,上下bk、買餸、煮飯、煲湯、做下家務、休息下、睇下電視、煲劇、整下野食……容乜易就打發 ...
一日未去到果個時刻,所以諗得多左,不過我都有野做,佢今年暫時都係返下午,佢開學後我就可以去做gym之後就幫我老公手工作,要申請都要下年9月先有得返

男爵府

引用:唉!你試都未試就將大的讀全日班!K2也不

原帖由 ting916 於 15-05-26 發表
唉!你試都未試就將大的讀全日班!K2也不遲!初生祇是吃和睡.很易湊!你在這段時間可以借此教導大的愛護弟 ...
唔係唔想試,我依家問定其他媽媽意見,過來人俾的意見都可以參考下,我無工人姐姐,我老公唔得閒幫我湊,我6299都只會幫頭幫尾或者煮下飯,基本2個都係我湊,而且初生bb唔係個個都甘好湊,依家都係收集意見考慮當中

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:計劃下年生多個,大女轉讀k1全日制好嗎?

放假都係湊兩個架啦,想生兩個就要面對

男爵府

引用:計劃下年生多個,我女今年9月返下午N班,原

原帖由 cindypoon2000 於 15-05-25 發表
計劃下年生多個,我女今年9月返下午N班,原先已決定下年升k會轉返上午班,但近來我女越來越難攪,導致我身 ...
其實你都未有,唔好諗得太復雜,講真,呢度D媽媽大把冇工人一凑二,三,都一樣冇問題,你個女有得讀全日就讀左先,學校全日班一定少位過半日班,讀左全日班之後你真係咁唔捨得見少果幾個鐘咪同學校講,調去半日班⋯⋯

我大仔八月N開學,特登報全日,我細12月出世,冇人幫,如果佢唔返全日,我產檢都要帶埋佢,依家一個月一次產檢都仲可以,叫C6請半日睇仔,之後密D我都會趁佢返學先去產檢
細果個出左世都可以想象有幾忙,有時間都休息下,大果個係學校又安全又放心

我係諗K班咋,因為心儀嘅學校都係半日制,今年報名,我都諗收左先再算,到時細果個都未一歲,都要貼心照顧

男爵府

引用:放假都係湊兩個架啦,想生兩個就要面對

原帖由 jkbabe 於 15-05-27 發表
放假都係湊兩個架啦,想生兩個就要面對
哈哈,我都知1湊2要面對,只係我老公勸我俾個女返全日

男爵府

引用:Quote:原帖由 cindypoon2000 於 15-05-25

原帖由 northernpole 於 15-05-27 發表
其實你都未有,唔好諗得太復雜,講真,呢度D媽媽大把冇工人一凑二,三,都一樣冇問題,你個女有得讀全日就 ...
你講得都好岩,讀住先,萬一有問題先轉

首頁

尾頁

跳至