親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

kariswinnie 發表於 15-6-19 13:39
我都係選5字,佢話佢地官網講左只係免改行程free,手續費係有講要收,我話我改時有問清楚,佢話咁我唔知你 ...

咁賤格?你有無問佢係邊度可以睇到?我有cap screen,有哂証明係網頁上完全無寫過有呢一項費用,如你需要我可以send比你。

另外,試下打多次睇下唔同人接個安排會唔會唔同,尋日接電話個女仔都好ok,肯即時幫我check。

複式洋房

tcy345 發表於 15-6-19 13:46
剛嘈完,話係服務費$100—程,好嬲,鬧完先退,3-5工作天send email比我話退回$1200落credit card 到

...

恭喜你,有無問埋答你嗰個人既staff number

大宅

回覆:kariswinnie 的帖子

3902 0288 按5

大宅

回覆:Natalie023 的帖子

有,留左

男爵府

終於通左,又話佢唔可以退,佢又說網上有寫要費用,我話我唔理,總之我打通了4次都有問係咪唔使任何費用更改,只係Fare different他們說係,佢說要check錄音,我話我唔會收線,佢才叫我等,等完才話開CASE申請,唔代表得,要看財政部,會2-3天電話通知我,唔會send email confirm ,照一般來說都會退到,不過她唔可以即時同我講confirm會退,要等批。

你地係咪話即時退,我唯有等電話

複式洋房

kariswinnie 發表於 15-6-19 14:54
終於通左,又話佢唔可以退,佢又說網上有寫要費用,我話我唔理,總之我打通了4次都有問係咪唔使任何費用更改,只 ...

佢成個網入面都無寫過有HKD100轉地方費用,我都好想知佢係邊度有寫?

個女仔係答我5日內會收到電話通知幾時退款,同埋係退去我張credit card

到而家價格規則同通知都無呢一樣既收費。

http://www.hkexpress.com/zh-hant/plan/our-fares/fare-rules

http://www.hkexpress.com/zh-hant/important-travel-notice

大宅

回覆:Natalie023 的帖子

yes, 我都是說網站沒有註明要收服務費,所以要求佢地退

複式洋房

Natalie023 發表於 15-6-19 12:31
你可以睇番佢個email入面,有一項係「其他費用及稅項」。睇佢收左你幾錢。
咁如果台中呢???我都睇唔明.
可以起邊到CHECK原本係幾多???
我2個人去台中其他費用及稅項係HKD1224
咁樣正唔正常 因為我覺得有D貴 -_-"

大宅

回覆:kivviwan 的帖子

貴呀,打上去問逐項點收費,多出來即是收多之服務費

大宅

回覆 Natalie023 的帖子

樓主, 晤晐晒! 我成功追討$400返黎, 可以飲餐茶。
:giveup:

子爵府

引用:回覆 Natalie023 的帖子樓主, 晤晐晒! 我成

原帖由 SandyMaMa 於 15-06-22 發表
回覆 Natalie023 的帖子

樓主, 晤晐晒! 我成功追討$400返黎, 可以飲餐茶。
請問你點追番㗎?我打上去問,佢地話即時睇唔到,要send明細俾我,有問題再打上去

子爵府

好搞笑, HKE之前send俾我訂單上的明細總total唔同我付款總total, 差800, 即係我已經俾少咗800

大宅

我兩大一小, 總共收多$500

好想去海關吿hkexpress!!

別墅

回覆:HKEXPRESS成功轉地方既姊妹請注意!

請問這個有收多嗎?2大1小去台中6日

子爵府

引用:我兩大一小,+總共收多$500+好想去海關吿hke

原帖由 myjacob 於 15-06-22 發表
我兩大一小, 總共收多$500

好想去海關吿hkexpress!!
我4個,收多左八佰幾

子爵府

引用:請問這個有收多嗎?2大1小去台中6日+ +

原帖由 agnesmomo 於 15-06-22 發表
請問這個有收多嗎?2大1小去台中6日
吾係睇E到

別墅

回覆:lai8888 的帖子

現在打去問,佢話打去hotline改要收服務費,現在同佢駁鬥中,佢收咗600服務費

別墅

回覆:HKEXPRESS成功轉地方既姊妹請注意!

各位!剛剛成功申請退回多收的差價!
多謝這𥚃的JM
我2大1小原定7月尾去韓國$6700
打去hotline改轉台中要我補$439
當時我覺得補$500內可接受「無奈接受」
睇到Jm話收多咗,即時打去問「要好好聲氣,唔該前唔該後」
起初官方廢話,一聽到「犯銷售條例」就話等等!
最後成功退返$439比我,話預8星期退回信用卡!佢話唔使確認信,已經有記錄,到時收唔到再打上去,已經mark咗退款!
事實佢仲欠我,不過佢話完先我張機票已經over哂去台中,冇得refund!
我ok,起碼唔使再加錢!
大家打去爭取呀!

子爵府

引用:各位!剛剛成功申請退回多收的差價!多謝這

原帖由 agnesmomo 於 15-06-22 發表
各位!剛剛成功申請退回多收的差價!
多謝這𥚃的JM
我2大1小原定7月尾去韓國$6700
Good job

大宅

回覆:agnesmomo 的帖子

good! 但而家先改地點比我地之前改平好多,我篤過而家先改平成千元

首頁

尾頁

跳至