自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我6月經agoxx既網頁訂咗間房,早2日收到佢email問我要交credit card既正面copy 同passport copy. 想問有無人經佢訂房都要俾呢d文件? 我都係第一次訂房遇到呢d問題,覺得要交埋passport copy 好不安,想問問大家有無試過?

UPDATE: 各位JM,多謝大家既回覆,我下晝已打咗電話俾agoxx 既CS,再同佢地既Fraund prevention team既人溝通咗,佢話因為我唔係用自己credit card book, 我係用老公既credit card book房,佢話咁樣對佢地黎講係third party payment, 所以要verify個持卡人資料,make sure我唔係偷人張卡去book房喎
佢地最主要只想要有credit card 持卡人既身分証明文件(可以用passport/ID card/driving license)包括有名、相來同張credit card 做verification
我今晚已將資料send咗俾agoxx (當然遮晒其他資料), 亦已收到佢地既confirmation話OK confirm咗資料,以後都唔需要再俾資料佢地。

大宅

回覆:agoxx訂房,想問有經驗既jm

😱😱早2個月訂過,唔使喎

子爵府

BK Milk勳章

訂過好多次,都唔駛㗎喎

子爵府

BK Milk勳章

有訂過agoda, 但冇試過要求呢d 交件

伯爵府

引用:我6月經agoxx既網頁訂咗間房,早2日收到佢e

原帖由 laiyuen 於 15-07-01 發表
我6月經agoxx既網頁訂咗間房,早2日收到佢email問我要交credit card既正面copy 同passport copy. 想問有無 ...
我上年訂冇要lei d wor, 只話要帶返個張visa去6咭, 剛5月訂左, 8月住未收到電郵要求copy

公爵府

所以我就係覺得好奇怪啦,我已send咗email去 agoda問,佢又話真係有send過email問我,但我覺得呢d始終係好私人既資料,無理由要我俾囉

子爵府

BK Milk勳章 15週年勳章

之前用過,唔使呢啲document 喎

公爵府

同埋佢又真係quote返我個booking reference 喎,仲話如果7月4日前唔覆就會cancel我個booking

大宅

唔駛架wor

伯爵府

訂過好多次,冇問過

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我6月經agoxx既網頁訂咗間房,早2日收到佢email問我要交credit card既正面copy 同passport copy. 想問有無 ...
從未試過被要求提交呢d文件

珍珠宮

好媽媽勳章

Book邊到?

好耐前,聽過有人book泰國,要求send passport, 最後我唔知佢有冇send,因我見。過又係有人開post問

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

公爵府

引用:Book邊到?好耐前,聽過有人book泰國,要求

原帖由 sumlam 於 15-07-01 發表
Book邊到?

好耐前,聽過有人book泰國,要求send passport, 最後我唔知佢有冇send,因我見。過又係有人開p ...
我book Legoland, 最慘係宜家果個日子全部fully booked, 根本無得book過第二間

大宅

我訂過但無要求提供呢啲文件

子爵府

訂過好多次, 從未試過要比

公爵府

我自己試過用其他網站都完全無問題,第一次用佢就係咁,好煩惱!

子爵府

有懷疑應該 上agoda搵cs個電話, 直接問。

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:同埋佢又真係quote返我個booking+reference

同埋佢又真係quote返我個booking reference 喎,仲話如果7月4日前唔覆就會cancel我個booking

...
有無打上cs了解?

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

agoda未試過。但試過直接book泰國villa, villa要求俾passport copy同credit card copy我用私隱理由唔俾,佢地冇再要求。我諗係佢怕有人盗取他人信用卡,可以只俾credit card但cover某些資料,passport就唔好俾啦。

別墅

以我所知訂legoland酒店真係需要passport copy

首頁

尾頁

跳至