自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

引用:我唔想開post+啦,+不過想分享下同朋友分享

原帖由 矛奶油 於 15-07-04 發表
我唔想開post 啦, 不過想分享下

同朋友分享完私事,過多排係個無謂人口中拎住我d私事黎串我,當時嬲到不 ...
我都試過,個朋友識左廿幾年,嚮我面前成日姊妹前姊妹後,但慢慢發覺原來佢不斷將我啲野講比common friend聽,之後嗌幾次交後己經越黎越淡,亦無再搵佢。

男爵府

回覆:被朋友出賣過..仲當佢朋友..蠢嗎?

原來呢個世界好多呢類損友

珍珠宮

就讓一切隨風啦

萬物皆空,因果不空

珍珠宮

引用:個camp去兩日,去完大家高高興興散band點知

原帖由 kkkk214 於 15-07-03 發表
個camp去兩日,去完大家高高興興散band
點知其中一個我老公既朋友私下搵我
話我朋友同佢講話我平時d斯文樣 ...
你朋友本身家庭關係咁差,成長時無自信,你講嘅出賣事件又係講青年時嘅發生嘅事,雖然當然好唔認同你朋友所做的事情,但都覺得只係孩子氣的事情,好明顯係佢自己唔幸福,但好羡慕你幸福所以做埋d傻野!

我反且覺得你朋友幾可憐,一個人唔順景,有時做左衰/傻野自己都唔覺。 現已事隔咁多年,你又即將離港, 比我,一定會揾!

唔知結果會係點呀!可能佢變得仲衰,又可能佢已經好幸福,唔需要再透過傷害人來增加自己嘅信心地位(當然係佢自以為咁樣係會成功), 好想揾你但又覺得唔好意思
.
反正結果如何唔重要,既然你對佢仲有感情,梗係揾佢啦!最重要係唔好比自己有遺憾。

大宅

緣份嘅野唔可以強求 留返佢最好一面係你回憶度算啦

大宅

引用:Quote:原帖由+kkkk214+於+15-07-03+發表本

原帖由 skybiebie 於 15-07-03 發表
生死之交當天不知罕有
到你變節了至覺未夠
多想一天彼此都不追究
我最近都成日諗起呢首歌..
好多回憶,當年真係高低起跌都係佢陪我

大宅

引用:唔再搵啦,一開始已經唔正常,點會攬住人地

原帖由 evaw 於 15-07-04 發表
唔再搵啦,一開始已經唔正常,點會攬住人地男友去安慰,再搵佢已隔左一年有多,好多野都變啦~(我 ...
佢有同另外一個共同朋友講⋯
話佢由冇諗過擁抱係我心目中係咁大件事
又真係⋯佢係好中意攬人
男又好女又好,佢開心得滯同見人傷心都會攬住⋯⋯
不過我當時覺得係借口,點攬都唔會攬人男友⋯

大宅

引用:Quote:原帖由 矛奶油 於 15-07-04 發表我唔

原帖由 lafield 於 15-07-04 發表
我都試過,個朋友識左廿幾年,嚮我面前成日姊妹前姊妹後,但慢慢發覺原來佢不斷將我啲野講比common friend ...
其實識佢個時已經知,佢試過將人地既私事講俾我知,包括人地第一次sex係唔proper既地方,又試過個態度好似唔係好經意地話我地圍內朋友嫁得寒酸,之不過無諗過同樣既事會發生係自己身上,就好似d女人永遠會覺自己係呢個男人既最後一個咁傻,所以發生係我身上,先會咁大反應,連見都唔想見佢

大宅

引用:+本帖最後由+yan511229+於+15-7-4+00:18+編

原帖由 yan511229 於 15-07-04 發表

我都有個曾經好好朋友,我陪佢佢陪我走過人生低潮,當時唔 ...
如果不是要離開了⋯我都未必諗搵返佢
唔係唔珍惜段關係,係好難突破個心理關口⋯

大宅

引用:我唔想開post+啦,+不過想分享下同朋友分享

原帖由 矛奶油 於 15-07-04 發表
我唔想開post 啦, 不過想分享下

同朋友分享完私事,過多排係個無謂人口中拎住我d私事黎串我,當時嬲到不 ...
呢位朋友都有做類似既野
是非當人情,但佢次次都話唔知唔講得
喊晒叫我原諒佢⋯

大宅

引用:就算佢無再做傳銷都做不回朋友的了 +

原帖由 海獅媽媽 於 15-07-04 發表
就算佢無再做傳銷都做不回朋友的了
其實佢未做傳銷之前完全冇呢d古怪野架
係對朋友好好,積極單純好樂天既女仔

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

你真的很蠢很蠢,呢種朋友,揾黎做乜?
難度你想做聖人?或者令佢下世欠左你?
再揾佢一來啃時間,二來只會俾機會佢再傷害你多一次,有必要嗎?
正所謂一次不忠,百次不容,但我很欣賞你的氣度,值得學習。

Mnbvcxdsa    發表於 15-7-4 08:53

大宅

引用:Quote:原帖由 矛奶油 於 15-07-04 發表我唔

原帖由 kkkk214 於 15-07-04 發表
呢位朋友都有做類似既野
是非當人情,但佢次次都話唔知唔講得
喊晒叫我原諒佢⋯
呢d人真係好想鬧爆佢!不過我呢個朋友牙尖咀利,我唔會夠佢講

珊瑚宮

引用:個camp去兩日,去完大家高高興興散band點知

原帖由 kkkk214 於 15-07-03 發表
個camp去兩日,去完大家高高興興散band
點知其中一個我老公既朋友私下搵我
話我朋友同佢講話我平時d斯文樣 ...
你件事同我一對朋友好似。
好多年前,朋友A&B係buddies,後來因為B瑣碎爭執上幫住A男友,想不到更碎弱是AB嘅友情,就散了,A和男友冇耐也分手。

呢件事,朋友圈都知,因為A性格比較柔弱、人緣好,所以大家亦錫住佢,好少指出係整件事上佢係錯多啲,尤其和其他朋友哭訴間,說了許多不該說的話,在外國,很容易傳回B耳中,這事就暗地𥚃鬧大了,對B的傷害不少。

後來A認識了新男友,當然又有人出於好心把AB事件說出,叫大家小心睇住A。

另一方面,B只係係舊朋友圈低調咗,但存在,只是每次A有追求者、新戀情,都不知不覺再次傷害B佢同我都住在大學區外的宿舍,又不同學院學系,才比較多傾兩句。

終於有次有人係另外的事情上和B有意見,不知為何搬出AB事件,質疑B誠信(老實一點關係都冇)。

B喊咗一晚,冇講野,過了幾星期告訴我佢已經成功轉去另一間大學,請我幫佢做本地聯絡人(轉交信件),為期只係3個月,之後我已畢業回港。

後來,分別係唔同場合見過A&B,可能人大了,就算別人提起另一個,也沒有胃口說什麼,橫竪往事如煙,大家各自有新生活,無謂吹縐一池春水。

子爵府

回覆:kkkk214 的帖子

算啦!做朋友都講緣份架!我都有一位讀書時識嘅好朋友失咗聯絡了,其實大家都有對方電話,我生仔後都有搵佢,佢起初都冇咩,仲叫我比BB相佢,到我曬好話比佢(約一個月後)次次都搵籍口收缐又唔再找我,其實響我結婚前大家都少見面的了,主要是工作及朋友圈子唔同咗!當時我仲以為好朋友唔洗成日見,電話都有傾下架,保持到對大家都真心應該可以一世朋友,點知.....就算以前深厚感情,點都會慢慢淡

男爵府

Whatsapp下都可以既

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:就讓一切隨風啦

原帖由 賭神 於 15-07-04 發表
就讓一切隨風啦

禁止訪問

引用:算啦,人都變左,冇得番轉頭!留番啲美好回

伯爵府

唔會穩

Ruph出世啦,2010

禁止訪問

首頁
34567...8

尾頁

跳至